Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θεωρία και πράξη...


Θυμάμαι, όταν έκανα το διδακτορικό μου, ένας καθηγητής μας είπε, μεταξύ σοβαρού και αστείου: Θα έχετε ένα μεγάλο πλεονέκτημα:

Θα μπορείτε να κριτικάρετε όλους αυτούς τους θεωρητικούς, χωρίς κανένας να μπορεί να σας κατηγορήσει ότι το κάνετε από εμπάθεια ή ζήλεια!

Θυμάμαι τον Κωνσταντίνο Τσάτσο να λέει ότι ένα δράμι πράξης είναι προτιμότερο από χίλια δράμια θεωρίας.

Ο Μπίσμαρκ είχε πεί την φράση Drei Professoren – Vaterland verloren, που έμεινε στην ιστορία.Αντιμετωπίζω πάντα με κάποια δυσπιστία, όλους αυτούς τους θεωρητικούς, με τα μεταπτυχιακά, που τοποθετούνται σε θέσεις ευθύνης, για να ασκήσουν εξουσία.

Οι περισσότεροι δεν ξεφεύγουν ποτέ από τις εμμονικές θεωρητικές τους προσεγγίσεις και φιλοδοξούν να τις εφαρμόσουν στην πράξη.Ξέρω αρκετούς πολιτικούς που τους πήραν στον λαιμό τους οι... καθηγητάδες!

Σήμερα, για παράδειγμα, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν θα μπορούσε να διοριστεί ούτε... Γενικός Γραμματέας σε Υπουργείο!


Στην πολιτική (ειδικότερα όταν είσαι στην κυβέρνηση) το ζητούμενο είναι να παράγεις έργο.

Άρα, χρειάζονται άνθρωποι πρακτικοί και αποτελεσματικοί!Μια κυβέρνηση για να δικαιώσει την ύπαρξη της πρέπει να παράξει έργο το οποίο να αισθανθεί ο πολίτης!

Οι θεωρίες και η... επικοινωνία δεν διέσωσαν καμιά κυβέρνηση!

Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης
AntiNews



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]