Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας βιώθηκαν απάνθρωπες σκηνές


Ο Τούρκος πρόεδρος δεν έχασε την ευκαιρία για να κατηγορήσει τη χώρα μας αναφορικά με το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό

Για «απάνθρωπη συμπεριφορά» κατηγόρησε -για άλλη μια φορά- την Ελλάδα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στο Προσφυγικό/Μεταναστευτικό. Μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης σε φεστιβάλ κινηματογράφου με θέμα τη μετανάστευση, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «οι απάνθρωπες σκηνές που εκτυλίχθηκαν πέρυσι (σ.σ. μάλλον κάνει λάθος - εννοεί το Μάρτιο) στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας, αποτελούν το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της άποψης που έχουν ορισμένες δυτικές χώρες απέναντι στους μετανάστες».
AD

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι παρόλο που άλλες χώρες έχουν περισσότερες δυνατότητες να φιλοξενήσουν πρόσφυγες και μετανάστες, ωστόσο το μεγαλύτερο βάρος το επωμίστηκε η Τουρκία, χωρίς να τηρηθούν μάλιστα οι υποσχέσεις που της δόθηκαν από την ΕΕ.


«Εμείς τους αγκαλιάσαμε όλους, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, γλώσσας και εθνικότητας. Βοηθήσαμε τους καταπιεσμένους και τους αδικημένους που κατέφυγαν στη χώρα μας με την ίδια ευαισθησία και τις ίδιες ευκαιρίες που προσφέρουμε και στους πολίτες μας. Αν και οι υποσχέσεις που δόθηκαν στην Τουρκία δεν τηρήθηκαν, η χώρα μας αναγκάστηκε να επωμιστεί μόνη της το βάρος της παράνομης μετανάστευσης. Ενώ όσοι μετανάστες κατάφεραν να πάνε στην Ευρώπη έγιναν θύματα ρατσιστικών και εχθρικών πολιτικών», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

10 χιλιάδες παιδιά αγνοούνται

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι τα τελευταία 8 χρόνια, 25.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά, έχουν πεθάνει στα μανιασμένα νερά της Μεσογείου, ενώ άγνωστη θεωρείται η τύχη 10.000 παιδιών από τη Συρία που κατέφυγαν στην Ευρώπη.

«Αφήστε την προκατάληψη»

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για προκατάληψη εναντίον των προσφύγων και μεταναστών, παρόλο που σε λίγα χρόνια η συμβολή τους θα είναι μεγάλη στις χώρες που εγκαθίστανται, όπως είπε.

«Αυτό που συμβαίνει σε αυτή τη διαδικασία είναι ότι αφήνει νέες λέξεις στη γλώσσα μας, νέες γεύσεις στο στόμα μας και νέες σχέσεις στη μνήμη μας. Αφήνοντας πίσω τις προκαταλήψεις μας για τη μετανάστευση, πιστεύω ότι πρέπει να δούμε τη συμβολή των μεταναστών στις χώρες και τις κοινότητες που εγκαθίστανται».

Μαρία Ζαχαράκη
Έθνος



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]