Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σταματούν οι γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου λόγω κορωναϊού


Αναβάλλει τις δραστηριότητες της στην κυπριακή ΑΟΖ, η Exxon Mobil, έως τον Σεπτέμβριο του 2021 λόγω του κορωναϊού αλλά και της κατάστασης που επικρατεί στις διεθνείς αγορές εξαιτίας των χαμηλών τιμών του πετρελαίου.

Η εταιρεία μειώνει τις διεθνείς επενδύσεις κατά 30% για να αντιμετωπίσει την κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου. Σύμφωνα με εσωτερική ενημέρωση των στελεχών της εταιρείας στο Τέξας, η εταιρεία αναβάλλει τις έρευνες και τον προγραμματισμό των κατασκευαστικών έργων μέχρι να βελτιωθούν τα δεδομένα για την εξόρυξη υδρογονανθράκων της κυπριακής ΑΟΖ.


Ο Υπουργός ενέργειας Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης ο οποίος και έλαβε σχετική επιστολή από τη εταιρεία ανέφερε, σύμφωνα με τον Αnt1, ότι η εταιρεία έχει δεσμευτεί να παραμείνει στην Κύπρο και παραδέχτηκε πως αυτή η εξέλιξη έχει ως συνέπεια να καθυστερήσει γενικά ο ευρύτερος ενεργειακός σχεδιασμός που αφορά τον Eastmed.

Eπίσης ο κ. Λακκοτρύπης αποκάλυψε ότι η πανδημία θα επηρεάσει όλο το πρόγραμμα των γεωτρήσεων που έχει σχεδιαστεί από τις ευρωπαϊκές εταιρείες ΕΝΙ και Τotal στην κυπριακή ΑΟΖ καθώς θα είναι δύσκολο να μετακινούνται τα πληρώματα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]