Συμφωνεί και ο κύριος Μητσοτάκης με το ξεπούλημα του Αιγαίου;
Ξεκάθαρα πλέον τάσσεται υπέρ της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με την Τουρκία ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Θάνος Ντόκος.
Είχε προηγηθεί το γνωστό καζάν - καζάν όπου εμμέσως πρότεινε την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων με τον... κουμπάρο, όμως φαίνεται ότι δεν έγιναν κατανοητές οι θέσεις του και αποφάσισε να τις αποσαφηνίσει για να μην υπάρχουν παρανοήσεις.
Επισημαίνουμε, ότι το... εθνομηδενιστικό χτύπημα του Ντόκου γίνεται αμέσως μετά την εισβολή του "Ουρούτς Ρέϊς" στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα, την οποία γελοιωδώς η κυβέρνηση επιχείρησε να αιτιολογήσει… επιρρίπτοντας ευθύνες στις κακές καιρικές συνθήκες.
Δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά απ΄ ότι δείχνουν και ο πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώσει πάραυτα τον ελληνικό λαό για το τι πραγματικά συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά, κι αν όντως ισχύουν τα περί συνεκμετάλλευσης που ξεστόμισε ο Ντόκος.
Σε περίπτωση που προτιμήσει να κρυφτεί και να μην πάρει δημοσίως θέση, σημαίνει ότι η συνεκμετάλλευση είναι κυβερνητική απόφαση και ο Ντόκος έχει αναλάβει ρόλο… λαγού για να μετρήσει τις αντιδράσεις.
Υπενθυμίζουμε, ότι για τις δηλώσεις της Ντόρας... πως δεν τρέχει και τίποτα αν χάσουμε το Καστελόριζο στη Χάγη γιατί θα κατοχυρώσουμε την κυριαρχία σε άλλα νησιά, ακόμη περιμένουμε να μας πει ο πρωθυπουργός αν συμφωνεί ή όχι.
Η οποία Ντόρα, επανήλθε χθες λίγο μετά το μπουρλότο του Ντόκου, κατηγορώντας τα ΜΜΕ για διαστρέβλωση σχετικά με την απώλεια του Καστελόριζου. Κι αφού μας διαβεβαίωσε ότι δεν θα χάσουμε κανένα νησί, τόνισε ότι η Χάγη δεν πρέπει να ιδωθεί υπό το πρίσμα της ήττας ή της νίκης.
Για όσους δεν το κατάλαβαν, πάμε για σίγουρη ήττα. Απλώς μας το είπε διπλωματικά.
Κι όλα αυτά μετά την επιστολή Πομπέο και το τηλεφώνημα Τραμπ στον Ερντογάν, όπου αμφότεροι καλούν Ελλάδα και Τουρκία να λύσουν τις διαφορές τους.
Δεν ξέρουμε αν τελικά θα μας διαφωτίσει ο πρωθυπουργός, ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζει ότι το δίλημμα πόλεμος ή συνεκμετάλλευση που επί της ουσίας επικαλείται ο Ντόκος για να τρομάξει τον λαό και να γείρει υπέρ της συνεκμετάλλευσης δεν πρόκειται να περάσει.
Πιθανότερο είναι να τελειώσει πολιτικά, παρά να ξεπουλήσουν οι Έλληνες την πατρίδα για ένα κομμάτι ψωμί.
Άλλωστε, όπως θα έχει διαπιστώσει, όποιος αγγίζει τα εθνικά δίχως να κρατάει τη σημαία ψηλά τον τρώει το μαύρο σκοτάδι.
AntiNews
"Κι αφού μας διαβεβαίωσε (η Μπακογιαννη) ότι δεν θα χάσουμε κανένα νησί, τόνισε ότι η Χάγη δεν πρέπει να ιδωθεί υπό το πρίσμα της ήττας ή της νίκης."
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφου μας διαβεβαιωνει οτι δεν θα χασουμε κανενα νησι,γιατι παμε στην Χαγη;
Μας διαβεβαιωνει τι και αν θα κερδισουμε;
Μας διαβεβαιωνει πως σε καθε νησι θα αντιστοιχει υφαλοκρηπιδα;
Διοτι χωρις υφαλοκρηπιδα, Ντορακι,το Καστελοριζο περικυκλωνεται αμεσα απο τουρκικα πλοια!
Αν χανεις εθνικη κυριαρχια,τοτε την κερδιζει καποιος αλλος.
Ο τουρκος δεν χρειαζεται να κανει πολεμο τοτε,παρα μονο ναυτικο αποκλεισμο!
