Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η φωτιά στο Μάτι και ο «κυκλώνας Πολάκης» ισοπεδώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ


Εγκλωβισμένος ο Τσίπρας στη δίνη των αποκαλύψεων για την εθνική τραγωδία και της προκλητικότητας του «προστατευόμενου» υπουργού του 
Σωρεία αντιδράσεων από τους κορυφαίους υπουργούς

Επιστρατεύοντας επικοινωνιακά τερτίπια, αλλά και με τη μέθοδο του αντιπερισπασμού, επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας να δραπετεύσει από το αρνητικό κλίμα εις βάρος της κυβέρνησης. Ένα κλίμα που αποτυπώνεται σε όλο το μεγαλείο του σε κάθε δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας και που καταγράφει την καθοδική πορεία της κυβερνώντος κόμματος.

Με μπαράζ προσκλήσεων προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για depate ο πρωθυπουργός προσπαθεί να ξεφύγει από την αρνητική επικαιρότητα που προκάλεσε ο «τυφώνας Πολάκης», αλλά και η μετέπειτα υποστηρικτική στάση του πρωθυπουργού προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, καθώς και οι αποκαλύψεις για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι που πρόβαλε χθες το βράδυ ο Σκάι μέσα από το ντοκιμαντέρ του Αλέξη Παπαχελά.

Ακόμη και το γεγονός ότι την ώρα της προβολής των αποκαλύψεων για την εθνική τραγωδία στο Μάτι, ο Αλέξης Τσίπρας έπιασε το μπράτσο του Πολάκη και χόρευαν περήφανοι για το κυβερνητικό τους «έργο» στην Κρήτη, συνεχίζοντας ανερυθρίαστα τις διακοπές τους, σχολιάστηκε αρνητικά όχι μόνο από την κοινή γνώμη, αλλά και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός έχει παρασυρθεί σε μια δίνη αυτοκαταστροφής.



Παράλληλα, σε μία προσπάθεια αντιπερισπασμού στην πίεση που δέχεται ο κ. Τσίπρας, ιδίως για την κάλυψη που παρέχει στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, επανέφερε την πρόταση πρόκληση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη – πρόταση που απέρριψε ήδη η ΝΔ, παραπέμποντας στην τριήμερη αντιπαράθεση, που θα αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Το Μάτι «καίει» τον Τσίπρα

Η αθλιότητα της επικοινωνιακής διαχείρισης της μεγάλης τραγωδίας στο Μάτι αναδείχθηκε ακόμη πιο έντονα από την χθεσινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, αποκαλύπτοντας την «παράσταση» που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ποζάροντας στις κάμερες την ώρα που 101 ψυχές απανθρακώνονταν στο Μάτι. Τα νέα συγκλονιστικά στοιχεία που έφερε στο φως η έρευνα του Αλέξη Παπαχελά για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, «καίνε» κυριολεκτικά τον Αλέξη Τσίπρα.

Τα ηχητικά ντοκουμέντα αναδεικνύουν την ολιγωρία των αρμόδιων τις πρώτες κρίσιμες ώρες, την έλλειψη συντονισμού ενώ η πυρκαγιά απειλούσε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, αλλά και το γεγονός ότι κυβερνητικά στελέχη φαίνεται πως γνώριζαν για την ύπαρξη θυμάτων αρκετά πριν γίνουν οι πρώτες σχετικές ανακοινώσεις.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής, ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Nίκος Τόσκας, υποστήριξε ότι δεν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις πρώτες ανθρώπινες απώλειες, καθώς, όπως υποστήριξε, οι πληροφορίες που είχε στη διάθεσή του «ήταν ασαφείς».


Ωστόσο, όπως προκύπτει από την έρευνα, πριν την άφιξη του πρωθυπουργού στο Συντονιστικό Κέντρο στο Χαλάνδρι το μοιραίο βράδυ, υπήρχαν ήδη αναφορές από άνδρες της πυροσβεστικής που βρίσκονταν στο σημείο, για ύπαρξη νεκρών.

Για «αδιαφορία και κυνισμό» κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «επικοινωνιακή φιέστα μπροστά στις κάμερες, την ώρα που γνώριζαν ότι βρίσκονται μπροστά σε μια πρωτοφανή τραγωδία με πολλούς νεκρούς».

Αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για Πολάκη

Την ώρα κορυφώνονται οι αντιδράσεις μετά τα νέα ντοκουμέντα για την τραγωδία στο Μάτι, ο Τσίπρας χορεύει αμέριμνος κρητικούς χορούς με τον Πολάκη, και η εικόνα αυτή γίνεται αφορμή για να ξεχειλίσει ξανά το ποτάμι της οργής, τόσο για την στάση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, απέναντι στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, αλλά και για την στάση του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στον υπουργό του. Κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης αναγκάστηκαν και σήμερα να πάρουν θέση δημόσια καταγγέλλοντας απλά το ύφος του «αψύ» Παύλου Πολάκη, σε μια προσπάθεια να αμβλύνουν τις εντυπώσεις, αφού δεν κάνουν καμία αναφορά στο ήθος και την πολιτική ποιότητά του, ωστόσο επιχειρούν να πάρουν αποστάσεις από τον υπουργό, αφού καθημερινά γίνονται και οι ίδιοι αποδέκτες των αντιδράσεων της κοινωνίας.

