Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σπανουδάκης κατά εθνο-αποδομητών


Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης από ό,τι φαίνεται δεν άντεξε τον κύκλο εθνοαποδόμησης της ιστορίας που ετοιμάζεται για το 2021 επ’ αφορμή των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση από τα μέλη της επιτροπής στα οποία ανέθεσε το πνευματικό έργο η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου και μέσω του λογαριασμού του στα κοινωνικά δίκτυα έγραψε τα κάτωθι:

“Δεν θα έγραφα αυτά τα λίγα λόγια, αν δεν έβλεπα και άκουγα τι, αλλά κυρίως ποιοί μας ετοιμάζουν τις γιορτές, για το 1821.

Πόσο απροκάλυπτα πιά, δυστυχώς όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις μας και τα υπάκουα παρακλάδια και παπαγαλάκια τους, με το πρόσχημα της εορτής των 200 χρόνων, προσπαθούν και εκ’ δεξιών πια τώρα, να πληγώσουν και να γκρεμίσουν, όλα όσα είμαστε, πιστεύουμε και αγαπάμε.

Καλύτερα να ανέθεταν τις γιορτές τους, στο Τουρκικό υπουργείο πολιτισμού, αν βέβαια υπάρχει κάτι τέτοιο.

Οι Τούρκοι τουλάχιστον, θα σεβόντουσαν νομίζω αυτήν την ηρωική χούφτα ανθρώπων, που γονάτισε «για του Χριστού την πίστη την αγία», την «παντοδύναμη» αυτοκρατορία τους.

Κρίμα Νέα δημοκρατία, κρίμα κύριε πρωθυπουργέ, κρίμα πρόεδρε της παρ’ ολίγον δημοκρατίας, κρίμα και λοιπές πολιτικές, αδύναμες δυνάμεις.

Μα που πήγαν οι Έλληνες;
Πάντως όχι στην βουλή.


Αυτά τα λίγα περί των εορτών και των ανθρώπων που θα μας «διδάξουν» την «πραγματική» ιστορία μας.
Πως βρε παιδιά μου, θα καταφέρετε να βγάλετε απο το αίμα μας, την Ελλάδα που κυλάει;
Τούς ήρωες, τους αγωνιστές, τους Αγίους, και τελικά τον ίδιο τον Χριστό;
Το Α και το Ω;
Ποιοί είστε;
Ποιόν αντιπροσωπεύετε;

Αυτά γι’ αυτούς λοιπόν, που ένα γλυκό γαλανόλευκο αεράκι θα στείλει κάποια στιγμή, στο έρημο και μοναχικό σπίτι τους, να αναλογίζονται τα «περασμένα μεγαλεία» τους και ελπίζω, το τί «προσέφεραν» στην πατρίδα τους.

Στα δικά μας τώρα. Εγώ όπως ξέρετε γράφω για το 1821.
Σάς έπαιξα και ένα απόσπασμα τον Οκτώβριο στο Ηρώδειο.
Γράφω και για να απαντήσω σε όλους αυτούς και πολλούς άλλους, με το μόνο όπλο που διαθέτω. Την μουσική.
Κυρίως όμως, για να τιμήσω πραγματικά το 1821.
Όπως κάνω χρόνια τώρα για τον Αλέξανδρο, τον Ιωάννη, τον Κων/νο Παλαιολόγο, τον Πλαστήρα, την Πόλη, την Σμύρνη, την Ηλιοποτισμένη, και βέβαια την Δέσποινα και τον Χριστό.

Και με την ματαιοδοξία του καλλιτέχνη, αλλά και την σιγουριά του μουσικού μου παρελθόντος, ελπίζω ότι όταν η σκόνη κατακαθίσει και έκαστος κατεργάρης επιστρέψει στον πάγκο του, αυτή η μουσική θα μείνει στα αυτιά και τις ψυχές σας. Και των παιδιών σας.

Σαν προσευχή, σαν γαλάζια κυματιστή ανεπαίσθητη αύρα, ελληνικού δειλινού.
Πάντα Θεού θέλοντος”.

Σταμάτης Σπανουδάκης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Επιτέλους Ένας Έλληνας από το πνευματικό καλλιτεχνικό στερέωμα μίλησε για τα δεινά της κατακτημένης χώρας μας!!!!! Μια συμβουλή: Μην αναδημοσιεύετε την Φ/α της "νέας δασκάλας" της ιστορίας,γιατί υπάρχει κίνδυνος αν την δούνε τα ζωντανά μου να τους κοπεί το γάλα,μόνο στην πεθερά σας δείξτε την {όσοι καταπιεσμένοι}.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου9 Νοεμβρίου 2019 στις 12:38 μ.μ.

    Αν ως τότε δεν μας έχουν ρημάξει οι επικίνδυνες καταστάσεις που είναι μπροστά μας, αλλά τις αντιμετωπίζουμε παθητικά, νωχελικά κι ανήμπορα, εμείς που νιώθουμε ακόμα 'Έλληνες πρέπει να οργανώσουμε πολλές μικρές εκδηλώσεις κατά τόπους, με ιστορίες θυσίας από το '21, με κλέφτικα και δημοτικά τραγούδια, με δημοτικούς χορούς που αυθόρμητα όλοι θα μπορούν να μετέχουν. Έτσι θα ζήσει και θα βιώσει πραγματικά ο λαός τη γιορτή.

    Όσο για τις εκδηλώσεις "τους", δεν πρέπει να πάει κανείς. Ας τις δουν μόνοι τους, οι "εμείς κι εμείς"
    Αλλά ΟΛΟΙ στον μεγάλο μας ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]