Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αναζητούν συμβιβασμό για S-400


Συμβιβαστική λύση που σώζει τα προσχήματα για τον Ερντογάν, ενώ ικανοποιεί τη βασική αξίωση της Ουάσιγκτον για τους ρωσικούς πυραύλους S-400, έριξε στο τραπέζι ο ισχυρής επιρροής Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ – εκ των τακτικών συνομιλητών του προέδρου Τραμπ.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS από την Aγκυρα, ο Γκράχαμ ξεκαθάρισε ότι, αν η Τουρκία ενεργοποιήσει τους S-400, η Ουάσιγκτον θα υποχρεωθεί να δρομολογήσει κυρώσεις βάσει του νόμου που πρόσφατα ψήφισε το Κογκρέσο. «Δεν υπάρχει περίπτωση να μεταβιβάσουμε στην Τουρκία την τεχνολογία των (μαχητικών αεροσκαφών) F-35 και να τους αφήσουμε να αγοράσουν τους ρωσικούς πυραύλους ταυτόχρονα», δήλωσε ο Αμερικανός γερουσιαστής. Αμέσως μετά, όμως, εκθείασε τον ρόλο της Τουρκίας ως συμμάχου των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ και δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την επιβολή κυρώσεων. «Ο τρόπος να ξεπεράσουμε το πρόβλημα είναι να μην ενεργοποιήσει η Τουρκία τους S-400 και να τους αντικαταστήσει με (αμερικανικούς) πυραύλους Patriot», κατέληξε.


Η διατύπωση του Γκράχαμ αφήνει ανοιχτό το σενάριο να παραλάβει μεν η Τουρκία τους S-400 από τη Ρωσία, να τους κρατήσει δε αδρανείς σε κάποιες αποθήκες. Απομένει να αποδειχθεί, βέβαια, αν ο Ταγίπ Ερντογάν είναι έτοιμος για έναν παρόμοιο συμβιβασμό, με τον οποίο μάλλον δεν θα αποφύγει να απογοητεύσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απαντώντας σε ερώτηση του ιστότοπου Hellas Journal, επιβεβαίωσε ότι «η Τουρκία θα αντιμετωπίσει πολύ πραγματικές και αρνητικές συνέπειες εάν προχωρήσει στην απόκτηση των S-400, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής της προμήθειας και της συμμετοχής της βιομηχανίας της στο πρόγραμμα των F-35». Με αυτόν τον τρόπο η Ουάσιγκτον ξεκαθάρισε ότι δεν έχει αλλάξει στάση μετά την πρόσφατη συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν στην Οσάκα της Ιαπωνίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]