Τσακαλώτος, Ξανθός, Φίλης, Ξυδάκης και Σταθάκης προσπαθούν να ισορροπήσουν ανεπιτυχώς, μεταξύ της κυβερνητικής γραμμής και της κοινής γνώμης απέναντι στον «προστατευόμενο» από το Μαξίμου, αναπληρωτή υπουργό Υγείας, που παραμένει ωστόσο «κόκκινο πανί» για την κοινωνία και μεγάλη μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή μάλιστα διχάζουν ακόμη περισσότερο το εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, «εκλιπαρώντας» τον Πολάκη για μια διορθωτική δήλωση. Συγκεκριμένα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στα Ιωάννινα, ανέφερε ότι η απόφαση της ΝΔ να καταθέσει τη Δευτέρα πρόταση μομφής εναντίον του κ. Πολάκη ήταν μια πρόταση εντυπωσιασμού. "Νομίζω δεν έχει βάθος".


Το θέμα που προέκυψε, είχε μια πτυχή ουσίας και μια πτυχή ύφους, νομίζω ότι όλος ο κόσμος κατάλαβε ότι από την πλευρά της Αριστεράς, αυτό που είπε ο κ. Κυμπουρόπουλος, δεν αντιπροσωπεύει τις σύγχρονες ιδέες στην αντιμετώπιση ατόμων με ειδικές ανάγκες. Τα επιδόματα και οι ενισχύσεις που υπάρχουν δεν είναι ούτε δωράκια, είναι κάτι που χρειάζονται αυτοί οι άνθρωποι, για να έχουν τις ίδιες δυνατότητες με όλους τους ανθρώπους. Υπήρχε μια συζήτηση για το πώς το είπε ο κ. Πολάκης.

Αλλά αυτό δεν νομίζω ότι είναι θέμα για μομφή για τον κ. Πολάκη, είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Νωρίτερα, ο Νίκος Φίλης επεσήμανε ότι πρέπει να αναγνωρίζεται από όλους ο αγώνας που δίνουν άνθρωποι, όπως ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, καλώντας τον Παύλο Πολάκη να βρει ο ίδιος τον τρόπο με τον οποίο θα διορθώσει όσα είπε για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στον Θέμα 104,6 κράτησε αποστάσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, λέγοντας «Ξυδάκης λέγομαι, όχι Πολάκης, υπάρχει διαφορά!».

Πολιτικά δεν έχεις να του προσάψεις κάτι, είπε, σημειώνοντας πως «θα διευκόλυνε μια διορθωτική δήλωση από τον κύριο Πολάκη, αλλά αυτό είναι δικό του θέμα».

Ατυχή και αχρείαστη χαρακτήρισε τη δήλωση του Παύλου Πολάκη για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Ο υπουργός ανέφερε ότι με τη δήλωσή του αυτή ο Παύλος Πολάκης, έδωσε την ευκαιρία στη Νέα Δημοκρατία να ξεφύγει από το επικοινωνιακό αδιέξοδο και να αντεπιτεθεί.

Χρήσιμο ροτβάιλερ

∆εν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Πολάκης εκδηλώνεται με μια φασίζουσα αντίληψη και με εξακολουθητική τάση να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Και δεν είναι η πρώτη φορά που οι ανεκτικοί πια στη «βαρβαρότητα» ΣΥΡΙΖΑίοι βουλευτές δοκιμάζουν τις αντοχές τους, χτυπώντας νευρικά τα δάχτυλα στα υπουργικά έδρανα, όσο παρακολουθούν τις ακραίες εξάρσεις και τους λεκτικούς τραμπουκισμούς του κ. Πολάκη στη Βουλή.


Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και εκλεκτός του Μαξίμου, παρότι εκπροσωπεί με εκτός ορίων ένταση μια αριστερή σκέψη ανοίκεια προς την ίδια την Αριστερά, εξακολουθεί να αποτελεί κυβερνητική επιλογή. Η κάλυψη δε της κυβέρνησης απέναντι στις βροντές του Πολάκη είναι ανεκτική, σε βαθμό ανησυχίας.

Ακόμη και μετά την ακραία επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, από το στόμα του πρωθυπουργού, αντί να ακουστεί η λέξη «συγγνώμη», επιχειρήθηκε η απεμπόληση της ευθύνης και της ντροπής του «χρήσιμου» Πολάκη, τον οποίο η προεκλογική περίοδος μετέτρεψε σε ένα από τα πιο άγρια κυβερνητικά «ροτβάιλερ».

Πολακειάδα

«Μηδέ ποίος τις νυν, αλλά ποίος τις ην αεί», έλεγε ο Αριστοτέλης, δηλαδή «το ερώτημα δεν είναι ποιος είναι τώρα, αλλά ποιος ήταν ανέκαθεν».

