Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Σαλβίνι χάλασε τα γερμανικά σχέδια για το Μεταναστευτικό


Πώς μπλόκαρε στην άτυπη Σύνοδο του Ελσίνκι το σχέδιο Βερολίνου - Παρισιού, που ήθελαν τον Νότο αποθήκη ψυχών της Ευρώπης

Μόνος εναντίον όλων -για ακόμη μια φορά- ο Ματέο Σαλβίνι, ύψωσε φωνή αντίδρασης, αλλά κυρίως αντίστασης στη διάρκεια της άτυπης συνόδου των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. απέναντι σε όλους τους «πρόθυμους» εταίρους που επιμένουν να σέρνονται δουλοπρεπώς πίσω από τη γερμανική «ποδιά», υπηρετώντας ξεκάθαρα τα συμφέροντα του Βερολίνου.

Η αναζήτηση κοινού βηματισμού για το Μεταναστευτικό και η ανάγκη να καταλήξουν οι Ευρωπαίοι εταίροι σε μια συμφωνία για έναν βιώσιμο μηχανισμό κατανομής των αιτούντων άσυλο που καταφτάνουν στην Ευρώπη πήραν... παράταση για τη Δευτέρα.

Κάτι που επισήμανε και ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, σημειώνοντας μάλλον τυπικά πως «οι προσπάθειες θα συνεχιστούν» μια και ο στόχος είναι να κερδηθεί η στήριξη περίπου 15 χωρών για τη δημιουργία αυτού του μηχανισμού.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός, εντούτοις, για όσα συζητήθηκαν, αλλά και για τον σκοτεινό ρόλο της Γαλλίας και κυρίως της Γερμανίας ήταν ο Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος σε μια ομολογουμένως σπάνια κίνησή του συμμετείχε στην άτυπη Σύνοδο του Ελσίνκι.


«Υπουργοί από αρκετές χώρες εξήραν την πολιτική της Ιταλίας να υπερασπιστεί τα σύνορά της, κάτι που έχει οδηγήσει στη δραστική μείωση των αφίξεων στην Ευρώπη και των θανάτων στη Μεσόγειο» σχολίασε στο twitter ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών στη διάρκεια των διαβουλεύσεων, ο οποίος δεν δίστασε πάντως να συγκρουστεί τόσο με τον Γάλλο όσο και με τον Γερμανό ομόλογό του με αφορμή τα σημεία αποβίβασης των μεταναστών.

Στην πρέσα

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα το γραφείο του Σαλβίνι, η Γαλλία και η Γερμανία πίεζαν να υιοθετηθεί ένα κείμενο, στο οποίο αναφερόταν ότι οι ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου θα είχαν τη βασική ευθύνη να δέχονται τους μετανάστες που διασώζονται στη θάλασσα.

Ένα προσχέδιο κειμένου, το οποίο βέβαια, όπως ήταν λογικό, απέρριψαν τόσο η Ιταλία όσο και η Μάλτα.

Άλλωστε, όπως επισήμανε το γραφείο του Σαλβίνι, υπάρχει κίνδυνος να κατανεμηθούν σε άλλες χώρες της Ε.Ε. μόνο οι αιτούντες άσυλο, αφήνοντας στην Ιταλία και τη Μάλτα «τους παράνομους», που θα είναι δύσκολο να επαναπατριστούν.

Προφανής, λοιπόν, η γαλλογερμανική... σπουδή να κλείσει το ζήτημα κατά τρόπο που θα βολεύει πολιτικά -αλλά και επιχειρησιακά- το Παρίσι και το Βερολίνο.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]