Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρόβλημα μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας;


Αναβλήθηκε η συνάντηση Λαβρόφ - Τσαβούσογλου για Συρία και Λιβύη

Η επίσκεψη την οποία επρόκειτο να πραγματοποιήσουν σήμερα, Κυριακή, στην Τουρκία οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας, για την κατάσταση στη Λιβύη και τη Συρία όπου οι δύο χώρες υποστηρίζουν αντίπαλα στρατόπεδα, αναβλήθηκε, ανακοίνωσαν η Άγκυρα και η Μόσχα.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο ομόλογος του της Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου αναμένονταν στην Κωνσταντινούπολη, με βάση μια συμφωνία των προέδρων Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσαν χθες, Σάββατο, το τουρκικό και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όμως το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα την αναβολή της επίσκεψης χωρίς να αναφέρει τους λόγους. Στη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ συμφώνησαν να συνεχιστούν οι επαφές ανάμεσα στους διπλωμάτες των δύο χωρών και να πραγματοποιηθούν «συναντήσεις σε υπουργικό επίπεδο σε μεταγενέστερη ημερομηνία», πρόσθεσε το υπουργείο.


Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε, σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook, ότι «η ημερομηνία μιας συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας των δύο χωρών θα αποφασιστεί αργότερα». Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι υπουργοί των δύο χωρών «εργάζονται ενεργά για την υποστήριξη μιας διευθέτησης στη Λιβύη».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]