Ποιος ήταν ανέκαθεν ο Παύλος Πολάκης;

Ένας εμμονικός, ιδεοληπτικός, ατρόμητος, γενναίος, ευθύς, λαϊκός και αψύς Σφακιανός, που κατανοεί την κρητική λεβεντιά ως το δικαίωμα να τραμπουκίζει;

Για πολλούς ο κ. Πολάκης δεν είναι τίποτα απ’ όλα αυτά, παρά ένας ευθυνόφοβος, εξουσιομανής, που καθημερινά μας κάνει μάρτυρες μιας fake «μαγκιάς» με παραληρηματικές, εμπαθείς και υβριστικές επιθέσεις κατά πάντων και με δυσανεξία στην κριτική που του ασκείται. Από την πρώτη στιγμή ο ρόλος του στην κυβέρνηση ήταν αυτός του ακραίου δημόσιου εκφραστή της, μεταχειριζόμενου ακραία ρητορική και με μόνιμη διάθεση επιθετικού τόνου.


Στα επιτεύγματά του υπάρχει μόνον η επιτυχία να γίνεται ο αρνητικός πρωταγωνιστής κατά καιρούς, πότε με χαρακτηρισμούς όπως «βοθροκάναλα» και τοποθετήσεις όπως «έπρεπε να τον είχα χώσει τρία μέτρα κάτω από τη γη» και πότε καταγγέλλοντας την «ολόστραβη» Δικαιοσύνη ότι εξυπηρετεί σχέδια, επειδή δεν αφήνει ελεύθερη την Ηριάννα, ή αποθεώνοντας τον Μαδούρο και λίγες ώρες μετά τον Τσίπρα που πήγε να δει τον Τραμπ, ή τραμπουκίζοντας τα μέσα ενημέρωσης και ρίχνοντας κεραυνούς κατά των δημοσιογράφων.

Το τελευταίο επεισόδιο ήταν η επίθεση στους εκπροσώπους των ΜΜΕ που τον ρώτησαν για τον θάνατο δύο μικρών παιδιών στο νοσοκομείο, όταν με οξύ ύφος είπε: «Θα απολογηθώ σε σας για τα δύο νεκρά παιδιά στη Λαμία;», καταλήγοντας στο πρωτοφανές: «Ολοι σας και μόνος μου. Σας έχω». Ο «κολλητός» του πρωθυπουργού, με επιθετική απρέπεια και αγένεια, είναι το πρωτοπαλλήκαρο του ΣΥΡΙΖΑ στον πόλεμο εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων. Αυτό έκανε κι όταν δημοσιοποίησε τη διεύθυνση του κ. Συνολάκη, του πραγματογνώμονα, ο οποίος ερεύνησε τις αιτίες για την πυρκαγιά στο Μάτι και τα συμπεράσματα της έκθεσής του δεν άρεσαν στον κ. Πολάκη.

Ενδεικτικές είναι οι κόντρες του με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνι Γεωργιάδη, μέσα στη Βουλή, με τους δύο άνδρες να ανταλλάσσουν βαρείς χαρακτηρισμούς και μηνύσεις. Τους ίδιους χαρακτηρισμούς έχει απευθύνει και στη σύγκρουσή του με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο. Σε άλλο του ξέσπασμα είχε επιτεθεί στον πρόεδρο των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, αποκαλώντας τον «τσογλάνι».


Ο Πολάκης θεωρεί αναφαίρετο δικαίωμά του να παίρνει από μια τράπεζα δάνειο 100.000 ευρώ -«πενταροδεκάρες» τις χαρακτήρισε ο ίδιος- με την ευκολία που ένας πολίτης σηκώνει από τον λογαριασμό του 100 ευρώ. Βέβαια, ως γιατρός ή ως πρώην δήμαρχος που κρατούσε κρυφά βιβλία μπορεί και να μη συνάντησε μπροστά του τους ορισμούς του κράτους δικαίου.

Η αίσθηση του αναπληρωτή υπουργού ότι ο ίδιος είναι υπεράνω νόμου τον διακατέχει και είναι πια ασυγκράτητη, όπως φάνηκε όταν υποστήριξε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Οκτώβριο, όπως είχε αποκαλύψει το parapolitika.gr, ότι «θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κανέναν φυλακή». Ψεύδη, συκοφαντίες, προσωπικές υβριστικές επιθέσεις και προσβλητικούς, αγοραίας αισθητικής χαρακτηρισμούς, πρακτικές που αποκαλύπτουν φασίζουσα νοοτροπία και εμμονικό μένος...

Αυτή είναι η ποιότητα του δημόσιου λόγου του κ. Πολάκη, ο οποίος, με περίσσευμα θράσους, επικαλείται το όνομα μιας «ευαίσθητης» Αριστεράς.

Όμως αυτό που δίνει το δικαίωμα σε κάθε φανατικό να προσβάλει και να τραμπουκίσει δεν είναι η «ευαίσθητη Αριστερά», αλλά ο φασισμός.

Παραπολιτικά


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]