Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ένταση με τούρκους στρατιώτες στη Νεκρή Ζώνη της Κύπρου


Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Λευκωσία, όταν τούρκοι στρατιώτες επιχείρησαν να εμποδίσουν εργάτες του Δήμου Λευκωσίας να καθαρίσουν κλαδιά και μπάζα από παλιό καφενείο που βρίσκεται στη νεκρή ζώνη.

Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, υπάλληλοι του Δήμου Λευκωσίας μετέβησαν στην περιοχή για να προχωρήσουν σε υποστυλώσεις και κλάδεμα στο σημείο που βρισκόταν το ιστορικό καφενείο «Spitfire».

Ωστόσο οι Τούρκοι στρατιώτες που βρίσκονταν εκεί αρχικά έφεραν ένσταση.

Αυτό, γιατί σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Τούρκοι θεωρούν ότι ο Δήμος της κυπριακής πρωτεύουσας δεν είχε αρμοδιότητα, μιας και η περιοχή ελέγχεται από τον ΟΗΕ.

Επιπλέον, αυτόπτης μάρτυρας επιβεβαίωσε πως τούρκος αξιωματικός κινηματογραφούσε τη σκηνή, ενώ ζήτησαν όπως τα κλαδιά που κόπηκαν και τα απορρίμματα βρίσκονται στη Νεκρή Ζώνη, και πρέπει να επιστραφούν.

Κλήθηκαν κυανόκρανοι και αφού δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις οι Τούρκοι αποχώρησαν και οι εργασίες συνεχίστηκαν.


Τι λέει ο δήμος Λευκωσίας

Από πλευράς Δημαρχείου Λευκωσίας αναφέρθηκε στο «Sigmalive» ότι γι’ αυτούς δεν θεωρήθηκε το συμβάν ως ένταση.

Η γραπτή ανακοίνωση του Δήμου ανέφερε πως «συχνά και αθόρυβα οι υπάλληλοι και οι εργάτες του Δήμου, καλέστηκαν να εργαστούν κάτω από αντίξοες συνθήκες».

Οι δημοτικοί υπάλληλοι, συνεχίζει η ανακοίνωση, «σήμερα εντός της νεκρής ζώνης και υπό τα βλέμματα Τούρκων Αξιωματικών καλέστηκαν να προστατεύσουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου».

Η ανακοίνωση του Δήμου
Ο Δήμος Λευκωσίας ξεκίνησε τον καθαρισμό και τη στήριξη του κτηρίου που στεγαζόταν το ιστορικό καφενείο ‘’Spitfire’’ στην Πύλη Πάφου στην εντός των τειχών πόλη. Το κτήριο αυτό βρίσκεται μέσα στην πράσινη γραμμή και η κατάσταση του κρίνεται αρκετά επικίνδυνη για την ασφάλεια των διερχομένων, οχημάτων και πεζών.

Aυτή είναι και η μεγάλη διαφορά του Δήμου Λευκωσίας από οποιονδήποτε άλλο. Συχνά και αθόρυβα οι υπάλληλοι και οι εργάτες του Δήμου, καλέστηκαν να εργαστούν κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Σήμερα εντός της νεκρής ζώνης και υπό τα βλέμματα Τούρκων Αξιωματικών καλέστηκαν να προστατεύσουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου.

Η διαίρεση και κατοχή τμήματος της εντός των τειχών Λευκωσίας και η φθορά του χρόνου, αφού είναι εξαιρετικά δύσκολη ως και αδύνατη σε ορισμένες περιπτώσεις η ολοκληρωμένη συντήρηση - αποκατάσταση στα κτήρια της νεκρής ζώνης, επιδεινώνει μέρα με μέρα την κατάσταση των οικοδομών συμπεριλαμβανομένου και του ‘’Spitfire’’.
Τι λέει η UNFICYP

Το «SigmaLive» επικοινώνησε με το Γραφείο του Εκπρόσωπου Τύπου της UNFICYP, το οποίο ανέφερε πως επρόκειτο για συνήθη έργα συντηρήσεως συνεργείων του Δήμου Λευκωσίας, με τις τουρκικές δυνάμεις ως παρατηρητές και με παρουσία του αστυνομικού αποσπάσματος της Ειρηνευτικής Δύναμης, UNPOL.

Τέλος, εκπρόσωπος της Αστυνομίας Κύπρου, ανέφερε στο «SigmaLive» πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το κοινό.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]