Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η επίσκεψη του Ερντογάν ανησυχεί τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες…


Η επικείμενη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ ανησυχεί τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες μιας και, πριν από δύο χρόνια, μέλη της τουρκικής ασφαλείας είχαν εμπλακεί σε επεισόδιο έξω από την πρεσβεία της χώρας στην Ουάσινγκτον. Με αφορμή το περιστατικό που συνέβη, το 2017, μπροστά στην τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον κατά την προηγούμενη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ανησυχούν για το επικείμενο ταξίδι του Τούρκου Προέδρου, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Hill».

Συγκεκριμένα, τότε, σ’ ένα βίντεο φαίνονται διαδηλωτές υπέρ και κατά του Τούρκου Προέδρου και, σύμφωνα με το ABC, ενεπλάκησαν και μέλη της τουρκικής ασφαλείας. Εν τέλει, η αστυνομία της Ουάσινγκτον αποσόβησε τα χειρότερα. Το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu ανέφερε ότι «η προεδρική ασφάλεια και η τουρκική αστυνομία» ενεπλάκησαν στο επεισόδιο, αλλά η τουρκική πρεσβεία αρνήθηκε να σχολιάσει το παραμικρό και αρκέστηκε στο να δηλώσει πως το γεγονός σημειώθηκε επειδή «προκλήθηκαν» οι Αμερικανότουρκοι πολίτες που ήθελαν να χαιρετήσουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Πάντως, δεν είναι το μοναδικό επεισόδιο που έχει καταγραφεί, καθώς ένας πράκτορας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών δήλωσε: «Παρατήρησα ότι το προσωπικό ασφαλείας της Τουρκίας (6 γυναίκες και 6 άνδρες) κατέβηκε από το βαν στο οποίο επέβαινε και κατευθύνθηκε γρήγορα προς μία μοναχική διαδηλώτρια. Η γυναίκα, τελικά, κατάφερε να ξεφύγει».

Αυτό, σύμφωνα με το μέλος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών έγινε κατά τη διαδρομή του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην τουρκική πρεσβεία, η οποία αναγκάστηκε να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση δύο ανθρώπων της τουρκικής ασφαλείας, μιας και συνελήφθησαν μετά τα όσα έγιναν το 2017.

Η Μυστική Υπηρεσία εντόπισε «πάνω από δώδεκα» αξιωματούχους ασφαλείας της Τουρκίας υπεύθυνους για την «υποκίνηση βίας» στο αμερικανικό έδαφος, παρόλο που οι κατηγορίες εναντίον των περισσότερων αποσύρθηκαν, σύμφωνα με τη «Hill».

Από την πλευρά της, η τουρκική ασφάλεια καταλόγισε την ευθύνη για τις επικρίσεις στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Από την πλευρά του, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε πως ό,τι έγινε «δεν ήταν καλό» και συμπλήρωσε ότι Τούρκοι αξιωματούχοι τού είπαν πως οι πράκτορες της [διπλωματικής ασφάλειας] ήταν η κύρια αιτία του συμβάντος».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]