Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Twitter διέγραψε 7.500 λογαριασμούς του AKP για… στρατευμένες ειδήσεις


Το Twitter στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι έκλεισε αυτούς τους λογαριασμούς με την αιτιολογία ότι παραβίασε την πολιτική του περί παραποίησης πληροφοριών

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Τουρκία μετά τη διαγραφή από το Twitter 7.340 λογαριασμών που ανοίχτηκαν από το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ για προπαγανδιστικούς σκοπούς. Το Twitter, στην ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι έκλεισε αυτούς τους λογαριασμούς με την αιτιολογία ότι παραβίασε την πολιτική του περί παραποίησης πληροφοριών.

«Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας (AKP) διεξήγαγε συντονισμένη μη αυθεντική δραστηριότητα, η οποία στόχευε στην κοινή γνώμη της Τουρκίας», δήλωσε το Twitter, που καταδεικνύει ως υπεύθυνη τη νεολαία του κυβερνώντος κόμματος. Οι λογαριασμοί αυτοί ήταν γνωστοί στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως ΑΚΡ Troll.


Όπως αναφέρει το Twitter, «στην ανάλυσή μας με βάση τους τεχνικούς δείκτες και τη συμπεριφορά των λογαριασμών, διαπιστώθηκε ότι αυτοί οι ψεύτικοι λογαριασμοί χρησιμοποιήθηκαν για τη διάδοση πολιτικών συζητήσεων του ΑΚΡ, προκειμένου να διασφαλιστεί μία ισχυρή υποστήριξη στον πρόεδρο Ερντογάν. Σήμερα, αποκαλύπτουμε αυτούς τους 7.340 λογαριασμούς». Μετά την απόφαση αυτή, η Τουρκία κατατάσσεται ανάμεσα στις 3 χώρες στον κόσμο που έχουν συντονίσει «επιχειρήσεις πληροφοριών», μαζί με την Κίνα και τη Ρωσία.

Twitter: Μηχανή μαύρης προπαγάνδας

Ο υπεύθυνος Τύπου της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί του Twitter είναι ψευδείς κι όχι οι λογαριασμοί. «Πρόκειται για ιστορικό σκάνδαλο. Με αυτό το βήμα θέλουν να κατηγορήσουν την Τουρκία χωρίς καμία απόδειξη. Και αυτό είναι απαράδεκτο. Το Twitter έχει εξελιχθεί σε μία μηχανή μαύρης προπαγάνδας», ανέφερε ο υπεύθυνος τύπου της τουρκικής προεδρίας.

«Αντί να είναι ένας ιστός κοινωνικών μέσων, το Twitter προτιμάει να αμαυρώνει τους άλλους που δεν έχουν την ίδια πολιτική σκέψη», προσθέτει ο Φαχρετίν Αλτούν, υποστηρίζοντας ότι πίσω από την απόφαση του Twitter βρίσκεται το ΡΚΚ και η FETÖ, που είναι εχθροί της Τουρκίας. «Η δημοκρατία της Τουρκίας δεν θα επιστρέψει καμία χειραγώγηση, πλαστογραφία και παραπληροφόρηση», καταλήγει ο Φαχρετίν Αλτούν.

Μαρία Ζαχαράκη
Έθνος



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]