Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ντελίριο Ρουμπάτη στην τελετή αλλαγής διοίκησης της ΕΥΠ!


Νέος διοικητής της ΕΥΠ ο Παναγιώτης Κοντολέων 
Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού ο αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος

Γράφει ο Μιχάλης Πλατινίδης
Πολιτικός Αναλυτής

Μπορεί η Αθήνα σήμερα να ήταν σε "κατάσταση βρασμού" εξαιτίας του καιρού, όμως στην τελετή παράδοσης στην ΕΥΠ άλλοι "έβραζαν" και άλλοι "πάγωσαν" με όσα ακούστηκαν από τον απελθόντα από την διοίκηση, Γιάννη Ρουμπάτη, ο οποίος επέλεξε να αποχωρήσει με τον δικό του τρόπο, παραληρώντας αλλά και σχεδόν ζητώντας να βραβευτεί για το "έργο" που παρήγαγε, όπως για παράδειγμα το θεάρεστο «έργο του» στη Θράκη, προφανώς μη αντιλαμβανόμενος πως "το έργο" τελείωσε από την ΕΥΠ και ο ίδιος αποχωρεί οριστικά και αμετάκλητα. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως δεν ήταν λίγοι εκείνοι από τους παρευρισκόμενους που ήθελαν να αποχωρήσουν, αλλά δεν το έκαναν σεβόμενοι το νέο διοικητή κ. Π. Κοντολέων και τους νέους υποδιοικητές.

Στην πλήρη ανασύνθεση της δομής Εθνικής Ασφάλειας της Ελληνικής Δημοκρατίας, προχώρησε με απόφασή του ο Πρωθυπουργός, προκειμένου η χώρα «να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις και στις νέες απειλές που αντιμετωπίζει», όπως αναφέρει σχετική ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου.
«Η κυβέρνηση προχωρά στον εκσυγχρονισμό της ΕΥΠ με στόχο να αντιμετωπίσει παραδοσιακές απειλές, αλλά και νέους κινδύνους, όπως ο κυβερνοπόλεμος, αλλά και η διασύνδεση τρομοκρατικής και εγκληματικής δραστηριότητας σε παγκοσμιοποιημένο επίπεδο με γεωπολιτικές προεκτάσεις. Νέος Διοικητής της ΕΥΠ ορίζεται ο κ. Παναγιώτης Κοντολέων, ενώ η εν λόγω υπηρεσία αναδιαρθρώνεται και ενισχύεται με διευρυμένο σχήμα τριών υποδιοικητών που αποτελείται από τους κ. Βασίλειο Γκρίζη, Διονύση Μελιτσιώτη και Αναστάσιο Μητσιάλη»,
αναφέρει, επίσης, η σχετική ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου.
Επιπλέον, σημειώνεται:
«Εν προκειμένω, για τη διάρθρωση της ηγεσίας της ΕΥΠ υιοθετήθηκε το ίδιο πρότυπο που επελέγη και για τη σύνθεση της κυβέρνησης. Με απλά λόγια, η υπηρεσία ενισχύεται με πρόσωπα που διαθέτουν τεχνοκρατική επάρκεια και έχουν αποδείξει την αξία τους στον επαγγελματικό στίβο ώστε να έχουν κριθεί με όρους αποτελεσματικότητας, απαλλαγμένοι από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που χαρακτήριζαν άλλες εποχές.
Το πρότυπο αυτό υπηρετεί η επιλογή να τοποθετηθεί ο Παναγιώτης Κοντολέων διοικητής της ΕΥΠ, επιλογή με την οποία επιχειρείται μια τομή στην ιστορία της υπηρεσίας με στόχο την αναμόρφωση της. Πρόκειται για καταξιωμένο στέλεχος με σημαντική καριέρα στον τομέα της ασφάλειας, που τυγχάνει επίσης εκτίμησης και στο εξωτερικό, σε χώρες με τις οποίες η Ελλάδα παραδοσιακά συνεργάζεται. Με την επιλογή αυτή ακολουθείται το επιτυχημένο παράδειγμα μυστικών υπηρεσιών άλλων χωρών στις οποίες επικεφαλής τέθηκαν πρόσωπα που δεν σταδιοδρόμησαν σε αυτές».

