Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στεφανής για Τουρκία: Συμβουλεύω την Τουρκία να μην τολμήσει...


“Αξιολογούμε τα πάντα από όπου και αν προέρχονται. Το υπουργείο ακούει καθημερινά όλα αυτά που γίνονται και λέγονται” τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής για τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις.

Με αφορμή δε τις εξοργιστικές δηλώσεις της Τουρκίας, μετά την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίας Σακελλαροπούλου στο Αγαθονήσι, σημείωσε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”: “Κάποιοι λένε ότι το Καστελόριζο δεν είναι Αιγαίο. Εμείς εκεί καθημερινά εξετάζουμε τις δράσεις μας”.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία μέσα στο καλοκαίρι, απάντησε ότι: “Εξετάζουμε όχι τις προθέσεις της Τουρκίας αλλά τις δυνατότητές της. Σε κάθε δυνατότητα του αντιπάλου έχουμε διάφορες λύσεις και επιλογές και έχουμε εξετάσει και το τρίτο και το τέταρτο βήμα… Η μαχητική ισχύς της Ελλάδας είναι εξαιρετική”.


Παράλληλα, ο κ. Στεφανής σημείωσε ότι η πατρίδα μας είναι σε θέση να εξασφαλίσει μόνη της τα κυριαρχικά της δικαιώματα. “Το δείξαμε και στον Έβρο και τότε οι Ευρωπαίοι ήρθαν δίπλα μας. Διασφαλίζουμε ότι τα εδαφικά και κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αλώβητα. Ο πολιτικός κόσμος μπορεί να έχει διαφορετικές απόψεις, εμείς όμως κάνουμε τη δουλειά μας”. Παράλληλα, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε με νόημα: “Έχουμε κόκκινες γραμμές στα κυριαρχικά μας δικαιώματα”.

Σε άλλη ερώτηση, για το εάν υπάρχει περίπτωση αύξηση της στρατιωτικής θητείας, απάντησε ότι σύντομα το υπουργείο θα καταθέσει σχετικές προτάσεις. “Η αύξηση της στελέχωσης που προκύπτει από πολλούς παράγοντες. Πρέπει να γίνει μια συνολική αποτύπωση και ύστερα να γίνει αναθεώρηση” κατέληξε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]