Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Βουλή της Λιβύης ψήφισε ακύρωση της συμφωνίας με την Τουρκία


Η διεθνώς αναγνωρισμένη Βουλή της Λιβύης ψήφισε την ακύρωση της στρατιωτικής συμφωνίας με την Τουρκία, όπως μετέδωσα το egypttoday.com και το alarabiya.com.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τις πολιτικές δυνάμεις που πρόσκεινται στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA) του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ ψήφισε την ακύρωση της συμφωνίας που υπέγραψε με την Τουρκία η Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) του Φάγεζ αλ-Σάρατζ με έδρα την Τρίπολη.

Το κοινοβούλιο της Λιβύης ζήτησε επίσης την αποστολή στη γενική εισαγγελία του φακέλου για τον Σάρατζ και για όσους εμπλέκονται στη σύναψη της συγκεκριμένης συμφωνίας με την Τουρκία, με στόχο την περαιτέρω διερεύνηση των δραστηριοτήτων τους.

Το αραβόφωνο δίκτυο Al Arabiya, επίσης, μεταδίδει πως το λιβυκό κοινοβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τη διακοπή των σχέσεων με την Τουρκία, ενώ πολλοί βουλευτές απαίτησαν το κλείσιμο των πρεσβειών στις δύο χώρες.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, μάλιστα, ανακοίνωσε ότι το κοινοβούλιο θα ζητήσει την επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ζήτησε την ανάληψη δράσης από την διεθνή και την αραβική κοινότητα για να αποτραπεί η ανάμειξη της Τουρκίας στην Λιβύη.


Είναι δύσκολο να εξακριβωθεί από ανεξάρτητη πηγή ο αριθμός των βουλευτών που ήταν παρόντες στη σημερινή συνεδρίαση του κοινοβουλίου. Μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας ισχυρίσθηκαν ότι δεν υπήρξε απαρτία.

Το κοινοβούλιο της Λιβύης εμφανίζεται αποδυναμωμένο μετά την αποχώρηση περί τους σαράντα βουλευτών αντιπάλων του Χάφταρ που προσχώρησαν στην κυβέρνηση της Τρίπολης.

Η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας και ο Χαλίφα Χάφταρ διεκδικούν την εξουσία εδώ και χρόνια στην Λιβύη, η οποία βυθίστηκε στο χάος μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]