Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιδεινώνεται η ύφεση της γερμανικής βιομηχανίας


Η μεγάλη πτώση της παραγωγής τον Οκτώβριο υποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν εξομαλύνεται αλλά η ύφεση της γερμανικής βιομηχανίας ενδεχομένως επιδεινώνεται. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 1,7% τον Οκτώβριο που είναι η δεύτερη διαδοχική μηνιαία πτώση και η μεγαλύτερη από τον περασμένο Απρίλιο, ενώ οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για πτώση 0,1%.

Σε ετήσια βάση η βιομηχανική παραγωγή έχει περιοριστεί κατά 5,7% από τον Οκτώβριο του 2018 που είναι η χειρότερη ετήσια πτώση από το 2009.

Μάλιστα, η παραγωγή εξαιρουμένης της ενέργειας και των κατασκευών, υποχώρησε κατά το ίδιο ποσοστό με τον ευρύτερο δείκτη, υποδεικνύοντας ότι η αδυναμία της βιομηχανίας δεν οφείλεται μόνο στη μεταβλητότητα των δύο αυτών κλάδων. Η μεγαλύτερη πτώση της παραγωγής σημειώθηκε στα κεφαλαιουχικά αγαθά (-4,4% σε μηνιαία βάση).


Την ίδια ώρα, ο μεταποιητικός δείκτης του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος του ινστιτούτου Ifo κινήθηκε πτωτικά το Νοέμβριο αντιστοιχώντας σε πτώση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 5% που σημαίνει ότι τα βάσανα δεν έχουν τελειώσει για τα γερμανικά εργοστάσια που βλέπουν τη ζήτηση από το εξωτερικό να πέφτει και στο εσωτερικό να παραμένει αναιμική. Και ενώ ο μεταποιητικός PMI ενισχύθηκε, παραμένει σε υπερβολικό χαμηλό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία απέφυγε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή την ύφεση στο γ’ τρίμηνο όταν το ΑΕΠ ενισχύθηκε κατά μόλις 0,1% αλλά τα τελευταία στοιχεία δείχνουν σύμφωνα με την Capital Economics ότι το πιθανότερο είναι τελικά να μην γλιτώσει την ύφεση στα επόμενα τρίμηνα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]