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, η ΕΥΠ ενισχύεται με τρεις υποδιοικητές που διευρύνουν τον οργανωτικό και επιχειρησιακό της ορίζοντα. Ο πρέσβης Αν. Μητσιάλης, ο οποίος εκπροσωπούσε από το 2016 τη Νέα Δημοκρατία στο Συμβούλιο Εθνικής Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), θα είναι υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις της Υπηρεσίας. Ο Βασ. Γκρίζης, ο οποίος διετέλεσε μεταξύ άλλων για 7 χρόνια διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ), θα έχει επιχειρησιακές αρμοδιότητες. Και ο Διον. Μελιτσιώτης, ο οποίος είναι λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, θα είναι υπεύθυνος για οργανωτικά ζητήματα.

Τέλος εποχής λοιπόν σήμερα στην ΕΥΠ με παράδοση της διοίκησης των ορισμένων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στελεχών και την ανάληψη του ελέγχο της ΕΥΠ από στελέχη που επέλεξε προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο απόμαχος δημοσιογράφος και πρώην στέλεχος των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, καθώς και ανταποκριτής στην Ουάσιγκτον, κ. Ι. Ρουμπάτης, παρέδωσε και ανέλαβε ο Παναγιώτης Κοντολέων, ιδιώτης, άνθρωπος της αγοράς, πρώην διευθυντικό στέλεχος της μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας G4S, μια εταιρεία η οποία έχει το έργο παροχής ιδιωτικής ασφάλειας στην αμερικανική πρεσβεία, στα αεροδρόμια κλπ.

Σε ότι αφορά τις λοιπές αποχωρήσεις και τοποθετήσεις:

Ο στρατηγός ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. Βασίλης Γκρίζης (με μακρά θητεία στο ΚΕΜΕΑ) αναλαμβάνει υποδιοικητής στη θέση του Α΄ υποδιοικητή της ΕΥΠ, επίσης απόστρατου της ΕΛ.ΑΣ., Αλέξανδρου Δενέκου.

Το μεγαλοστέλεχος της ΝΔ και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, Διονύσης (Σάκης) Μελιτσιώτης αναλαμβάνει Β΄ Υποδιοικητής στη θέση του απόστρατου της ΕΛ.ΑΣ. Ιωάννη Λιούκα.
Ο κ. Μελιτσιώτης (έχει διατελέσει Διευθυντής στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη όταν ήταν Υπουργός Διοικητικής Μεταρύθμισης και Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το 2018) θεωρείται ειδικός στην πολιτική διαχείριση...

Ο Πρέσβυς ε.τ. κ. Αναστάσιος Μητσιάλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες & Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ισπανικά.
Σταδιοδρομία:
Μάρτιος 2013 - Γενικός Γραμματέας, Υπουργείο Εξωτερικών
2009 - Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (Νέα Υόρκη)
2007 - Διευθυντής Εθιμοτυπίας, Υπουργείο Εξωτερικών
2004 - Πρέσβυς της Ελλάδος στην Ιταλία
2002 - Γενικός Διευθυντής Προσωπικού και Διοίκησης, ΥΠΕΞ
2001 - Διευθυντής Πολιτικών Σχέσεων με ΗΠΑ και Καναδά, ΥΠΕΞ
1999 - Πρέσβυς της Ελλάδος στο Ισραήλ
1995 - Πρέσβυς της Ελλάδος στην Αργεντινή
1993 - Διευθυντής Εθιμοτυπίας, ΥΠΕΞ
1991 - Αναπληρωτής Διευθυντής Πολιτικών Σχέσεων με χώρες Δυτικής Ευρώπης, ΥΠΕΞ
1987 - Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Λονδίνο
1984 - Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Γιοχάννεσμπουργκ
1981 - Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (Γενεύη)
1978 - Πρεσβεία της Ελλάδος στη Ρώμη
1975 - Ακόλουθος Πρεσβείας, Υπουργείο Εξωτερικών

Στελέχη του Μαξίμου μιλούν για προσεκτική επιλογή μιας ηγετικής ομάδας στην ΕΥΠ που θα δώσει νέα πνοή στην υπηρεσία.

