Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γερμανική πρωτοβουλία για την κατανομή μεταναστών σε ευρωπαϊκές χώρες


Πρωτοβουλία για να βρεθεί έστω και μία προσωρινή λύση για τους μετανάστες της Μεσογείου, αναμένεται να λάβει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας.

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ο Χάικο Μάας θα απευθυνθεί κυρίως στις πρόθυμες χώρες του Νότου, ώστε να σταματήσει η «Οδύσσεια» των πλοίων των Μ.Κ.Ο. που αναζητούν ασφαλή λιμάνια για τους πρόσφυγες που έχουν διασώσει στη Μεσόγειο.

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, η Γερμανία θα πρέπει να αναλάβει από κοινού με άλλες ευρωπαϊκές χώρες την πρωτοβουλία, υποστηρίζει ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

«Τα κράτη μέλη που είναι πρόθυμα να δεχτούν πρόσφυγες θα πρέπει να προχωρήσουν μπροστά – όλα τα άλλα κράτη καλούνται να συμμετάσχουν», δηλώνει ο ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός σε συνέντευξη του με το δίκτυο περιφερειακού Τύπου RND.

Αυτή η «συμμαχία των προθύμων για βοήθεια» θα πρέπει να συμφωνήσει σε έναν «δεσμευτικό μηχανισμό κατανομής» των διασωθέντων προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο, προτείνει ο κ. Μάας.


Όπως ανακοίνωσε, η Γερμανία είναι έτοιμη να «συμβάλει ουσιαστικά» και «εγγυάται να δέχεται σε μόνιμη βάση ένα σταθερό ποσοστό διασωθέντων».

Οι δηλώσεις του κ. Μάας γίνονται ενόψει της Συνόδου των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης την ερχόμενη εβδομάδα στο Ελσίνκι. Θέμα της ατζέντας είναι η αντιμετώπιση των διασωθέντων μεταναστών στη Μεσόγειο.

Την ίδια στιγμή πάντως ο Τραμπ εξαπολύει κυνηγητό για τον εντοπισμό παράτυπων μεταναστών στο αμερικανικό έδαφος.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Αναμενόμενο!Η Γερμανια-φεουδο του Σόρος,δίνει εντολή ("προτείνει")
    την αναλογική κατανομή των λαθρομεταναστων.Ο γερμανικός λαός αντίθετος με σημαντική πλειοψηφία.Προσπαθει ,λοιπόν,η εξωνιμενη γερμανική κυβέρνηση να μετακομίσει την εντολή στα δύο συγκεκριμένα προτεκτοράτα ,δηλ.,την Ισπανία και το Ελλαδισταν.
    Και βεβαίως,η κουλτούρα των λαθρομεταναστών είναι κάνε παιδιά και θα σου τα φροντίζουν άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέ λίγα λόγια αγαπητέ Nikolas τά είπες όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τίποτα δεν γίνεται στην αντιμετώπιση της λάθρο-μετανάστευσης εκτός και εάν τεθεί προτεραιότητα σε διαδικασίες επαναπροώθησης και απαγόρευσης της δράσης των ΜΚΟ.

    Άλλα αυτονόητα που πρέπει να γίνουν είναι η αυστηροποίηση στην περίπτωση ζητήματος ασυλου με άμεση επαναπροώθηση κατά την περίπτωση που δεν δικαιούνται άσυλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]