Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λαθρομετανάστευση, εγκληματικότητα και... Αστυνομία


Τα πάθη του μελισσοκόμου και οι αδυναμίες της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Ν.Φ. εδώ κι ένα μήνα έχει μελίσσια μερικά χιλιόμετρα πάνω από το χωριό Νέα Σάντα-Ροδόπης, κοντά στον δρόμο που πάει προς το Μ. Δέρειο. Πριν από μερικές μέρες, όταν πήγε γύρω στις 10:30 το βράδυ στα μελίσσια του όπως μας είπε είδε να γίνεται χαμός στον δρόμο από μετανάστες. Μας ανέφερε τα εξής
 ¨Σε εκείνο τον δρόμο βλέπω συχνά μετανάστες, δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο, αλλά αυτή τη φορά μπορεί να ήταν και 100-150 άτομα, σκιάχτηκα. Ήταν πάρα πολλοί !. Στο μεταξύ μου έχουν καταστρέψει πολλά μελίσσια. Οκ το καταλαβαίνω ότι πεινάνε. Αλλά μου έχουν καταστρέψει πολλές κυψέλες. Και επειδή αδιαφορούν, θέλοντας λίγο μέλι με καταστρέφουν, γιατί παίρνουν βασίλισσες, παίρνουν γόνο, ότι βρίσκουν. Το εντυπωσιακό είναι όμως πως παρά το ότι ο πήρα τηλέφωνο στο 100, στην συνοριοφυλακή, στο Α.Τ. Φιλλύρας και στο Α.Τ. Σαππών, κανείς δεν φάνηκε επί ώρες !¨
Επίσης κι άλλος φίλος μας που ακολούθησε πριν από λίγες μέρες βράδυ το δρομολόγιο Ν. Σαντα-Σαπκα (ο ίδιος δρόμος) μας είπε κι αυτός πως ¨Μπορεί να είδα και 100 άτομα συνολικά να περπατάνε πάνω στον δρόμο) ..

Με αφορμή αυτές τις μαρτυρίες ερευνήσαμε σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης στον νομό Ροδόπης. Και διαπιστώσαμε τα εξής:


1) Υπάρχει προσωπικό που ενώ υπάγεται στους συνοριακούς έχει αποσπαστεί αλλού με αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά η δύναμη που ασχολείται με αυτό το θέμα.

2) Η κατάσταση στον Έβρο έχει γίνει πιο δύσκολη καθώς με την πτώση της στάθμης του Έβρου, είναι πολλά πλέον τα σημεία όπου μπορούν και περνάνε οι γνωστοί με τα πόδια. Πλέον οι Τούρκοι δεν τους κατευθύνουν μαζικά όπως έγινε στις Καστανιές, αλλά τους μοιράζουν σε όλο το μήκος των συνόρων σε μικρότερες ομάδες.

3) Υπάρχουν στελέχη με όρεξη για δουλειά, αλλά υπάρχουν κι ορισμένοι που δεν έχουν και τόση διάθεση…

4) Δεν ωφελεί να λένε κάποιοι πως δεν περνάνε διότι η ίδια η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Η Αθήνα πρέπει να μαθαίνει την αλήθεια, όσο και αν αυτή είναι πικρή.

Εκτίμηση μας είναι ότι χρειάζεται σίγουρα περισσότερο προσωπικό, σίγουρα καλύτερος εξοπλισμός, αλλά και περισσότερη διάθεση για δουλειά.

Μάθαμε επίσης για μερικούς μπακάληδες από χωριά που βρίσκονται πάνω σε περάσματα μεταναστών που κάνουν και ντελίβερι (!) σε συγκεκριμένα σημεία σε συνεννόηση με τους λαθρομετανάστες. Σε ένα χωριό μάλιστα υπάρχει άτομο που βγάζει πολύμπριζο και χρεώνει 1 ευρώ την φόρτιση του κινητού. Έχουν πουληθεί επίσης μέχρι και 300 ευρώ το κατσίκι ! Αναρωτιόμαστε λοιπόν, όταν αυτά εμείς τα μάθαμε σε δύο μέρες, αυτοί που είναι επιφορτισμένοι με την δίωξη της λαθρομετανάστευσης και βρίσκονται στην περιοχή δεν τα ξέρουν;

Τουρκικά Νέα


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]