Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν έχει κλείσει το κεφάλαιο τρομοκρατία


Του Τάσου Ευαγγελίου

Το κράτος επιτέλους κάνει τη δουλειά του και περνά από το «δόγμα της ανοχής» που κυριάρχησε τα προηγούμενα χρόνια στην επιβολή των νόμων και των κανόνων ασφαλείας για τους πολίτες. Η εξάρθρωση της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» αποτελεί ένα βήμα, σημαντικό. Και δείχνει πολιτική βούληση. Το κεφάλαιο τρομοκρατία όμως δεν έχει κλείσει και γι αυτό άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως «θα τελειώσουμε οριστικά και αμετάκλητα με το πρόβλημα της εγχώριας ελληνικής τρομοκρατίας»...

Είναι δεδομένο ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν στην εξάρθρωση της οργάνωσης αυτής προκειμένου να προλάβουν άλλου είδους εξελίξεις. Οι συλλήψεις έγιναν και μάλιστα γρήγορα αφού οι πληροφορίες για ένα χτύπημα άμεσο και στόχο να υπάρξουν θύματα δεν άφηναν πολλά περιθώρια για άλλου είδους ενέργειες και σχεδιασμούς.

Το ενδεχόμενο να υπάρξει σύντομα μια πιο διευρυμένη σύνθεση των οργανώσεων αυτού του τύπου ήταν αυτό που επίσπευσε τις διαδικασίες. Η ΕΛΑΣ εμφανίζεται ικανοποιημένη αν και προβληματίζεται από μια παράμετρο. Μεταξύ των συλληφθέντων δεν βρίσκονται άτομα που έχουν εκπαιδευτεί στη Συρία. Άτομα που έχουν λάβει μέρος και σε επιχειρήσεις στη Συρία και πλέον έχουν επιστρέψει, όχι όλοι, στην Ελλάδα.


Αυτό απασχολεί τις αρμόδιες υπηρεσίες, ΕΥΠ και αντιτρομοκρατική και εκεί ρίχνουν το βάρος των ερευνών αφού ορισμένοι εξ αυτών φέρονται να λειτουργούν και ως «καθοδηγητές» της νεότερης γενιάς που εκκολάπτεται τα τελευταία χρόνια μέσα στις διάφορες ομάδες των «μπαχαλάκηδων» και όσων μετέχουν στις λεγόμενες ομάδες κρούσεις που δρούν με ορμητήριο τα Εξάρχεια και τα Πανεπιστήμια.

Η σημερινή κυβέρνηση απέδειξε πως διαθέτει την πολιτική βούληση να τελειώνει με αυτή την κατάσταση. Να «κλείσει» τις γιάφκες που έχουν στηθεί. Τα ορμητήρια που δημιουργήθηκαν μέσα από μια πολιτική «ανοχής» που καλλιεργήθηκε με τρόπο ανεπίσημο μεν αλλά με το κατάλληλο κλείσιμο του ματιού.

Ακόμη και το γεγονός πως η κατοχή μολότοφ είναι κάτι φυσιολογικό «και δεν ενοχλεί κανέναν» δείχνει τις τάσεις που διαμορφώθηκαν σε ορισμένους κύκλους – φυτώρια της νεοτρομοκρατίας. Τα Εξάρχεια ανεξέλεγκτα, οι καταλήψεις το ίδιο. Το Πανεπιστημιακό άσυλο λειτούργησε ως άσυλο για μπαχαλάκηδες και μετανάστες που ασχολούνται με το παράνομο εμπόριο.

Οι συλληφθέντες έκαναν δηλώσεις κατά του κράτους και της εξουσίας. Κατά του κράτους βάλουν και οι αναρχικοί αλλά και οι μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων και των... Πανεπιστημίων. Κατά του κράτους και οι... ρουβίκωνες.

Ενός κράτους που σήμερα δείχνει πως επιθυμεί να υλοποιήσει το ρόλο του. Να προστατέψει τους πολίτες. Να επαναφέρει το αίσθημα της ασφάλειας. Μιας ασφάλειας που είναι απαραίτητη ως αίσθηση για όλες τις παραμέτρους λειτουργίας τους. Το αίσθημα της ασφάλειας είναι και αυτό που θεωρείται καθοριστικό για την προσέλκυση επενδύσεων.

Σε κάθε περίπτωση το Σαββατοκύριακο έγιναν κάποια σοβαρά βήματα. Η εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης και η επιχείρηση στα... πρατήρια παραγωγής και παροχής των «όπλων» των μπαχαλάκηδων. Υπάρχει δρόμος που πρέπει να καλυφθεί έναντι μορφών βίας ίσως και ακόμη πιο επικίνδυνων...

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]