Παράλληλα, με απόφαση του Πρωθυπουργού ανακοινώνεται η πλήρης ανασύνθεση της δομής Εθνικής Ασφάλειας της Ελληνικής Δημοκρατίας, προκειμένου να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις και στις νέες απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα. Συγκεκριμένα, συνίσταται θέση Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας στο γραφείο Πρωθυπουργού την οποία αναλαμβάνει ο Αντιναύαρχος κ. Αλέξανδρος Διακόπουλος.
Η κυβέρνηση έχει ως βασική προτεραιότητα τον εκσυγχρονισμό της πολιτικής ασφάλειας της χώρας, για αυτό και κρίθηκε ως επιτακτική ανάγκη να θεσμοθετηθεί η θέση Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, ο οποίος θα υποστηρίζει τον Πρωθυπουργό και θα συνιστά τον σύνδεσμό του με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Γι’ αυτό ακριβώς επελέγη γι’ αυτή την κρίσιμη θέση ένα στέλεχος με μεγάλη εμπειρία και αδιαμφισβήτητες ικανότητες, όπως ο Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος.
Ο κ. Διακόπουλος έχει υπηρετήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις από πολλές και διαφορετικές θέσεις. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΕΘΑ, Διοικητής Ναυτικής Εκπαίδευσης και Διοικητής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Έχει υπηρετήσει επίσης ως Ναυτικός Ακόλουθος στην Άγκυρα, ενώ την τελευταία διετία πριν την αποστρατεία του τον περασμένο Ιανουάριο ήταν Διοικητής της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Έχει εκπαιδευτεί στην Ελλάδα και τη Γαλλία και διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στη δημόσια διοίκηση από το πανεπιστήμιο του Harvard.

Παραλήρημα Ρουμπάτη...

Αρνητικές, στον απόλυτο βαθμό, ήταν οι εντυπώσεις που άφησε ο απερχόμενος από τη θέση του διοικητή της ΕΥΠ, Ιωάννης Ρουμπάτης, ο οποίος πριν την έναρξη της τελετής απαίτησε μικροφωνική εγκατάσταση (μήπως του είπαν ότι θα μιλούσε στην πλατεία Συντάγματος;) ενώ αμέσως μετά την τελετή παράδοσης - παραλαβής σύμφωνα με τις πληροφορίες σκέφτεται να φύγει από την Ελλάδα για ξεκούραση με κατεύθυνση τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής...

Στον παραληρηματικό του λόγο, ο πρώην (πλέον) διοικητής της ΕΥΠ, κ. Ρουμπάτης, κατόρθωσε να απογοητεύσει ακόμη και τους "δικούς" του, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα προσπαθούσαν να "πατάνε σε δύο βάρκες", προκειμένου να "κλείσουν ζητήματα" από το παρελθόν αλλά και να αποκτήσουν "καλές επαφές" στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο κ. Ρουμπάτης, κατά τη διάρκεια του παραληρηματικού του αποχαιρετισμού ανέφερε πως ο ίδιος ήταν εκείνος που έμαθε ξένες γλώσσες σε υπαλλήλους της ΕΥΠ, ενώ έστειλε και για μεταπτυχιακές σπουδές κάποιους άλλους! Αφού αναρωτηθούμε ποιά ήταν τα κριτήρια επιλογής των υπαλλήλων για τις μεταπτυχιακές σπουδές, δικαίως θα αναρωτηθούμε... ποιός πλήρωσε αυτά τα μεταπτυχιακά; Ο κ. Ρουμπάτης, η ΕΥΠ από τα κονδύλιά της ή ο Έλληνας φορολογούμενος;

