Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Στάλιν πέθανε, το πνεύμα του είναι ζωντανό


Είναι μόνο ο Τσίπρας; Οχι δεν είναι μόνο ο ΤσίπραΣ οπορτουνιστής, τυχοδιώκτης, καιροσκόπος. Μακάρι να ήταν μόνο αυτός και η παρέα του. Πότε απ εδώ, άλλοτε απ εκεί. Οπου φυσάει άνεμος εξουσίας. Σήμερα εναντίον μνημονίων. Αύριο με τα μνημόνια. Μεθαύριο αριστερός. Αντιμεθαύριο σοσιαλδημοκράτης. Με τη φόρα που έχει πάρει διόλου απίθανο να ασπαστεί κάποτε τα εικονίσματα μιας «άλλης» Δεξιάς.

Μπόλικος οπορτουνισμός από τα σπλάχνα της κοινωνίας. Ο μέσος Νεοέλληνας ο πλήρης ορισμός του οπορτουνισμού. Το ίδιο και αρκετοί συνάδελφοι. Ιδιαιτέρως των τηλε-ειδήσεων των ιδιωτικών καναλιών. Ενα από τα πιο κλασικά, τρανταχτά και αποκαλυπτικά παραδείγμα έχει να κάνει με τον χειρισμό της περίπτωσης του Γιάννη Βαρουφάκη.

Όσο ο Yani, ως υπουργός Οικονομικών, έσπρωχνε τη χώρα προς το γκρεμό, μ εκείνες τις απίστευτες και μακροσκελείς διαπραγματεύσεις, τότε ήταν κακός, άθλιος, καταστροφικός, επικίνδυνος, νοσηρός, αλαζόνας, νάρκισσος και φιλοτομαριστής.

Μόλις «εξεδιώχθη» από τον Τσίπρα και άρχισε να κοινοποιεί αποκαλύψεις σε βάρος του πρώην ευεργέτη του και μόλις άρχισε να κυκλοφορεί απόρρητες, ηχογραφημένες από τον ίδιο, συνομιλίες, ε τότε ξαφνικά ο καταστροφέας και επικίνδυνος μεταλλάχθηκε σε σοβαρή, αξιόπιστη περσόνα.


Απίστευτα πράγματα. Ο βασικός λόγος που το κομματίδιο του Yani βρίσκεται με το ένα πόδι στο κατώφλι της επερχόμενης Βουλής, είναι οι αλλεπάλληλες και ατελείωτες τηλεοπτικές συνεντεύξεις και εμφανίσεις του. Ξαφνικά, από το πουθενά ο Βαρουφάκης ένας από τους πρωτοκλασάτους ευνοούμενους των καναλιών.

Άλλο που δεν ήθελε. Αυτή η ευνοϊκή και προνομιακή μεταχείριση φουντώνει το εγώ του, ενθαρρύνει τον ναρκισσισμό του. Καλλειργεί όλες τις αδυναμίες του χαρακτήρα του.

Γιατί τόση ευνοϊκή μεταχείριση; Επειδή φυσικά είναι το ζωντανό επιχείρημα εναντίον του Τσίπρα. Όποιος είναι εχθρός του Τσίπρα είναι φίλος αρκετών καναλιών. Όπως και επί της εποχής του Στάλιν. Που κυριαρχούσε η ρήση «όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εχθρός μου».

Αυτή η αντιμετώπιση πορεύεται με τον δογματισμό. Ο δογματισμός πορεύεται με τον φανατισμό. Και ο φανατισμός με τον αυταρχισμό.

Με απλά λόγια. Κάθε στέλεχος του Τσίπρα είναι εξ ορισμού κακός. Είναι εμμονικός, ιδεοληπτικός, ανίκανος, άθλιος και καταστρεπτικός. Όλοι. Μα όλοι. Χωρίς καμία εξαίρεση. Και τούμπαλιν. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σχεδιάζουν την καταστροφή των φτωχών. Όλοι είναι κολλητοί του μεγάλου κεφαλαίου. Όλοι είναι αντιλαϊκοί. Όλοι είναι εχθροί των σκληρά εργαζόμενων πολιτών. Και όλοι έχουν βαλθεί να «ξυρίσουν» τα πορτοφόλια των φτωχών.

Τέτοιες μεταφυσικές αντιλήψεις λειτουργούν σε βάρος κάθε συνεννόησης. Κάθε συνεργασίας. Κάθε επικοινωνίας. Αυτές οι αντιλήψεις ενθαρρύνουν τυφλό φανατισμό και πυροδοτούν ακραίες καταστάσεις, ακραίες αντιπαλότητες.

Που σημαίνει πως η πεμπτουσία της δογματικής ιδεολογίας του Στάλιν δεν είναι εμφυτευμένη μόνο σε κομμουνιστικά κόμματα. Διαπερνάει το σύνολο των κομμάτων και των παρατάξεων. Δεν είσαι μαζί μου; Ε τότε είσαι εχθρός μου. Ο Στάλιν πέθανε. Όμως το πνεύμα του είναι ζωντανό.

ΥΓ Και κάτι ακόμα. Εντελώς προσωπικό. Και τότε, το καλοκαίρι του 2015 και τώρα, ο Yani για μένα είναι η επιτομή του οπορτουνισμού. Πως να το κάνουμε. Ο άνθρωπος δεν έχει ιδεολογία. Δεν πιστεύει σε κάποιον δικό του θεό. Ο Yani είναι με τον Yani. Αγαπητοί μου μερικές φορές ο χαρακτήρας υπερβαίνει και εξαφανίζεται τα πάντα στο πέρασμά του. Πιο φιλοτομαριστής απ αυτόν δεν υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό!

Δημήτρης Δανίκας
Πρώτο Θέμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Τέτοιες μεταφυσικές αντιλήψεις λειτουργούν σε βάρος κάθε συνεννόησης. Κάθε συνεργασίας. Κάθε επικοινωνίας. Αυτές οι αντιλήψεις ενθαρρύνουν τυφλό φανατισμό και πυροδοτούν ακραίες καταστάσεις, ακραίες αντιπαλότητες."


    Τα ιδια συνεβαιναν παλιοτερα μεταξυ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

    Μεχρι και οι φοιτητικες νεολαιες τους πλακωνοντουσαν στο ξυλο!

    Για να συνεργαστουν στο τελος στο ονομα της ..."σωτηριας της Πατριδας".

    Οποτε ...οψομεθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]