Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακάρ: Ξεκινούν αύριο οι παραδόσεις των S-400


Τον δεύτερο γύρο παράδοσης του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400 στην Τουρκία, προανήγγειλε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

«Η παράδοση και η μεταφορά της δεύτερης αποστολής των S-400 θα ξεκινήσει αύριο», είπε ο Ακάρ, σύμφωνα με το Anadolu.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, άλλωστε σε προηγούμενες δηλώσεις του, είχε κάνει γνωστό ότι η Τουρκία θα παραλάβει τα εξαρτήματα της δεύτερης παρτίδας των S-400 μέσα στον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος γύρος της παράδοσης των S-400 ολοκληρώθηκετον Ιούλιο φέτος, ανοίγοντας τον δρόμο για την δρομολόγηση των διαδικασιών για την επόμενη φάση αποστολών.


Να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες, η Ουάσινγκτον σύμφωνα με το δίκτυο CNN ανακοίνωσε την λήξη της προσφοράς αγοράς ύψους 3,5 δισ. δολαρίων προς την Άγκυρα για το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα Patriot.

Η αγορά του εν λόγω συστήματος είχε συνδεθεί όχι μόνο με τους S400 αλλά και αυτήν των μαχητικών F-35, των οποίων την προμήθεια έχει μπλοκάρει, οριστικά, όπως φαίνεται η Αμερικανική πλευρά. «Είπαμε επανειλημμένα στην στην Τουρκία πως η νέα μας πρόταση για τους Patriot θα αποσυρόταν από το τραπέζι εάν παραλάμβανε τους S-400. Η προσφορά μας για τους Patriot έληξε» είπε σχετικά.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]