Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χρυσοχοΐδης: 49.800 μετανάστες μπήκαν παράνομα στη χώρα σε 7 μήνες


Το 7μηνο Ιανουαρίου –Ιουλίου, ο αριθμός των υπηκόων τρίτων χωρών, που εντοπίσθηκαν κατά την παράνομη είσοδο στη χώρα μας, ανέρχεται στους 49.800

Συνολικά 49.800 υπήκοοι τρίτων χωρών εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας από την αρχή του έτους έως τον περασμένο Ιούλιο, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο κ. Χρυσοχοϊδης τόνισε «ο αριθμός των διαμενόντων στην Ελλάδα πολιτών τρίτων χωρών,ανεξαρτήτως καθεστώτος, δεν μπορεί παρά να είναι ένας δυναμικός αριθμός, που μεταβάλλεται σε καθημερινή βάση, αναλόγως της κινητικότητας των πληθυσμών από και προς τη χώρα μας».

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, που τηρούνται από το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, «το 7μηνο Ιανουαρίου –Ιουλίου του τρέχοντος έτους, ο αριθμός των υπηκόων τρίτων χωρών, που εντοπίσθηκαν κατά την παράνομη είσοδο ή/και παραμονή τους στη χώρα μας, ανέρχεται στους 49.800».


Για τον αριθμό των ατόμων, που φιλοξενούνται σε όλες τις δομές της χώρας ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι «το σύνολο των υπηκόων τρίτων χωρών, που διαμένουν σε κλειστές και ανοιχτές δομές ανά την επικράτεια, την 3η Σεπτεμβρίου τ.ε., ανερχόταν σε 66.641 άτομα, εκ των οποίων 25.630 κατανεμήθηκαν στις περιφερειακές Υπηρεσίες της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης».

Στη Μόρια της Λέσβου καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός φιλοξενούμενων με τους διαμένοντες σε αυτή να ανέρχονται σε 10.978 άτομα όταν η χωρητικότητά του κέντρου είναι μόνο 3.000. Επιπλέον, στο κέντρο του Καρά Τεπέ φιλοξενούνται 1.309 άτομα ενώ ο συνολικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων, που βρίσκονται στο νησί(συμπεριλαμβανομένων και των δομών, που λειτουργούν υπό την εποπτεία ΜΚΟ) φτάνει τους 13.181.

Εφιαλτική είναι η εικόνα στο hotspot της Σάμου καθώς αν και η χωρητικότητα του είναι μόλις 648 άτομα φιλοξενούνται σε αυτό 5.162! Στο κέντρο της Χίου διαμένουν 3.230 υπήκοοι τρίτων χωρών με την χωρητικότητα του να είναι 1.014 άτομα ενώ συνολικά στο νησί βρίσκονται 3.530 πρόσφυγες και μετανάστες.

Στη δομή της Κω διαβιούν 2.921 μετανάστες και πρόσφυγες(3.435 συνολικά στο νησί) όταν η δυνατότητα του κέντρου είναι 816 άτομα. Οσον αφορά στην Λέρο, στο κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης βρίσκονται 1.318 με δυνατότητα φιλοξενίας 860.

Στο μεταξύ, από τα στοιχεία της υπηρεσίας Ασύλου προκύπτει ότι το 7μηνο Ιανουάριος-Ιούλιος 2019 κατατέθηκαν στην Ελλάδα 36.194 αιτήσεις ασύλου. Στην πρώτη θέση μεταξύ των χωρών προέλευσης των αιτούντων για το 2019 βρίσκεται το Αφγανιστάν με 8.559 αιτήματα, ακολουθεί το Πακιστάν με 4.057, το Ιράκ με 3.647, η Συρία με 3.642 ενώ 2.263 Τούρκοι συμπλήρωσαν τη σχετική αίτηση ζητώντας άσυλο στην χώρα μας.

Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. "«ο αριθμός των διαμενόντων στην Ελλάδα πολιτών τρίτων χωρών,ανεξαρτήτως καθεστώτος, δεν μπορεί παρά να είναι ένας δυναμικός αριθμός, που μεταβάλλεται σε καθημερινή βάση, αναλόγως της κινητικότητας των πληθυσμών από και προς τη χώρα μας»"


    Δηλαδη ο ξεφτιλας υπουργισκος μας αναφερει οτι ο "δυναμικος αριθμος" των "διαμενοντων" "πολιτων"

    θα αυξανεται,αφου αυτοι που φευγουν απο την χωρας μας ειναι πολυ λιγοτεροι σε σχεση με αυτους

    που ερχονται και ΘΑ ερχονται.

    Επισης μας λεει αυτος ο μπετοβλακας οτι η κινητικοτητα αυτη δεν εχει να κανει με το εκαστοτε

    καθεστως της τριτης χωρας!

    Αρα δεν μιλαμε πλεον για "προσφυγες", διοτι δεν βρισκονται ολα τα καθεστωτα σε εμπολεμη

    κατασταση,αλλα ξεκαθαρα για ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

    Απο ολα αυτα συμπεραινεται οτι το κρατος ΑΔΥΝΑΤΕΙ να διαφυλαξει τα συνορα του.

    Συνεπως το κρατος ΑΔΥΝΑΤΕΙ να εγγυηθει την ασφαλεια του γηγενους πληθυσμου.

    Ποιος λοιπον ο λογος να πληρωνεσαι γελοιε υπουργισκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως γίνεται να έχουν έρθει 49.800 φέτος και ποός ξέρει πόσες χιλιάδες τα προηγούμενα τέσσερα και να παραμένουν στον μαγικό αριθμό των 60.000 περίπου από το 2015;Αφού δεν φεύγει σχεδόν κανένας.Καινούρια νεοταξίτικα μαθηματικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]