Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσαβούσογλου: Το ΝΑΤΟ είναι απαραίτητο


Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου υπερασπίσθηκε σήμερα το ΝΑΤΟ, μετά τις αλλεπάλληλες επικρίσεις που διατυπώθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία για την υφιστάμενη δομή της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας .

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν την περασμένη εβδομάδα αναφερόμενος στο ΝΑΤΟ είχε αναφερθεί σε «εγκεφαλικό θάνατο» της Συμμαχίας, ενώ και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο κάλεσε τη συμμαχία να αλλάξει καθώς σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος να περιπέσει σε αχρηστία.

«Πιστεύω πραγματικά στο μέλλον του ΝΑΤΟ. Υπάρχουν επίσης αξίες όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, υπάρχει αυτό το πλαίσιο για την προστασία των αξιών μας, της ειρήνης, της σταθερότητας, πιστεύω λοιπόν ότι χρειαζόμαστε το ΝΑΤΟ», δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο Τσαβούσογλου σε δημοσιογράφους πριν από τη διήμερη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.


Ο επίτροπος Γιοχάνες Χαν αρμόδιος για την ευρωπαϊκή πολιτική γειτονίας εξέφρασε επίσης υποστήριξη για τη συμμαχία, η οποία ιδρύθηκε το 1949 για να παρέχει συλλογική ασφάλεια έναντι της Σοβιετικής Ένωσης. Ο κοινοτικός επίτροπος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω πως είναι καλό που έχουμε το ΝΑΤΟ, που συνεχίζει να αναπτύσσεται και που δείχνει ζωτικές ενδείξεις».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]