Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αρχηγός Λιβυκού Στόλου: «Θα βυθίσουμε ακόμη και τουρκικά γεωτρύπανα»


Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός έχει τη δύναμη να εξολοθρεύσει κάθε απειλή κατά της χώρας, δήλωσε ο αρχηγός του Λιβυκού Στόλου Φ. Αλ Μαχντάουι τονίζοντας πως «θα βυθίσουμε ακόμη και τουρκικά γεωτρύπανα».

Σε συνέντευξή του στην αραβική εφημερίδα Asharq al-Awsat, ο Αλ Μαχντάουι ανέφερε πως οι δυνάμεις του Χαφτάρ μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιονδήποτε θέλει να σταθεί εμπόδιο στην απελευθέρωση της Τρίπολης από τις πολιτοφυλακές των τρομοκρατών.

Όπως αναφέρει η κυπριακή ιστοσελίδα sigmalive.com, o αρχηγός του Λιβυκού Στόλου έκανε λόγο για συνεργασία του πολεμικού ναυτικού της Λιβύης και της Ελλάδας όσον αφορά 24ωρη παρακολούθηση για το ενδεχόμενο τουρκικά πλοία να πλησιάζουν την Τρίπολη, δήλωση που αναπαράγουν και τα τουρκικά ΜΜΕ.

Στην ίδια συνέντευξη στην αραβική εφημερίδα, ο Αλ Μαχντάουι δήλωσε ότι δεν είναι δύσκολο για το πολεμικό ναυτικό και την πολεμική αεροπορία να βυθίσουν αυτά τα πλοία, «ωστόσο υπάρχουν καλύτερες επιλογές για να τα σταματήσουν», όπως είπε.


Πρόσθεσε ακόμη πως «σταματώντας αυτά τα ύποπτα πλοία θα αποδείξουμε στον κόσμο πόσο σοβαρές είναι οι προειδοποιήσεις μας. Επιπλέον, θα αποκαλύψουμε πόσο σοβαρές ήταν οι συνομιλίες της Τουρκίας με τον Σαράζ σχετικά με την αποστολή στη Λιβύη όπλων και τρομοκρατών. Ανάμεσα σε αυτούς τους τρομοκράτες υπάρχουν και τζιχαντιστές», τόνισε.

«Για εμάς», πρόσθεσε ο αρχηγός του Λιβυκού Στόλου, «ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία της συμφωνίας της Τουρκίας με τον Σαράζ ήταν αυτό. Γιατί εξασφαλίζει στην Άγκυρα μία νέα δίοδο για μεταφορά όπλων και τρομοκρατών. Κι αυτό απειλεί την προέλαση του Εθνικού Στρατού της Λιβύης στην Τρίπολη», υποστήριξε ο Λίβυος ναύαρχος, ο οποίος παραδέχτηκε ότι ο Χαφτάρ δεν ελέγχει όλες τις ακτές της Λιβύης, «ωστόσο, αυτό μην κάνει κάποιους να υποτιμήσουν τις δυνατότητες της Λιβύης, η οποία μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε απειλή», όπως είπε.

Ο αρχηγός του στόλου της Λιβύης τόνισε πως «η Τουρκία έκανε μια συμφωνία με τον Φαγέζ ες Σαράζ για να οριοθετήσει θαλάσσιες ζώνες που δεν ελέγχει καν. Τα θαλάσσια όρια στην ανατολική πλευρά βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο του πολεμικού ναυτικού του Χαφτάρ», επομένως όποιο πλοίο πλησιάσει, ακόμη και γεωτρύπανο θα το βυθίσουν.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα sigmalive.com, o Αλ Μαχντάουι σημείωσε ακόμη πως «εκτός από την πίστη μας στις ικανότητες και τις δυνατότητές μας, έχουμε προειδοποιήσει ότι μπορούμε να στοχεύσουμε ή να βυθίσουμε οποιοδήποτε πλοίο που απειλεί την εθνική μας ασφάλεια βασιζόμενοι στην πείρα και το αξιόμαχο των δυνάμεών μας. Πλοία γεμάτα με όπλα ή τρομοκράτες, γεωτρύπανα και ερευνητικά πλοία θα αποτελέσουν θεμιτό στόχο του στόλου μας».

«Εμείς δεν πιστεύουμε», συμπλήρωσε ο κ. Μαχντάουι, «ότι η Τουρκία θα προσπαθήσει να στείλει πλοίο, επειδή ξέρουν ότι ελέγχουμε την περιοχή. Παρακολουθούμε στενά όλες τις θαλάσσιες διόδους και όλα τα άλλα κανάλια που μπορεί να χρησιμοποιήσουν τα τουρκικά πλοία προσπαθώντας να φτάσουν σε εμάς».

Ο Λίβυος ναύαρχος υπογράμμισε ότι ο ρόλος του πολεμικού ναυτικού δεν περιορίζεται στην προστασία των ακτών. «Οι πεζοναύτες συμμετέχουν ακόμη και στην πολιορκία της Τρίπολης. Όταν ο Χαφτάρ κάλεσε να προελαύσουμε στην καρδιά της πρωτεύουσας, όλες οι δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης ενέτειναν τις επιθέσεις τους», είπε για να προσθέσει ότι ο στρατός του Χαφτάρ βρίσκεται λίγα μόνο χιλιόμετρα μακριά από την Τρίπολη, την οποία ελέγχει η κυβέρνηση Σαράζ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]