Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι νεο-Οθωμανοί απέναντι στη Δύση - Η ιστορία επιστρέφει


Γράφει ο Σωτήρης Καμενόπουλος

Από το 2014, έχω υποστηρίξει την άποψη πως οι Έλληνες δεν θα πρέπει να στηρίζονται στη βοήθεια της Ρωσίας όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά θέματα, καθώς στο παρελθόν Ρωσία και Τουρκία είχαν ξαναϋπάρξει στενοί σύμμαχοι με κοινά συμφέροντα αντίθετα της Ελλάδας.

Σημείωνα τότε: «...Το 1829 πραγματοποιήθηκε η Ναυμαχία στο Ναυαρίνο όπου συμμετείχε και η Ρωσία εναντίον της Τουρκίας. Το 1832 κατά τη διάρκεια του τουρκοαιγυπτιακού πολέμου, και όταν πλέον διαφαίνονταν πως οι Τούρκοι έχαναν ολοκληρωτικά τον πόλεμο από τους Αιγύπτιους (οι Αιγύπτιοι κόντεψαν να μπουν στην Κωνσταντινούπολη) οι Ρώσοι συμμάχησαν με τους Τούρκους στη μάχη στο Ικόνιο και ο Τσάρος Νικόλαος Ι τους έστειλε στρατιωτική βοήθεια. (Αυτό σε απάντηση σε όσους νομίζουν πως Ρωσία και Τουρκία δεν έχουν υπάρξει σύμμαχοι και πως τα συμφέροντα της Ρωσίας είναι παράλληλα με αυτά της Ελλάδας)».

Στη σύγχρονη εποχή, ο νέος Τσάρος της Ρωσίας έστειλε ήδη τους S-400 και ίσως στείλει και SU-57 στη νεο-οθωμανική Τουρκία. Σημειωτέον, πως ο πρώτος τουρκοαιγυπτιακός πόλεμος είχε γίνει με διακύβευμα τα εδάφη της Συρίας και ξεκίνησε με αφορμή τα εδάφη...της Κρήτης. Το 2015 υπήρξαν οι ανόητες και εθνικά επικίνδυνες παλινωδίες της τότε κυβέρνησης, η οποία προσπάθησε να μετατοπίσει τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας προς τη Ρωσία.

Ας το καταλάβουν όλοι, εντός και εκτός της χώρας: Ρωσία και Τουρκία λειτουργούν ως ένα κοινό χέρι. Ένα κοινό ξίφος. Ας το καταλάβουν οι εντός Ελλάδας λάτρεις του ξανθού γένους: οι Ρώσοι έχουν καταστεί οι καλύτεροι σύμμαχοι του μεγαλύτερου εχθρού του ελληνικού γένους.

Το παραπάνω μήνυμα ωστόσο πήγαινε, και συνεχίζει να πηγαίνει ακόμη, και στους συμμάχους μας. Όποιος δεν παίρνει μαθήματα από την Ιστορία τότε είναι καταδικασμένος να την ξανα-υποστεί. Κάθε 100 χρόνια η ανθρωπότητα είναι καταδικασμένη να ζήσει πρωτόγνωρες καταστάσεις.


Θα πάρει αρκετό καιρό για να χωνέψουν τα συνεχή σοκ που θα υποστούν οι σύμμαχοί μας από τα γεωπολιτικά σεξουαλικά όργια στα οποία συμμετέχει η κατά-τα-άλλα νατοϊκή Τουρκία με την ολιγαρχική Ρωσία. Όπως συμβαίνει σε όσους ακούν για πρώτη φορά κάτι σοκαριστικό, έτσι και οι σύμμαχοί μας θα περάσουν από τα πέντε ψυχολογικά στάδια της αποδοχής του σοκαριστικού γεωπολιτικού γεγονότος της οριστικής και αμετάκλητης μεταπήδησης της Τουρκίας στη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας και του Ιράν. Μία νέα Γιάλτα φαίνεται πως διημείφθη μεταξύ Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν;


Τα πέντε στάδια

Τα 5 στάδια από τα οποία θα περάσουν οι σύμμαχοί μας είναι τα εξής:

1. Το πρώτο στάδιο είναι η άρνηση της πραγματικότητας: ότι η Τουρκία είναι δήθεν πιστή σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Όπως η σύζυγος ή ο σύγυζος η/ο οποίος/α αρνείται να δεχθεί το γεγονός της συζυγικής απάτης. Μέχρι να πιαστεί το παράνομο ζευγάρι στο κρεβάτι της γεωπολιτικής αμαρτίας: «Αγάπη μου, όχι, δεν είναι αυτό που νομίζεις».

