Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προς πλήρη άρση των capital controls;


Την πλήρη άρση των capital controls αναμένεται να ανακοινώσει ακόμα και σήμερα η κυβέρνηση καθώς αποτελεί προτεραιότητα του οικονομικού επιτελείου.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών είναι πιθανό ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο βήμα της Βουλής μετά τις δύο το μεσημέρι.

Προηγήθηκε η συνεδρίαση στο υπουργείο Οικονομικών του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας (Τράπεζα της Ελλάδος, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Ελληνική Ένωση Τραπεζών κ.ά.). Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η σχετική τροπολογία εγκρίθηκε από τους θεσμούς το περασμένο Σάββατο.

Η κίνηση αυτή αποτελεί μήνυμα εάν τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες στις αγορές στο πλαίσιο της ανάκτησης της εμπιστοσύνης λίγο πριν τη συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.


Την ίδια ώρα, η άρση των capital controls επιβεβαιώνει τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και θα δώσει το μήνυμα για την επιστροφή των χρημάτων από τα... στρώματα στις ελληνικές τράπεζες.

Πλήρης άρση των capital controls, σημαίνει ελευθερία μετακίνησης κεφαλαίων στο εξωτερικό για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Σήμερα, οι απαγορεύσεις για τη διαχείριση των χρημάτων των Ελλήνων, στο εξωτερικό παραμένουν, αν και με μεγαλύτερα όρια συναλλαγών, τόσο για ιδιώτες όσο και για επιχειρήσεις.

Απολύτως ελεύθεροι να βγάλουν όσα θέλουν στο εξωτερικό είναι μόνον όσοι έχουν κέρδη και μερίδια από κεφάλαια που έφεραν για επενδύσεις στην χώρα μας από το εξωτερικό -και έως το 100% της επένδυσής τους...

Να σημειωθεί ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ταχθεί υπέρ της άρσης των περιορισμών στο τραπεζικό σύστημα μετά την συνεχιζόμενη αύξηση των καταθέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι τα capital controls είχαν επιβληθεί με νόμο στα τέλη του Ιουνίου 2015 και απαιτείται νομοθετική διάταξη για την πλήρη άρση τους.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]