Ο μεταβαίνων λοιπόν στις ΗΠΑ κ. Ρουμπάτης, απευθυνόμενος σε υπαλλήλους της ΕΥΠ, μη αντιλαμβανόμενος πως ο ίδιος δεν αναλαμβάνει αλλά αποχωρεί (δια παντός, εκτός και εάν κληθεί για "διάφορα ζητήματα"), δεν δίστασε να τους κάνει υποδείξεις αποχώρησης - μετάταξης εάν δεν θέλουν να εργάζονται για την ΕΥΠ!!! Ανέφερε δε πως κάποιοι εκ των υπαλλήλων έλεγαν ότι "δεν δουλεύουμε για τον Ρουμπάτη", ενώ κάποιοι άλλοι έμεναν ουδέτεροι! Ο ίδιος, όμως, ως διοικητής δεν κίνησε καμία διαδικασία παραπομπής τους στις αρμόδιες υπηρεσίες (για άρνηση εκτέλεση εργασίας - καθήκοντος), ούτε κίνησε διαδικασίες να στείλει στο σπίτι τους όσους λειτουργούσαν ως "κηφήνες" (σύμφωνα με την σημερινή καταγγελία του για την περίοδο της δικής του διοίκησης), αφού είτε "στασίασαν" είτε προέβησαν σε λευκή απεργία εις βάρος της εύρυθμης λειτουργίας της ΕΥΠ... Πώς ο κ. Ρουμπάτης ανέχθηκε αυτές τις συμπεριφορές; Δεν γνώριζε πως οι εν λόγω "κηφήνες" διέπρατταν αδίκημα και ο ίδιος αρνούμενος να πράξει "τα δέοντα" παρέβαινε τα καθήκοντά του; Δεν ήξερε ότι εκτελεί χρέη Διοικητή (με όλες τις συνεπαγόμενες ευθύνες); ή δεν είχε χρόνο λόγω διάφορων ταξιδιών που έκανε εντός αλλά κυρίως εκτός Ελλάδας;

Στη συνέχεια του "πύρινου λόγου" του, ο κ. Ρουμπάτης ανέφερε πως ανέλαβε χάος και έφτιαξε υπηρεσία...! Στο σημείο αυτό κάποιοι (και όχι λίγοι) γέλασαν, επειδή όλοι γνωρίζουν τα χάλια που επέφερε η "διοίκηση" του κ. Ρουμπάτη στην ΕΥΠ, ιδιαίτερα όταν απέσυρε "κόσμο" από την Τουρκία, όταν έκλεινε κλιμάκια σε κρίσιμες και ευαίσθητες περιοχές όπως τη Θράκη, ενώ κακές γλώσσες λένε πως "επέστρεψε στην Τουρκία" πολλούς περισσότερους...

Ποιά ήταν άραγε η μεγάλη συμβολή του κ. Ρουμπάτη στην ΕΥΠ;
Ότι την αναδιάρθωσε αλλάζοντας τις ονομασίες των Διευθύνσεων;
Ότι δεν δέχθηκε συνδιοίκηση με τους συνδικαλιστές (αλήθεια, ποιοί συνδικαλιστές του ζήτησαν κάτι τέτοιο; Γιατί δεν τους κατονόμασε;), αλλά συνεργάστηκε άψογα μαζί τους.

Ταυτόχρονα, όμως, ο κ. Ρουμπάτης "ξέχασε" να αναφερθεί στο πως (και γιατί) κράτησε στην ενεργό υπηρεσία συνδικαλιστές υπαλλήλους που είτε ήταν κατηγορούμενοι είτε έχουν καταδικασθεί για βαριά κακουργήματα. Δεν τους έθεσε ούτε σε αργία, όπως έκανε με άλλους, οι οποίοι -όλως τυχαίως- ήταν ιδεολογικά απέναντι στον σοσιαλισταριστερό κ. Ρουμπάτη, ο οποίος δεν δίσταζε να στέλνει συνδικαλιστές ως μάρτυρες υπεράσπισης σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους τους οποίους ο σημερινός πρωθυπουργός τους είχε αποκαλέσει "βραχίονες λάσπης του Μαξίμου" επί Τσίπρα... Ταυτόχρονα, ο κ. Ρουμπάτης αρνούνταν να στείλει (δώσει άδεια) ως μάρτυρες υπεράσπισης σε υπαλλήλους που ήθελαν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους από κατηγορίες των ίδιων δημοσιογράφων (βραχιόνων λάσπης του Μαξίμου)...

Αν δεν φταίει η ηλικία, ή η ζέστη, τότε η έντονη συγκίνηση (της αποχώρησης) πρέπει να θεωρείται ως ένοχη για το παραλήρημα του κ. Ρουμπάτη.
Σε αντίθεση με τον κ. Ρουμπάτη ο κ. Κοντολέων μίλησε λίγο αλλά ήταν σοβαρός ευχήθηκε σε όλους καλή συνεργασία και εχαρίστησε τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν εμπιστοσύνη αλλά του έκαναν και μεγάλη τιμή που του ανέθεσαν τα δύσκολα αυτά καθήκοντα σε μια δύσκολη για την Πατρίδα περίοδο...