2. Το δεύτερο στάδιο θα είναι η οργή: όταν οι σύμμαχοί μας το αντιληφθούν θα είναι πλέον αργά. Η συζυγική απάτη θα είναι πραγματικό γεγονός. Ουδείς γνωρίζει πώς θα αντιδράσουν τότε οι σύμμαχοί μας σε σχέση με την Τουρκία. Θα προκύψει ένα συναινετικό διαζύγιο ή θα ζήσουμε εχθρικές συζυγικές καταστάσεις με ξύλο και μαλλιοτραβήγματα;

3. Το τρίτο στάδιο θα είναι η διαπραγμάτευση με τον εαυτό τους: οι σύμμαχοι θα αρχίσουν τις εσωτερικές συζητήσεις-έριδες για το ποιός έφταιγε, και εάν έφταιγε, για την απώλεια της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ. Αυτό το στάδιο θυμίζει δύο γεωπολιτικά γεγονότα από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο: το πρώτο γεγονός ήταν η συμπεριφορά των Εβραίων οι οποίοι μέχρι και την ώρα που έμπαιναν στα τραίνα για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης νόμιζαν ότι τους πήγαιναν για εκδρομή. Μέχρι που υπέστησαν το απάνθρωπο Ολοκαύτωμα.

Από τότε ισχύει το "Ποτέ Ξανά". Το δεύτερο γεγονός ήταν το Περλ Χάρμπορ: οι Αμερικανοί μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν ήθελαν να αντιληφθούν την επιθετική και αντιδυτική συμπεριφορά της τότε αναθεωρητικής Ιαπωνίας. Μέχρι που υπέστησαν το Περλ Χάρμπορ. Σήμερα -με όλο το σεβασμό προς τους συμμάχους μας- πολύ πιθανώς η Τουρκία θα καταστεί ένα σύγχρονο Περλ Χάρμπορ για τη Δύση. Ίσως τότε βάλουν μυαλό οι σύμμαχοί μας.

4. Το τέταρτο στάδιο θα χαρακτηρισθεί από την κατάθλιψη: οι σύμμαχοί μας θα στενοχωρηθούν καθώς ακόμη σήμερα ορισμένοι θεωρούν την Τουρκία σημαντική χώρα.

5. Το πέμπτο στάδιο από το οποίο θα περάσουν οι σύμμαχοί μας θα είναι η ήρεμη αποδοχή της αλήθειας: με ηρεμία θα αποδεχθούν το γεγονός ότι η Τουρκία ποτέ δεν υπήρξε πιστή σύμμαχος της Δύσης. Η σύζυγος ήταν διαρκώς αμαρτωλή. Γιατί να αλλάξει τώρα;

Η Τουρκία δεν ανήκει στη Δύση

Ήρθε ο καιρός να αρχίσουν οι σύμμαχοί μας να αποκαθηλώνουν τα διάφορα ιερά γεωπολιτικά αγάλματα και τοτέμ: η Τουρκία δεν είναι Δυτική χώρα. Ποτέ δεν ήταν. Η Τουρκία είναι μία χώρα εχθρική προς τις αρχές της δημοκρατίας και της ελευθερίας, όπως αυτές ισχύουν στη Δύση.

Η όλη κατάσταση με την Τουρκία προσομοιάζει στην κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η Δύση σε σχέση με τις σπάνιες γαίες: κανείς δεν τολμά να αγγίξει το γεγονός ότι οι δυτικές χώρες κατάντησαν να εξαρτώνται 100% από τις κινεζικές σπάνιες γαίες. Και όταν λέμε εξάρτηση δεν εννοείται απλώς την εξάρτηση σε εμπορικά προϊόντα (π.χ. κινητά τηλέφωνα, ανεμογεννήτριες κ.λπ.). Αυτό θα ήταν το λιγότερο. Στην προκειμένη περίπτωση εννοείται η εξάρτησή τους σε υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα.

Σε θέματα δηλαδή τα οποία άπτονται της Εθνικής Ασφάλειας των Δυτικών χωρών. Οι πραγματικοί φίλοι οφείλουν να συμπεριφέρονται στους φίλους στα ίσα και να τους λένε την αλήθεια όσο πικρή και αν είναι αυτή: τα λάθη των δυτικών πολιτικών από τη δεκαετία του 1990 ήταν αμέτρητα στο θέμα των σπάνιων γαιών. Σήμερα κανείς δεν τολμά να αγγίξει το συγκεκριμένο θέμα γιατί πολύ απλά θα πρέπει να αποκαλυφθούν αυτά τα πολιτικά λάθη. Και προτιμούν να κρύβουν το πρόβλημα και την εξάρτησή τους, όπως οι ναρκομανείς, κάτω από το χαλάκι.

SLPress


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. Δηλαδη ο αρθρογραφος πιστευει πραγματικα οτι οι "συμμαχοι" μας διαφερουν σε τιποτα απο τους

  Ρωσους;

  Περιμενει δηλαδη βοηθεια απο Αμερικανους ή απο Γερμανους ή Αγγλους;

  Καλο ειναι να ξερει ο αρθρογραφος οτι οι "συμμαχιες" παντα εχουν ημερομηνια ληξεως!

  Τα γεωπολιτικα και γεωστρατηγικα συμφεροντα ειναι τοσο ευμεταβλητα, που πλεον η λεξη "συμμαχια"

  εχει χασει την εννοια της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]