Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αντιδράσεις κατοίκων για τους πρόσφυγες σε Γιαννιτσά και Σέρρες


Επεισόδια προκλήθηκαν σε Γιαννιτσά και στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Σερρών στο ύψους των διοδίων του Στρυμονικού, όταν ομάδες ατόμων που δήλωναν κάτοικοι, επιχείρησαν να παρεμποδίσουν λεωφορεία με 150 πρόσφυγες να φτάσουν στους προορισμούς τους, σε ξενοδοχεία των περιοχών, όπου και επρόκειτο να φιλοξενηθούν.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, οι κάτοικοι και των δύο περιοχών απέκλεισαν το δρόμο και εμπόδισαν τα δυο λεωφορεία που μετέφεραν τους προσφυγές και τους μετανάστες να προσεγγίσουν ξενοδοχείο της περιοχής στην Παραλίμνη Γιαννιτσών.

Αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο δημιούργησαν φραγμό, εμποδίζοντας τους κατοίκους που διαμαρτύρονταν, με αποτέλεσμα τα πούλμαν να καταφέρουν να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο από παράδρομο.

Όσοι είχαν συγκεντρωθεί κατά της έλευσης των προσφύγων και μεταναστών, διαλύθηκαν περί τις 6 το πρωί σήμερα, ενώ όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, μετέβησαν εν συνεχεία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, προκειμένου να καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου.


Μπλόκο στο δρόμο επιχείρησε να κάνει μικρότερη ομάδα ατόμων και στο ύψος των διοδίων του Στρυμονικού, σε ένα λεωφορείο που μετέφερε πρόσφυγες στην περιοχή του Σιδηροκάστρου. Το πούλμαν σταμάτησε για λίγη ώρα πριν τα διόδια και μετά την αποχώρηση των ατόμων, συνέχισε για τον προορισμό του.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το απόγευμα δυο αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού, μετέφεραν συνολικά 795 αιτούντων άσυλο, αρχικά από τη Λέσβο στην Ελευσίνα, ώστε εν συνεχεία να μετακινηθούν σε ξενοδοχεία, σε τριάντα σημεία της Ελλάδας.

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται σε διάφορες περιοχές, όπου μεταφέρονται αιτούντες άσυλο, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε στο ΣΚΑΙ ότι «πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη», ενώ σημείωσε πως η μετακίνηση από τα νησιά γίνεται συντονισμένα.

Αντιδράσεις κατά της μεταφοράς των μεταναστών έχουν σημειωθεί και σε άλλες περιοχές της χώρα. Ενδεικτικό είναι ότι μόλις χτες, έντονες ήταν οι αντιδράσεις από τους κατοίκους της Λέρου σχετικά με την επικείμενη μεταφορά μεταναστών από τη Σύμη, στο κέντρο φιλοξενίας του νησιού, με τον δήμαρχο να καλεί τους κατοίκους να κλείσουν το λιμάνι του νησιού.

Η ίδια κατάσταση σημειώθηκε και στην Κω όπου μπλόκο με μηχανήματα του δήμου στο λιμάνι, έστησαν δήμαρχος και κάτοικοι του νησιού λίγο πριν τα μεσάνυχτα, προκειμένου να εμποδίσουν την αποβίβαση 77 προσφύγων που μεταφέρονταν με πλοίο της γραμμής από το Καστελόριζο και τη Ρόδο για να εγκατασταθούν στο νησί.





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]