Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σήμερα ανακοινώνεται ο νέος διοικητής της ΕΥΠ


Στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη αναλαμβάνει σημαντικό ρόλο στην ΕΥΠ
Ο Π. Κοντολέων θα είναι διοικητής της ΕΥΠ και ο ναύαρχος Α. Διακόπουλος σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας

Ενας εκ των στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού πιθανόν να συμμετάσχει –αν δεν υπάρξει αλλαγή της τελευταίας στιγμής- στην διοίκηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, η σύνθεση Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο κ. Μελτισιώτης αναμένεται να αναλάβει την θέση ενός εκ των δύο υποδιοικητών της ΕΥΠ και η επιλογή του είναι δείγμα της σημασίας που δίνει ο κ. Μητσοτάκης στη λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών που θα βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο του γραφείου του Πρωθυπουργού.

Μάλιστα δεν αποκλείεται στο ηγετικό σχήμα των μυστικών υπηρεσιών να συμμετάσχει και Πρέσβης με σημαντική παρουσία σε διπλωματικές αντιπροσωπείες της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες φαβορί για την θέση του διοικητή της ΕΥΠ παραμένει ο κ. Παναγιώτης Κοντολέων. Ο κ. Κοντολέων είναι διευθυντικό στέλεχος μεγάλων ελληνικών εταιρειών security, με συνεργασία με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και με ενδιαφέρον στα ζητήματα ασφαλείας στη Μέση Ανατολή ενώ είχε την αμέριστη υποστήριξη συνεργατών του Πρωθυπουργού.


Για την θέση του άλλου υποδιοικητή φαίνεται να έχει επιλεγεί-αν δεν υπάρξει απρόοπτο- ο πρώην στρατηγός της Αστυνομίας κ. Βασίλης Γκρίζης με πολυετή θητεία ως προϊστάμενος στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ) που διεξάγει -με βάση την εμπειρία των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 – ερευνητικά προγράμματα και μελέτες για θέματα εσωτερικής ασφάλειας που αφορούν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Επίσης το ΚΕΜΕΑ αναπτύσσει συνεργασία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με οργανισμούς, εκπαιδευτικά κέντρα και ιδρύματα, κοινωνικούς, επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, καθώς και με Μ.Κ.Ο, ενώ αξιολογεί τις εταιρείες ιδιωτικής ασφάλειας. Στελέχη του Μαξίμου μιλούν για προσεκτική επιλογή μιας ηγετικής ομάδας στην ΕΥΠ που θα δώσει νέα πνοή στην υπηρεσία.

Σημειώνεται ότι για την θέση του άλλου υποδιοικητή της ΕΥΠ φέρεται να είχε επιλεγεί αρχικά -όπως έχει ήδη αναφέρει «Το Βήμα» – ένας πρώην οικονομικός επιθεωρητής και υψηλόβαθμο στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων . Όμως τελικώς, υπήρξε αλλαγή πλεύσης, και φέρεται να επελέγη ο κ. Μελιτσιώτης.

Τέλος, ο ναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος που ήταν μέχρι πρόσφατα διοικητής της Σχολής Εθνικής Άμυνας και αποστρατεύτηκε τον περασμένο Ιανουάριο, είναι ο επικρατέστερος Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας.

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.
Το Βήμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]