Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Bloomberg: Η Τουρκία ετοιμάζει συμπαραγωγή πυραύλων με Ρωσία


Απομακρύνεται από ΝΑΤΟ

Η Τουρκία φέρεται να είναι έτοιμη να υπογράψει συμφωνία με τη Ρωσία για συμπαραγωγή πυραύλων, μια κίνηση που θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω εντάσεις με τους εταίρους της στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

"Θα υπογράψουμε αφού συμφωνήσουμε τις τελικές λεπτομέρειες που αφορούν την κοινή παραγωγή ή παραγωγή κάποιων κομματιών στην Τουρκία και την απόκτηση τεχνογνωσίας", δήλωσε ο Ισμαΐλ Ντεμίρ, επικεφαλής της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας.

Οι συζητήσεις αυτές αποτελούν συνέχεια της συμφωνίας της Τουρκίας για αγορά νέων S-400 από τη Ρωσία, ενώ η Άγκυρα φαίνεται να παραμένει απτόητη από την προοπτική αμερικανικών κυρώσεων για την αγορά των S-400. Η Τουρκία, εξάλλου, επιμένει ότι μπορεί να συνεχίσει τις αγορές από τη Ρωσία, και να εκπληρώνει παράλληλα τις υποχρεώσεις της στο ΝΑΤΟ.

Η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ενέκρινε το ψήφισμα για την προώθηση κυρώσεων κατά της Τουρκίας. Η νομοθεσία έχει ως στόχο την τιμωρία χωρών που πραγματοποιούν σημαντικές αγορές όπλων από τη Ρωσία.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]