Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, χρυσή ευκαιρία επίθεσης για την Τουρκία


Η προκήρυξη πρόωρων εκλογών εν μέσω της τουρκικής επιθετικότητας θα ήταν εθνικό έγκλημα με διαστάσεις «Γουδή». Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο έγινε, όταν υπήρξε στην Ελλάδα πολιτικό κενό.

Η ανάσυρση των συνομιλιών Μυωνή-Παππά προδίδει ασφαλώς εκλογικές μύχιες σκέψεις και προθέσεις.

Στόχος της κυβέρνησης ο εγκλωβισμός του αντιπάλου από αριστερά (Τσίπρας) ώστε να αναλώνει δυνάμεις απολογούμενος οδεύοντας προς τις εκλογές, με το κεντρικό αφήγημα της ΝΔ να είναι κάτι σε "σας απαλλάξαμε από το όνειδος, μην το ξεχνάτε".

Η βέλτιστη πολιτική συγκυρία για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών όμως έχει παρέλθει.

Διανύουμε μεν την μετά κορωνοϊό εποχή, αλλά ο ιός δείχνει να επανακάμπτει μέσω του τουριστικού ρεύματος.

Εφόσον οι εκλογές δεν προκηρύχθηκαν αμέσως μετά την λήξη του συναγερμού (εντός του Ιουλίου θα ήταν το ιδανικότερο χρονικό σημείο, με νωπές ακόμα τις επιτυχίες της χώρας στην αντιμετώπιση του κινδύνου) τα κλειδιά των μελλοντικών εξελίξεων είναι πλέον άλλα:

α. Η τουρκική επιθετικότητα, που σέρνεται και σφυρίζει κλιμακούμενη, χωρίς να εκφράζεται ακόμα σε ανοιχτή σύγκρουση (σε συνδυασμό με την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο) και η αβεβαιότητα στην Οικονομία.

Μια προεκλογική περίοδος με τους πάντες στην Ελλάδα να ομφαλοσκοπούν και να κατατρίβονται με τα μικρά, λησμονώντας τα Μεγάλα, θα αποτελούσε την ιδανική ευκαιρία για να εξαπολύσει η Τουρκία την επίθεσή της.

Θα ήταν εθνικό έγκλημα διαστάσεων «Γουδή» η προκήρυξη πρόωρων εκλογών, αφού είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι ο εχθρός θα επιλέξει ακριβώς την προεκλογική περίοδο για να χτυπήσει από αέρος, ξηράς, θαλάσσης ΚΑΙ υβριδικά, συνδυάζοντας θερινές/φθινοπωρινές εισβολές στα νησιά και στον Έβρο με ‘εξεγέρσεις’ τύπου «οι ζωές των εποίκων μετρούν στις μητροπόλεις.

Να προσμετρήσουμε και τις τουρκικές προθέσεις μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Επ' αυτού η κυβέρνηση έχει προετοιμαστεί για ΔΥΝΑΜΙΚΗ απάντηση ή θα "κοιτάζει τα λεφούσια να διαβαίνουν";

β. Η Οικονομία

Η ύφεση που προκαλείται κυρίως από την βίαιη – και αναπόδραστη εκρίζωση– της «μονοκαλλιέργειας» της τουριστικής ψευδοβιομηχανίας (εδώ έχω τη βεβαιότητα ότι ο Μητσοτάκης έδρασε μακιαβελικά, καθώς αν κοιτάξεις την Ελλάδα από το δορυφόρο θα δεις μίζερα μαγαζάκια το ένα δίπλα στο άλλο να πουλάνε τυρόπιτες και σουβλάκια μεταξύ τους, κατάσταση που πρέπει να αλλάξει άρδην) και οι εξελίξεις γύρω από το ευρωπαϊκό πακέτο ανάκαμψης φτιάχνουν ένα απαγορευτικό για εκλογές μείγμα.

Όποιος τις επιχειρούσε αυτήν την χρονική περίοδο θα αποκτούσε θέση στο μαυσωλείο με τους Ιδανικούς Αυτόχειρες.

Η αβεβαιότητα για το ύψος του ευρωπαϊκού πακέτου ανάκαμψης CoViD19, το οποίο θα οριστικοποιηθεί (και αν...) περί το τέλος Ιουλίου 2020, δεν επιτρέπει τη διενέργεια εκλογών ούτε τον Σεπτέμβριο ούτε τον Οκτώβριο, δύο μήνες που κατά παράδοση στην Ελλάδα θεωρούνται εκλογικοί, εφόσον η ίδια η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι το ΝΩΡΙΤΕΡΟ στο τέλος Οκτωβρίου θα είναι σε θέση να ανακοινώσει λεπτομερώς τον σχεδιασμό και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των δράσεων και των έργων τα οποία θα χρηματοδοτήσει το πακέτο.

