Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παγκοσμιοποίηση της φτώχειας


Αρκούσε ένας από τα εκατομμύρια ιούς που υπάρχουν να αποκαλύψει τις αδυναμίες των κρατών. Και ήταν τρομακτικές με αποτέλεσμα την αδυναμία τους να ανταπεξέλθουν στα στοιχειώδη. Δεν είχαν προετοιμαστεί σε κάτι ανάλογο, παρά το γεγονός ότι ήταν αναμενόμενο στον σημερινό κόσμο με τις συνεχείς τεχνολογικές εξελίξεις, ιατρικές ανακαλύψεις, τεχνητή νοημοσύνη, κι όμως αρκούσε ένας ιός για να νεκρωθούν τα πάντα.

Οι οικονομίες να οπισθοδρομήσουν και οι φτωχοί να γίνουν φτωχότεροι και οι νεόπτωχοι να πολλαπλασιάζονται. Ο κόσμος αλαφιασμένος προσπαθεί να ερμηνεύσει όσα καθημερινά, με ρυθμό πολυβόλου του μεταφέρουν μέσω των ηλεκτρονικών μέσων, αδύναμος να αντιδράσει. Αβέβαιος για το μέλλον, χωρίς δυνατότητα ενασχόλησης με οτιδήποτε άλλο πλην της καθημερινής επιβιώσεως των ίδιων και των οικογενειών τους.

Είναι υποχρεωμένοι να ανέχονται πλέον πολύ περισσότερα από ό,τι στο παρελθόν. Να συμβιβάζεται και να υποχωρεί ακόμη περισσότερο χάριν των καθημερινών αναγκών του. Πού χρόνος να σκεφθεί, να επεξεργαστεί και να συνειδητοποιήσει τα πρωτοφανή πράγματα που έρχονται. Δεν μπορεί να αντιδράσει και να ήθελε. Οι κλιματικές αλλαγές ραγδαίες και απειλούν την παγκόσμια κοινότητα.

Δεν θέλουν όμως να καταλάβουν αυτοί που διαφεντεύουν αυτόν τον πλανήτη και τον οδηγούν στην καταστροφή. Γιατί είναι αυτοί λίγοι που κινούν τα νήματα και έχουν στραβωθεί από την αλαζονεία. Μόνο σκέφτονται τον τρόπο ακόμη και με αυτές τις άσχημες συγκυρίες. Να αυξήσουν τον πλούτο τους, να κερδοσκοπήσουν και να κατισχύσουν αυτών των κρατών. Να τους έχουν υποχείριά τους.


Η αλαζονεία του προσωπικού κέρδους δεν τους επιτρέπει να δουν τριγύρω τους την καταστροφή που σκορπίζουν. Έχουν πείσει τους εαυτούς τους ότι φροντίζουν για το καλό μας, ενώ ζουν τελείως αποκομμένοι από την πραγματικότητα. Ζουν σε ένα κόσμο φαντασιακό, δήθεν δημιουργικό, που όμως είναι δυστοπικός. Ζουν με τις γελοίες αυταπάτες τους και κοιμούνται ήσυχοι ότι ο κόσμος τους ανήκει. Και σχεδιάζουν το επόμενο ταξίδι τους, αυτή την φορά όμως όχι στην μητέρα γη, την οποία εξάντλησαν, την κακοποίησαν αλλά αναζητούν άλλους πλανήτες για να δημιουργήσουν νέα ζωή.

Ανταγωνισμοί για τον έλεγχο του ορυκτού, θαλάσσιου και εναέριου πλούτου και για τον έλεγχο του διαστήματος άφησαν εκατομμύρια ανθρώπων να πεθαίνουν από την πείνα και την δίψα, τις μολυσματικές ασθένειες, τους καταστροφικούς πολέμους, κυριολεκτικά, για ένα άδειο πουκάμισο! Και βάλθηκαν όλοι μαζί να μας πείσουν ότι ενδιαφέρονται για τον τρίτο κόσμο που όμως όλο και πτωχαίνει, ότι ο πλανήτης δεν κινδυνεύει, ότι όλα βαίνουν καλώς.

Επιστρατεύουν προς τούτο «επιστήμονες», για να ενισχύσουν την άποψή τους για το καλό που συντελείται, χάρη στην μεγάλη φιλανθρωπία των ιδρυμάτων με το όνομά τους, που δημιούργησαν.

Μας οδήγησαν στην παγκοσμιοποίηση της φτώχειας και την επέκτασή της παντού με τους ταλαίπωρους μετανάστες που οι ίδιοι δημιούργησαν με τους πολέμους που έσπειραν σε όλη την γη. Σκοπός η περαιτέρω υποβάθμιση λαών που ήταν εξελιγμένοι και το μείγμα που δημιουργείται θα οδηγήσει την ανθρωπότητα ακόμη πιο πίσω, ενώ θα έπρεπε να ενισχύουν τις χώρες τους για να μπορούν να κρατήσουν το λαό τους.

Παγκοσμιοποίηση με τους όρους τους δικούς τους, να ελέγξουν πιο πολύ, ώστε ουδείς να μπορεί να κινηθεί χωρίς τον απόλυτο έλεγχό τους. Αστυνομία της σκέψης. Τώρα με αφορμή τον κορωνοϊό, λίγα χρόνια πριν, με αφορμή την επίθεση στους δίδυμους πύργους, μας ελέγχουν ακόμη και το νου.

Άνθρωποι διεστραμμένοι και διεφθαρμένοι, κυρίαρχοι στον πλανήτη που εξουσιάζουν, κατευθύνουν τα πράγματα με βάση το κέρδος και την φιλαυτία που αυτή δημιουργεί, για να οδηγήσουν στο μηδέν. Μέχρι να φτάσει η ώρα της Νέμεσης, που πάντα τιμωρεί την υπέρμετρη αλαζονεία. Έγιναν θεοί. Ο κόσμος δεν μπορεί να αντιδράσει στην προσπάθειά του να επιβιώσει σε πρώτο και τελευταίο στάδιο. Κι όμως ένας ιός αρκεί για να προειδοποιήσει η μάνα γη …. δεν σας αντέχω άλλο και να μας αποβάλει με βίαιο τρόπο.

Δημήτρης Χ. Παξινός
Πρώτο Θέμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]