ΥΓ: Πάντως ο κ. Ρουμπάτης στα όσα είπε είχε και ένα δίκιο, όταν ζήτησε από κάποιους υπαλλήλους να προβούν σε... μετατάξεις. Πράγματι, κάποιοι (που ευνοήθηκαν σκανδαλωδώς από την διοίκηση του κ. Ρουμπάτη) θα πρέπει να ετοιμάσουν πολύ γρήγορα τις αιτήσεις μετάταξής τους, αφού -όπως θέλουμε να πιστεύουμε-, ο κ. Κοντολέων είναι αποφασισμένος να μην διοικήσει με τα κριτήρια και τις μεθόδους του κ. Ρουμπάτη...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Μα καλά πως μίλησε για μετατάξεις; Επιτρέπονται για υπαλλήλους της ΕΥΠ...;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και αυτό το άτομο ήταν τώρα διοικητής της ΕΥΠ, της πιο σημαντικής και ευαίσθητης υπηρεσίας του Κράτους; Αλλά τι να πει κανείς... Αυτοί είναι οι συριζοπασόκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Ρουμπάτης ως άνθρωπος του Τσίπρα μόνο συμπαθής δεν μου είναι.
    Αυτό όμως με τις μετατάξεις δεν έχει καμία σχέση με τον ίδιο, άσχετα αν έπρεπε να ειπωθεί δημόσια ή όχι.
    Προφανώς δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι σε όλες τις μυστικές υπηρεσίες του κόσμου όλα επιτρέπονται (και οι μετατάξεις), για να μπορούν να φέρουν σε πέρας τη δουλειά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ... ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ... ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΡΡΕΟΥΝ ΠΛΡΟΦΟΡΙΕΣ...

      Διαγραφή
    2. Ε, άμα είναι να διαρρέονται και πληροφορίες, τότε δεν μιλάμε για μυστικές υπηρεσίες αλλά για κάτι άλλο.
      Εγώ αναφέρθηκα σε ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

      Διαγραφή
    3. Δηλαδή, για να καταλάβω, αν κάποιος άνθρωπος των μυστικών υπηρεσιών θέλει να διαρρεύσει μια πληροφορία, είναι υποχρεωμένος να περιμένει αν και πότε θα τον μετατάξουν για να το κάνει;
      Λοιπόν, ας μη λέμε ό,τι θέλουμε.

      Διαγραφή
  4. Για τους υπαλλήλους της υπηρεσίας τους οποίους με μη σύνομες διαδικασίες έσυρε στα δικαστήρια, για τις διώξεις και τις δυσμενείς μεταθέσεις λόγω αντίθετων πολιτικών φρονημάτων , για τις παρεμβάσεις του στη δικαιοσύνη και την χειραγώγηση υποθέσεων κατά τις οποίες υπάλληλοι της υπηρεσίας στράφηκαν κατά των αποφάσεων του... είπε τίποτα; φαντάζομαι όχι. Ο κύριος Λιούκας;.
    Φαντάζομαι και αυτός δεν είπε τίποτα.
    Ελπίζω η νέα διοίκηση να αποκαταστήσει τις αδικίες της διοίκησης Ρουμπάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το άθλιο δίδυμο Λιουκα Ρουμπατη αποτελεί παρελθόν ...σε λίγο δε θα τους θυμάται ουδείς...αδίκησαν υοαλλους προέβησαν σε διώξεις ενεπλάκησαν σε δικαστικές περιπέτειες..αφάνισαν δίκτυα πληροφοριών κ ευνοούσαν ημέτερους συριζαιους αλλά και καλιγραμμες υπάρξεις...η αποχώρηση τους θα πρέπει να αποτελεί ημέρα γιορτής κ κάθε χρόνο να υπάρχουν εορτασμοί για το γεγονός... δεν αποκλείεται να κληθούν και από τη δικαιοσύνη για εξηγήσεις σχετικά με τα πεπραγμένα τους ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]