Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καταγγελία από την Μυτιλήνη: Μας κοροϊδεύει ο Χρυσοχοϊδης


Σύμφωνα με επιστολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που απευθύνεται στην Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης κα Dunja Mijatovic, η Ελληνική Κυβέρνηση σχεδιάζει να λειτουργήσει μία (κλειστή) νέα δομή σε κάθε ένα από τα πέντε νησιά του Αιγαίου (Λέσβος, Σάμος, Χίος, Κως, Λέρος) ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με τα υφιστάμενα (ανοικτά) Κ.Υ.Τ. (“As regards the islands, the Government is planning to have a facility on each of the five islands, to operate in PARALLEL with existing reception centers”) (προφανώς πλην των νησιών Λέρου και Κω, όπου η υπάρχουσα ανοικτή δομή θα μετατραπεί σε κλειστή).

Η επιστολή αυτή αποτελεί αθέτηση μιας επίσημης κυβερνητικής εξαγγελίας (δηλ. τη δημιουργία νέων δομών κλειστού τύπου στα νησιά αυτά, με την προϋπόθεση ότι θα κλείσουν οι ήδη υπάρχουσες ανοικτές δομές) και αποδεικνύει ότι οι τοπικές κοινωνίες ορθά διέγνωσαν και εδώ την έλλειψη εμπιστοσύνης που υπάρχει απέναντι στο κράτος και προχώρησαν άμεσα σε άρνηση των κυβερνητικών σχεδίων δια των αποφάσεων των αντίστοιχων δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων.


Οι δικαιολογίες του υπουργείου ότι στην επιστολή επεξηγείται η προσωρινή (;;) παράλληλη λειτουργία κλειστών και ανοικτών δομών (οι οποίες θα κλείσουν μόλις ετοιμαστούν οι κλειστές), δεν πείθουν πλέον κανέναν. Πώς άραγε είναι δυνατή η παράλληλη λειτουργία ενός υφιστάμενου ανοικτού κέντρου και ενός υπό κατασκευή κλειστού κέντρου πριν αυτό ολοκληρωθεί ;

Κατόπιν αυτών, καλούμε τις αυτοδιοικητικές αρχές του νησιού μας και του βορείου αιγαίου γενικότερα, να προχωρήσουν όλοι ενωμένοι στην άμεση οργάνωση κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας, με τη συμμετοχή όλων των τοπικών φορέων των νησιών και να καθορίσουν τα επόμενα βήματα αντίδρασης.

Συνδυασμός Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης "ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]