Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Στήνονται» οι S-400 στην Τουρκία;


Στην αποκάλυψη ότι το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400 ήδη τοποθετείται στην βάση Akinci στη Τουρκία προβαίνει η εταιρεία που ασχολείται με στρατηγικά θέματα ImageSat Intel η οποία επικαλείται δορυφορικές φωτογραφίες.



Όπως εκτιμά η εταιρεία «ίσως πρόκειται για το πρώτο στάδιο δοκίμων», κάτι που δείχνει όμως ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει κανονικά με την αγορά των πυραύλων παρά τις εκκλήσεις της Ουάσιγκτον.

Πριν λίγες μέρες εξάλλου, ο διευθύνων σύμβουλος της Almaz-Antey, της εταιρείας που κατασκευάζει τους πυραύλους, δήλωνε: «Από 1ης Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η εκπαίδευση των Τούρκων στρατιωτικών ειδικών με την ολοκλήρωσή της (να αναμένεται) στα τέλη του έτους. Στις 2 Ιανουαρίου είναι το προγραμματισμένο τέλος της εκπαίδευσης. Ύστερα από αυτό, η Τουρκική Δημοκρατία θα μπορεί να χρησιμοποιεί το σύστημα S-400 υπό τον άμεσο χαρακτηρισμό της».

Σημειώνεται ότι ο Μαρκ Έσπερ, Υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ επανέλαβε στις 29 Αυγούστου ότι εφόσον η Άγκυρα κάνει πίσω στο θέμα των S-400 τότε η Ουάσινγκτον θα την επαναφέρει στο πρόγραμμα των F-35.

Ερωτηθείς μάλιστα για το ενδεχόμενο να υπάρξει επιστροφή της Άγκυρας στο πρόγραμμα των υπερσύγχρονων μαχητικών F-35, ο Έσπερ ανέφερε: «Θα έπρεπε να απαλλαγούν από τους S-400 και μετά να το σκεφτούμε».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]