Στο μεταξύ όμως θα έχουν αποτυπωθεί ξεκάθαρα και τα (αρνητικά) αποτελέσματα της τουριστικής σεζόν, που θα σηματοδοτήσουν παράλληλα μια οδυνηρή για όλους στροφή 180 μοιρών στο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας.

Οι προβλέψεις για την ύφεση αναθεωρούνται συνεχώς προς τα πάνω (αναμενόμενο με το lockdown σε πλήρη ανάπτυξη τους μήνες Απρίλιο-Μάιο).

Εάν και εφόσον το ευρωπαϊκό πακέτο το επιτρέψει, η όποια πιθανότητα πρόωρων εκλογών απομακρύνεται στο πολύ απώτερο μέλλον, ή το νωρίτερο μετακυλίεται για τον Ιανουάριο του 2021 και αυτό πάλι, μόνο εάν και εφόσον ως τότε έχουν αρχίσει να εμφανίζονται κάποια σημάδια απεμπλοκής από την ύφεση.

Έπειτα οι εκλογές είναι το ιδανικό μικροκλίμα για να διασπαρεί εκ νέου ο ιός, όπως συνέβη στην Σερβία. Τουρίστες+εκλογείς συνωστισμένοι σε καράβια και λεωφορεία είναι δυσοίωνο σκηνικό.

Το εκλογικό σώμα δεν επιθυμεί εκλογές και αυτό αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις. Χρειάζεται ένα διάστημα ηρεμίας και συγκέντρωσης δυνάμεων. Οι νουνεχείς, οι νοικοκυραίοι, θα τιμωρήσουν τον Μητσοτάκη για την εκλογική ταλαιπωρία απέχοντας.

Μετά από την καταστροφική πενταετία Τσίπρα, μετά από μια διετία - φωτιά, όπου ο Έβρος διαδέχθηκε τις Πρέσπες και η τρίμηνη καραντίνα τον Έβρο, οι περισσότεροι προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να επαναφέρουν κάπως την καθημερινότητα και την ζωή τους σε στοιχειωδώς βιώσιμα, ανεκτά επίπεδα.

Υπ΄αυτό το πρίσμα, ο Μητσοτάκης ορθώς έπραξε και ανακοίνωσε (αληθώς ή ψευδώς δεν μπορώ να γνωρίζω) ότι δεν προτίθεται να πάει σε εκλογές. Ο μόνος πραγματικός λόγος είναι το "κάψιμο" της απλής αναλογικής. Το ρίσκο όμως είναι μεγάλο.

Πάμε τώρα στο πολιτικό "σώμα".

Ποιοι θέλουν εκλογές;

Ο Τσίπρας με την καμία. Είναι ανέτοιμος.

Ο Βελόπουλος επίσης, γιατί να διαταράξει την τριετία που έχει μπροστά του;

Ο Βαρουφάκης ομοίως, πόσο μάλλον που κατρακυλά στις δημοσκοπήσεις.

Το ΚΚΕ; Αστεία πράγματα. Βολικά αραγμένο στο 5%, στο 6%, στο 4%, ο "βούδας" της αριστεράς. Ακλόνητος όμως!!! πυλώνας του συστήματος.

Το Κινάλ τρέμει γιατί είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι θα διαρραγεί προς δύο κατευθύνσεις, προς ΝΔ και προς Σύριζα.

Απομένει ο χώρος δεξιά της ΝΔ. Εκεί δημιουργήθηκε μια δημοκρατική δεξιά κίνηση (με πολύ ωραίο λογότυπο που θέλει "να τα γκρεμίσει όλα") και υπάρχουν η Χρυσή Αυγή και ο Κασιδιάρης να μοιράζονται το χρυσαυγίτικο ποσοστό και έτσι θα πορεύονται εφεξής.

Και οι δύο μπορούν να αποσπάσουν τουλάχιστον 1% από την ΝΔ, εφόσον δεν εμφανιστεί και κάτι άλλο από δεξιά.
Γιατί ο Μητσοτάκης να θελήσει να χαρίσει στα δεξιά του ένα 2 ή 3% ή 4% πέραν του ήδη υπάρχοντος που πλέον έχει κατακερματιστεί;

Τέλος, διάφορες άλλες αναγγελίες "Πολιτειακού" ή "συντηρητικού" τύπου κίνησης που προαναγγέλονται κατά καιρούς δεν φαίνεται να λαμβάνουν σάρκα και οστά, που σημαίνει ότι οι ιθύνοντες νόες τους έχουν πληροφόρηση από την "πηγή" (ότι δεν γίνονται εκλογές).

Ανατολικός Τομέας
AntiNews



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]