Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Ο Ερντογάν έκλεισε πανεπιστήμιο που ήταν συνιδρυτής ο Νταβούτογλου


Διάταγμα για το κλείσιμο πανεπιστημίου, συνιδρυτής του οποίου ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου -προτού ιδρύσει δικό του κόμμα- υπέγραψε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο διάταγμα σημειώνεται ότι «αποφασίστηκε να αρθούν οι εγκρίσεις λειτουργίας του Πανεπιστημίου Σεχίρ».

Το Πανεπιστήμιο Σεχίρ ιδρύθηκε το 2008 και έγινε ένα από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που προτιμά η νέα συντηρητική ελίτ της Τουρκίας.

Οι κ.κ. Ερντογάν και Νταβούτογλου το είχαν εγκαινιάσει το 2010, όταν ο πρώτος ήταν επικεφαλής της κυβέρνησης και ο δεύτερος υπουργός Εξωτερικών.


Ο κ. Νταβούτογλου έγινε στη συνέχεια πρωθυπουργός το 2014, όταν ο κ. Ερντογάν εξελέγη πρόεδρος. Το 2016 παραμερίσθηκε και πέρυσι ίδρυσε δικό του πολιτικό σχηματισμό, το Κόμμα του Μέλλοντος.

Ακολούθως, το Πανεπιστήμιο Σεχίρ βρέθηκε στο επίκεντρο διαμάχης ανάμεσα στους δύο πρώην συμμάχους.

Τον Δεκέμβριο οι δραστηριότητες του Πανεπιστημίου Σεχίρ ανεστάλησαν προσωρινά και μεταφέρθηκαν σε άλλο ίδρυμα, επισήμως εξαιτίας οικονομικών δυσχερειών του πανεπιστημίου.

Τον Ιανουάριο, το κράτος διόρισε νέους διοικητές στο ίδρυμα που διευθύνει το πανεπιστήμιο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]