Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παρθενορραφή made in Greece


Η όξυνση δεν έχει τελειωμό. Τα πολεμικά αεροσκάφη του ψευτοσουλτάνου ιπταντα και σουλατσάρουν στο Αιγαίο. Τόσο χαμηλά όσο εκατόν πενήντα μέτρα από το έδαφος. Σφυρίζουν από πάνω. Οι παραβιάσεις ασταμάτητες και απειλητικές. Όπως πάνε τα πράγματα, σε λίγο θα κυκλοφορούν πάνω από τον Αττικό ουρανό.

Ο Ερντογάν σε επίδειξη ισχύος και ανεμπόδιστης ανωτερότητας. Ο Ερντογάν έχει αναλάβει, εργολαβικά την απόλυτη εξουσία ενός κουμανταδόρου της Ανατολικής Μεσογείου.

Τα γεγονότα τρέχουν με απίστευτο ρυθμό. Το ημιπαράνομο καθεστώς του Φαγιέζ Αλ Σαράτζ εκλιπαρεί Ερντογάν και εκείνος ανταποκρίνεται αμέσως. Φυσικά, λέει, θα στείλω στρατιωτική βοήθεια να σε σώσω από τα νύχια του Χαλίφα Χαφτάρ.

Το εξωφρενικό σ αυτή τη νοσηρή συνεργασία είναι το γεγονός πως οι μεγάλες δυνάμεις, οι σύμμαχοί μας, έχουν αναγνωρίσει το καθεστώς του Φαγιέζ Αλ Σάρατζ. Το ίδιο κι εμείς. Δηλαδή έχουμε αναγνωρίσει το καθεστώς του εχθρού μας. Χειρότερα δεν γίνεται.

Σαράτζ λένε οι σύμμαχοι, Σαράτζ κι εμείς. Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει κυρία Αμερική! Το ακόμα χειρότερο είναι η απουσία ελληνικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στη Λιβύη. Τι να την κάνουμε; Άσε, σου λέει. Δεν την χρειαζόμαστε. Πάντα θα κάνουμε και πάντα θα υποκλινόμαστε στις επιθυμίες των συμμάχων μας.


Ταυτοχρόνως, για να μην ξεχνιόμαστε, έχουμε παραδώσει τα πάντα στην Ουάσινγκτον. Ο, τι ζητήσουν, αμέσως να το κάνουμε. Να μην τους δυσαρεστήσουμε. Να μην το ανταλλάξουμε. Να μην παζαρέψουμε. Το ίδιο και με τους Γερμανούς. Αφού χρωστάμε. Αφού είμαστε εξαρτημένοι. Και αφού είμαστε εξαρτημένοι απ όλους αυτούς, τότε είμαστε υποτελείς και περίπου «σκλαβωμένοι».

Ποια ανεξαρτησία; Κουραφέξαλα. Από παντού «δεμένοι». Γι αυτό διαρκώς, επί όλων των κυβερνήσεων, τα ίδια και τα ίδια. Για παράδειγμα, στην ολοκλήρωση των τοποθετήσεων επί του νέου προυπολογισμού, Τσίπρας και Μητσοτάκης επιχειρηματολογούσαν ποια κυβέρνηση εκ των δύο έχει συνάψει τις πιο γερές συμφωνίες με τον Λευκό Οίκο. Εγώ, έλεγε ο ένας. Όχι εσύ, αλλά εγώ έλεγε ο άλλος. Στο τέλος, κλείνοντας ο πρωθυπουργός, περίπου συνεχάρη τον Τσίπρα που άλλαξε ρότα στην εξωτερική του πολιτική και ακολούθησε, κι αυτός, τον δρόμο της Αμερικής. Μπράβο παιδί μου.

Το ίδιο και με τους ευρωπαίους συμμάχους. Η Τουρκία βάζει πόδι στη Συρία, ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο και με τη Λιβύη, ίσως και στο Ιράκ. Τι άλλο απομένει; Μα φυσικά η Ελλάδα.

Εξάρτηση, υποτέλεια, υποχωρητικότητα, κατωτερότητα. Με όλα αυτά τα συμπτώματα βαρύτατης, αθεράπευτης ασθένειας, πως είναι δυνατόν να αναπτερωθεί το φρόνημα του κάθε απλού πολίτη; Ε πως;

Αισθάνεται καρπαζωμένος. Η χώρα περίπου σε ρόλο καρπαζο-εισπράκτορα. Από παντού. Από την υποκρισία των συμμάχων. Την ουδετερότητα των Αμερικανών. Την επιθετικότητα των Τούρκων. Ανοχύρωτοι, απροστάτευτοι. Και περίπου προσκυνημένοι. Γονατισμένοι. Ταλαιπωρημένοι. Ψυχικά ευάλωτοι.

Και το ακόμα πιο χειρότερο, η Τουρκία μοιάζει να κάνει του κεφαλιού της. Να μην δίνει σημασία στους Ευρωπαίους. Να παζαρεύει με τους Αμερικάνους. Να μπαινοβγαίνει όπου θέλει. Να γκρεμίζει, να σκοτώνει, να κουμαντάρει, να λεηλατεί και να απαιτεί. Ψέματα;

Κι εμείς; Τελευταίο οχυρό το δικαστήριο της Χάγης. Σα να διαμηνύουμε στον ψευτοσουλτάνο, ελάτε και θα τα βρούμε. Εκεί στη Χάγη.
Αυτή είναι η Ελλάδα του 2020.
Αυτή είναι η ανεξαρτησία της.
Αυτή είναι η ακεραιότητά της.
Αυτή είναι η παρθενία της.
Παρθενορραφή made in Greece!

Δημήτρης Δανίκας
Πρώτο Θέμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]