Εφόσον συμβαίνει αυτό πού υπαινίσσεται τό άρθρο. Κληρονομικό χάρισμα, δέν διαθέτω ,διορατικός δέν είμαι. Ένα πράγμα θά συμβεί γιά τό οποίο είμαι βέβαιος. Καί τό έχω γράψει σέ προγενέστερα σχόλια μου. Τό πολιτικό τζάκι Μητσοτάκη καί κλώνοι του [Μπακογιάνης Κ] τέλος από τήν πολιτική έως δεκάτης γενεάς.Τό στίγμα τής προδοσίας θά σφραγίσει καί τά τρισέγγονα τους
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Μαυροκορδάτος και ο Κωλέττης δεν είχαν πρόβλημα να συμφωνήσουν με το Αγγλικό και το Γαλλικό σχέδιο για την ίδρυση ελληνικού κράτους (που προέβλεπαν κουτσουρεμένη Ελλάδα) διαρκούντος ακόμη του απελευθερωτικού αγώνα, και παρ' όλα αυτά έχοντας τις πλάτες των ξένων απήλαυσαν ανώτατα αξιώματα της χώρας για πολλά χρόνια. Ο Ελ. Βενιζέλος θέλοντας να μπεί η Ελλάδα στον Α' παγκόσμιο πόλεμο στο πλευρό των Άγγλων τους εκλιπαρούσε, κι επειδή οι Άγγλοι φοβούνταν πως σε τέτοια περίπτωση οι Βούλγαροι θα πήγαιναν στο πλευρό της Γερμανίας, πρότεινε να τους δοθούν εδάφη της Μακεδονίας για να μην το κάνουν. Μερικά χρόνια αργότερα πρότεινε το σφαγέα του ελληνισμού για το Νόμπελ ειρήνης. Ακόμα και σήμερα μας τον λένε εθνάρχη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα λέω αυτά, φίλε ΠΑΝΟ, διότι θέλω να σου πω ότι δεν είμαι καθόλου σίγουρος γι' αυτό που γράφεις. Οι πλάτες των ξένων είναι ισχυρές σ' αυτόν τον τόπο ενώ ο Έλληνας είναι εκπαιδευμένος εδώ και σχεδόν μια χιλιετία να θεωρεί οποιοδήποτε άλλο λαό πιο ισχυρό, να φοβάται και να αναζητά ξένες πλάτες.
Επιπλέον - και αυτό κατά τη γνώμη μου είναι το πιο σοβαρό - το όλο θέμα με τη Χάγη είναι αντιπερισπασμός. Νομίζουμε ότι η Τουρκία ενδιαφέρεται μόνο για το Καστελλόριζο, τις νησίδες, τα κοιτάσματα κλπ. Νομίζουμε ότι ο κίνδυνος είναι η Χάγη και η εκεί ήττα μας. Ε, λοιπόν, δεν ξέρω καν αν θα προλάβουμε να πάμε στη Χάγη, φίλοι μου, έστω κι αν είναι για να χάσουμε εκεί.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι αλλού. Είναι στον αριθμό των ξένων στην Ελλάδα, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν φυσικά και πρόσφυγες όμως η συντριπτική τους πλειοψηφεία δεν είναι. Και φυσικά δεν ξέρουμε πόσοι απ' απ' αυτούς είναι κάτι ...πονηρό.
Αυτά που έγιναν πριν λίγες μέρες στα νησιά μας τα είδαμε όλοι. Την απόγνωση των νησιωτών την ξέρουμε. Δεν αντέχουν άλλο, το λένε και το φωνάζουν.
Πριν μερικά χρόνια, συζητώντας με κάποιο γνωστό για αγροτικές κινητοποιήσεις μου είπε επί λέξει: "Όχι, φίλε, όσο και νά 'φτανα στο αμήν δε θα πήγαινα στις κινητοποιήσεις. Θα προσπαθούσα όσο άντεχα να επιβιώσω κι όταν πια δεν πάει άλλο ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΓΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΦΕΥΓΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ".
Τι θα γίνει αν ένα ωραίο πρωί οι νησιώτες μας πουν "εγκαταλλείπουμε το νησί και ερχόμαστε στην ηπειρωτική Ελλάδα";
Τι θα γίνει αν σε κάποιο ξεσηκωμό των ξένων χυθεί ελληνικό αίμα και το νησί πέσει σε όποιο βαθμό - στα χέρια τους; Κύμα Ελλήνων προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα;
Χρειάζεται η Χάγη - που, εννοείται, είναι ντροπή και να τη σκεφτόμαστε - για να υποστούμε ήττα;
ΙΩΑΝΝΗΣ