Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βερολίνο: Παραπάνω από νόμιμες οι διαδηλώσεις στην Αμερική


Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας χαρακτήρισε κατανοητές και νόμιμες τις διαδηλώσεις που επεκτείνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό, και υπογράμμισε πως οι ενέργειες των αμερικανικών αρχών πρέπει να στηρίζουν την ελευθερία του Τύπου.

«Οι ειρηνικές διαδηλώσεις που βλέπουμε στις ΗΠΑ, στις οποίες περιλαμβάνονται πολλές συγκινητικές κινήσεις, όπως αυτές Αμερικανών αστυνομικών, είναι κατανοητές και περισσότερο από νόμιμες», δήλωσε ο Μάας στο Βερολίνο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα.

«Θέλω επίσης να εκφράσω την ελπίδα ότι αυτές οι ειρηνικές διαδηλώσεις δεν θα οδηγήσουν σε νέες βιαιότητες και ακόμη περισσότερο, την ελπίδα ότι αυτές οι διαδηλώσεις θα κάνουν διαφορετικά τα πράγματα στις Ηνωμένες Πολιτείες», πρόσθεσε.


Ο Μάας είπε πως θα είναι σε επαφή με τις αρχές των ΗΠΑ σχετικά με τις πληροφορίες ότι ένα συνεργείο της Deutsche Welle δέχθηκε αστυνομικά πυρά ενώ κάλυπτε μια διαδήλωση στη Μινεάπολις.

«Οι δημοσιογράφοι πρέπει να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς κίνδυνο για την ασφάλειά τους», είπε.

«Τα δημοκρατικά κράτη, που διέπονται από την κυριαρχία του νόμου, πρέπει να εφαρμόζουν τα πιο υψηλά στάνταρ όσον αφορά την προστασία της ελευθερίας του Τύπου», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]