Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γερμανία: Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από τη βία στην Στουτγκάρδη;


Πρωτοφανείς βανδαλισμοί και ταραχές...
Δεκάδες κουκουλοφόροι φώναζαν «Αλλάχ Αχμπάρ» και συγκρούστηκαν με την Αστυνομία το βράδυ του Σαββάτου
Συνελήφθησαν 24 άτομα, 12 αλλοδαποί και 12 Γερμανοί

Φωνάζοντας «Αλλάχ Αχμπάρ» (Ο θεός είναι μεγάλος), δεκάδες κουκουλοφόροι συγκρούστηκαν το Σάββατο το βράδυ με την αστυνομία στην Στουτγκάρδη προκαλώντας βανδαλισμούς σε κτίρια με τις αρχές να διερωτώνται εάν πρόκειται για ισλαμιστές τρομοκράτες ή για αλλοδαπούς και Γερμανούς, σε κατάσταση μέθης.

Οι ταραχοποιοί τα έκαναν γυαλιά- καρφιά απλά για να εντυπωσιάσουν την διαδικτυακή κοινότητα. Οι αρχές έχουν συλλάβει 24 άτομα, 12 αλλοδαπούς και 12 Γερμανούς.

Οι πεζόδρομοι στο κέντρο της πρωτεύουσας της Βάδης-Βυρτεμβέργης μεταβλήθηκαν σε πεδίο μάχης με ομάδες ατόμων να πετούν πέτρες στην αστυνομία, να χτυπούν βάναυσα αστυνομικούς, να σπάνε προθήκες καταστημάτων και να λεηλατούν.



«Πρωτόγνωρο ξέσπασμα βίας»

Χθες το απόγευμα, ο διοικητής της αστυνομίας Φραντς Λουτς και ο δήμαρχος Στουτγκάρδης, Φριτς Κουν έκαναν λόγο για «πρωτόγνωρο ξέσπασμα βίας», η οποία θα αντιμετωπιστεί με συνέπεια και αποφασιστικότητα από τις αρμόδιες αρχές.

Αναφερόμενος στα αίτια της βίας ο επικεφαλής της αστυνομίας Στουτγκάρδης τόνισε ότι μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά από σχεδόν ένα μήνα ομάδες νεαρών για να γλεντήσουν και να γιορτάσουν. Τα άτομα αυτά σε κατάσταση μέθης είχαν στόχο να εντυπωσιάσουν την διαδικτυακή κοινότητα να προχώρησαν σε συγκρούσεις με αστυνομικούς, βανδαλισμούς και λεηλασίες έτσι ώστε να αναρτήσουν στη συνέχεια σχετικά βίντεο.

Στην εφημερίδα Bild, υπάρχει σχετικό βίντεο και σύμφωνα με τις αρχές, έχουν ήδη συλληφθεί 12 αλλοδαποί, 9 Γερμανοί και 3 Γερμανοί με καταγωγή από αφρικανικές χώρες.



Μίνα Αγγελίνη
Πρώτο Θέμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]