Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν είναι ο δημοφιλέστερος ισλαμιστής ηγέτης


Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, σε ό,τι αφορά τους παγκόσμιους ηγέτες, η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ, έρχεται πρώτη

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναδεικνύεται ως ο δημοφιλέστερος μουσουλμάνος ηγέτης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της διεθνούς εταιρείας ερευνών Gallup International.

H εν λόγω έρευνα έχει συγκριτικό χαρακτήρα και διενεργήθηκε σε εύρος 5.261 πολιτών από διάφορες χώρες ανά την υφήλιο, κατά το διάστημα από τον Νοέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019.

Σύμφωνα με την εν λόγω δημοσκόπηση, η δημοτικότητα του Τούρκου προέδρου στις μουσουλμανικές χώρες αγγίζει το 30% - ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό, που τον βάζει στην κορυφή ανάμεσα στους άλλους ηγέτες του ισλαμικού κόσμου.


Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντούλ Αζίζ, ακολουθεί στη δεύτερη θέση, με το ποσοστό δημοφιλίας του να προσεγγίζει το 25%. Παράλληλα, ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί έρχεται τρίτος στην κατάταξη, με 21%.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, σε ό,τι αφορά τους παγκόσμιους ηγέτες, η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ, έρχεται πρώτη, με ποσοστό 46%, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, βρίσκονται στη δεύτερη (40%) και στην τρίτη θέση (36%), αντίστοιχα.

Τέταρτος τη τάξει είναι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, η δημοτικότητα του οποίου κυμαίνεται στο 31%, ενώ παράλληλα ο Μπόρις Τζόνσον και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώνουν ένα 30%.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]