Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Τραμπ ετοιμάζεται να στείλει "επιταγή" 1.000 δολαρίων σε κάθε Αμερικανό


Επιταγές ύψους 1.000 δολαρίων σε κάθε ενήλικο Αμερικανό και 500 δολαρίων σε κάθε παιδί σχεδιάζει να στείλει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο του ευρύτερου πακέτου μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση για την άμβλυνση των επιπτώσεων της κρίσης που προκαλεί η πανδημία του κορωναϊού.

Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox Business, όπου έδωσε λεπτομέρειες σχετικά το πακέτο στήριξη που συζητείται στο Κογκρέσο, το οποίο όπως τόνισε προβλέπει ότι ένα ποσό ύψους 500 δισ. δολαρίων θα μοιραστεί απευθείας στους Αμερικανούς.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, τα χρήματα αυτά θα διατεθούν σε δύο δόσεις.

"Η πρώτη δόση θα περιλαμβάνει 1.000 δολάρια για κάθε άτομο και 500 δολάρια για κάθε παιδί", δήλωσε ο Μνούτσιν, προσθέτοντας ότι "για μια τετραμελή οικογένεια, το ποσό θα ανέλθει σε 3.000 δολάρια".


Όπως εξήγησε ο Μνούτσιν, από τη στιγμή που το Κογκρέσο θα εγκρίνει το σχέδιο στήριξης, τα χρήματα θα διατεθούν μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες. Πρόσθεσε, επίσης, ότι μετά από έξι εβδομάδες, εάν ο πρόεδρος Τραμπ αποφασίσει ότι θα συνεχιστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα, "θα διατεθεί η δεύτερη δόση, ήτοι άλλα 3.000 δολάρια”.

Η πρόταση Τραμπ για το εν λόγω πακέτο στήριξης έρχεται τη στιγμή που χρηματιστηριακή αγορά συνεχίζει να κατρακυλά, οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αρχίζουν να αυξάνονται καταδεικνύοντας ότι ο κορωναϊός προσβάλει και την αμερικανική αγορά εργασίας, και καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων και των θυμάτων του COVID-19 συνεχίζει να αυξάνεται.

Ο Μνούτσιν σημείωσε επίσης ότι το σχέδιο στήριξης που προωθεί ο Λευκός Οίκος προβλέπει επίσης κονδύλι 300 δισ. δολαρίων για τις μικρές επιχειρήσεις, επισημαίνοντας ότι "θα υπάρξει περίοδος χάριτος για τα δάνεια" στους εργοδότες που δεν θα προχωρήσουν σε απολύσεις. Επίσης, τόνισε ότι 200 δισ. δολάρια θα διατεθούν για τη διασφάλιση δανείων προς αεροπορικές εταιρείες και άλλες κρίσιμες βιομηχανίες που θα πληγούν από την κρίση.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Καθομαι τοσες μέρες και παρακολουθώ και εγώ τις πολιτικές εξελίξεις. Η μόνη μας συντροφιά έχει μορφη γραμματοσειράς ή εικόνας από κάποια τηλεόραση πλάσμα. Θα ήθελα να εκφράσω τους φόβους μου για αυτό μέσω της επικείμενης κατάστασης του αοράτου εχθρού της πανδημίας. Λοιπόν συνήθως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κινδύνου γίνονται κάποια πράγματα στις ομάδες που βιώνουν την απειλή . Θα ήταν άραγε μία ταινία τρόμου αιτία να ενεργοποιηθεί ο αμυντικός μηχανισμός της μονάδας ή των ομάδων προς την εικόνα . Θα μου πείτε η εικόνα είναι αδύνατο να κινδυνεύσει , κινδυνεύει ο θεατής;Εάν ο αόρατος εχθρός έχει να κανει με κάτι υπαρκτό καλύτερα να τον λέμε ορατό. Θα ήθελα επίσης ξέροντας ότι είναι λίγο δύσκολο να παρακολουθήσετε τον ειρμό μου να κινδυνολογησω και να πω ότι μας γίνεται ένα είδος ψυχολογικού πολέμου και κρασ τεστ μέσα από τις προσπάθειές φανταζύ λόγου . Εγώ για τον φίλο μου την τηλεόραση που ανησυχω , βλέπω σαν εξέλιξη να βάλουν πάλι τα πρωινά εκείνα τα ρολόγια με τα χρώματα του ουράνιου τόξου(φάσμα) με τον ήχο τουτ να μας συντονίζει.
    Ο Τραμπ κάνει τον διάλο ρωτοντας τα παιδιά του τι θέλουν. Κερδίζει οποιος κάψει πιο πολλούς εγκεφάλους . Να βγει ο Μητσοτακής και να δώσει σε κάθε παιδί ένα ταμπλετ ή λάπτοπ για να κάνουν τα μαθήματα τους στο e class .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]