Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πάτριοτ στη Σαουδική Αραβία στέλνει η Ελλάδα μέσω... ΗΠΑ


Η συμφωνία έγινε με σκοπό την ενίσχυση της αραβικής χώρας, της οποίας η πετρελαϊκή εταιρεία (ΑRAMCO) πρόσφατα επλήγη από πυραύλους

Σε συμφωνία φαίνεται πως έχουν καταλήξει Αθήνα και Ριάντ για την ανάπτυξη μιας συστοιχίας αντιαεροπορικών πυραύλων τύπου «Πάτριοτ» της Πολεμικής Αεροπορίας στο έδαφος της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με πηγές από τα υπουργεία Εξωτερικών Ελλάδος και Σουδικής Αραβίας, η συμφωνία έγινε με σκοπό την ενίσχυση της αραβικής χώρας, της οποίας η πετρελαϊκή εταιρεία (ΑRAMCO) πρόσφατα επλήγη από πυραύλους.


Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», η εν λόγω συμφωνία έρχεται μετά τις αμερικανικές πιέσεις για ελληνική παρουσία στον Περσικό Κόλπο, μετά τη διπλή άρνηση για αποστολή φρεγάτας στη ναυτική δύναμη που έχει δημιουργηθεί υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Ετσι, η Αθήνα απαλύνει τις συμμαχικές ανησυχίες και κάνει μια διευκόλυνση η οποία δεν στρέφεται εναντίον κανενός.

Εν προκειμένω αξίζει να επισημανθεί πως για τη συγκεκριμένη διευκόλυνση είχαν ξεκινήσει και είχαν φθάσει οι διαπραγματεύσεις σε προχωρημένο σημείο, πολύ πριν κορυφωθεί η αμερικανοϊρανική κρίση, με αφορμή την από αέρος εκτέλεση του Καρέμ Σουλεϊμανί από την αμερικανική αεροπορία στο Ιράκ, ενώ αυτό που απομένει είναι η διευθέτηση τεχνικών λεπτομερειών σε στρατιωτικό επίπεδο, σε επαφές οι οποίες θα γίνουν τα αμέσως επόμενα 24ωρα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Ποιος θα διαχειριζεται τους Patriot;

    Ελληνες στρατιωτικοι ή Σαουδαραβες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υτη ακριβώς και η δική μου απορία. Σε. μια ώρα δύσκολη αναμενόμενης τουρκικής επίθεσης. Εναντίον μας, με τίποτα και για κανένα λόγο δεν ξεδοντιαζεις την αντκαεροπορικη κάλυψη της χώρας. Ας μας πουν το όφελος Από αυτή την παραχώρηση και πως θα μυψκυν το κενό. Η διαταγή USA και τα σκιά δεμένα. Σούζα οι τοπικοί πολιτικά τη δες. Υπάλληλοι διαχειριστές των ξένων στην αποικία που ακόμα ονομάζεται Ελλλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε Πανο,

      υπαρχουν πολλα κενα στην ειδηση.

      θα πρεπει να τεθει και το ερωτημα για ποσο χρονικο διαστημα θα δραστηριοποιηθει αυτο το

      συστημα στην Σαουδικη Αραβια;

      Διοτι οι Σαουδαραβες εχουν ηδη συστοιχιες Patriot.

      Και εαν δεν ηταν σε θεση να εξουδετερωσουν μη επανδρωμενο αεροσκαφος, γιατι θελουν παλι

      μια απο τα ιδια;

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]