Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η σύγχρονη επανάσταση των αθέων


Του Θοδωρή Γιάνναρου
"Όταν ένας άνθρωπος, και δη πρωθυπουργός, δεν πιστεύει στον Θεό, δεν είναι ότι δεν πιστεύει σε τίποτε. Πιστεύει απλά... σε οτιδήποτε!”
...Και κάπως έτσι ξεκινά η αφήγηση μέσα από τα μάτια ενός πολίτη της διπλανής πόρτας, που αδυνατεί να αντιληφθεί πώς, εν έτει 2019, διακτινίστηκαν οι Έλληνες στην εποχή της Γαλλικής Επανάστασης και φυλακίστηκαν οι ιδέες και τα πιστεύω τους σε μια "παρά φύσιν” Βαστίλλη, με μουστακαλήδες δεσμοφύλακες με σοσόνια, που απειλούν να θάψουν τρία μέτρα κάτω από τη γη όποιον αμφισβητήσει τις εντολές του κυβερνώντος αριστερόστροφου κονκλάβιου με τη γερμανική ιδεολογία που ίσχυε, πριν την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου... Και οι οποίοι είναι πολύ χειρότεροι από το "Κακό”... Είναι η "αθωότητα” του "Απόλυτου Κακού”.

Κάπως έτσι λοιπόν, όπως οι ξεβράκωτοι της Γαλλικής Επανάστασης προσπάθησαν να εξαφανίσουν τη χριστιανική θρησκεία, έτσι και οι σύγχρονοι clochards της "1ης φοράς αριστερά” στη χώρα μας ξεκίνησαν τις διαδικασίες για κάτι αντίστοιχο, εμπνευσμένοι από τις επιτυχίες των μπολσεβίκων της Ρωσικής Επανάστασης κατά των τσάρων. Ο σταυρός που τότε καταργήθηκε, οι καμπάνες που έγιναν κανόνια, τα άγια σκεύη που έγιναν νομίσματα, οι δεσποτάδες που έγιναν κήρυκες της αθεΐας, ήρθε σήμερα, μερικούς αιώνες αργότερα, να δέσει τη σοβιετική σούπα... Σταυροί γκρεμίζονται σε ελληνικά νησιά, απαγορεύτηκε διά νόμου η πρωινή προσευχή στα σχολεία, κατέβηκαν οι εικόνες των αγίων από τα σχολεία και τις δημόσιες υπηρεσίες, καταργήθηκε το μάθημα των θρησκευτικών και διδάσκονται όλες οι θρησκείες για να εμπεδωθούν από τους γηγενείς... με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος να σφυρίζει κλέφτικα... Τα ζόμπι ξύπνησαν απ’ το λήθη της ιστορίας και βγήκαν παγανιά, ψάχνοντας φρέσκια σάρκα να βυθίσουν τα δόντια τους.

Όπως ακριβώς στη Γαλλική Επανάσταση, η οποία έπεσε με μίσος πάνω στον χριστιανισμό και στην τότε γαλλική εκκλησία, που αποτελούσε τον φάρο της πίστης των Γάλλων, επιδιώκοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να την εξαϋλώσει, τόσο επίσημα και θεσμικά, όσο και συνειδησιακά, από τις συνειδήσεις των πολιτών, κάπως έτσι και οι δικοί μας "κοινωνικά άστεγοι” κυβερνήτες, συνεπικουρούμενοι από μια στρατιά εκδικητικών ρακοσυλλεκτών της ιστορίας, επιχειρούν να αναβιώσουν τον διωγμό του χριστιανισμού και της ορθοδοξίας, που ούτε οι Τούρκοι στα 400 χρόνια κατοχής δεν κατάφεραν, αλλά και ούτε επεδίωξαν, με βοήθειες από το εσωτερικό του κλήρου και μάλιστα στα υψηλά επίπεδα της ιεραρχίας.


Οι σκληροπυρηνικοί αυτοί σύγχρονοι άθεοι επιχειρούν μεθοδικά τον αποχριστιανισμό της χώρας, πολεμώντας δήθεν τον φεουδαρχισμό και την αριστοκρατία... όπως βαφτίζουν την αριστεία και την επιχειρηματικότητα, με στόχο να εξαπλώνουν το αθεϊστικό κίνημα, με τη βοήθεια άλλων Ευρωπαίων συντρόφων τους, αν μπορούν, σε όλη την Ευρώπη.

Από την πρώτη κιόλας μέρα επικράτησης της θεσμικής "παράγκας” του Τσίπρα, οι αριστερόστροφοι νομοθέτες ξεκίνησαν να εκπονούν με καταιγιστικούς ρυθμούς νόμους που αποσκοπούν στην εξαφάνιση της ορθοδοξίας, ευελπιστώντας ενδόμυχα πως θα καταφέρουν να καταργήσουν ακόμα και τον μοναχισμό, εκτός των άλλων, και να θεσπίσουν συνταγματικό καθεστώς στον κλήρο, ώστε η εκλογή των ιερωμένων και των δεσποτάδων να γίνεται με άλλες υπό μελέτη διαδικασίες. Επίσης, όσοι από τους υπάρχοντες κληρικούς και μοναχούς δεν δώσουν όρκο υποταγής στη νέα πολιτική υπόσταση της εκκλησίας, να χαρακτηριστούν αιρετικοί και να αποταχθούν, μιας και η λαιμητόμος στην Ευρώπη της τρίτης χιλιετίας έπαψε προς μεγάλη απογοήτευση των μπολσεβίκων να υφίσταται...

Ιδανικό, βέβαια, για τα νεότερα φαντάσματα του μπολσεβικισμού θα ήταν να καταργηθούν οι θεολογικές σχολές από τα ελληνικά πανεπιστήμια και να αντικατασταθούν από σχολές θρησκειολογίας... Να καταργηθούν ως στολίδια του φανατισμού και της θρησκοληψίας τα ιερά σκεύη της εκκλησίας, να γίνουν προσάναμμα για το τζάκι οι ιερές εικόνες και τα ιερά βιβλία, και να καταργηθεί ο σταυρός ή να χρησιμοποιηθεί όπως το κίτρινο αστέρι που έραβαν πάνω στα ενδύματα των Εβραίων οι ναζί... λέξεις όπως παράδεισος, Δευτέρα Παρουσία, ανάσταση, να καταργηθούν, μαζί με τις μεγάλες θρησκευτικές γιορτές, όπως εκείνες του Πάσχα και των Χριστουγέννων!

Απώτερος στόχος βέβαια είναι οι 15.000 ιερωμένοι και ιερομόναχοι να πετάξουν τα ράσα και να κάνουν δημόσιες δηλώσεις καταδίκης της ορθοδοξίας, συμπορευόμενοι στη μάχη αποχριστιανισμού της χώρας...

Η θρησκεία όμως αντέχει και σύντομα οι ενορχηστρωτές του σχεδίου εξαφάνισης της ορθοδοξίας από την Ελλάδα θα έρθουν αντιμέτωποι με το πεπρωμένο τους, μιας και η αντοχή της στη συνείδηση των πολιτών αποδεικνύεται στο πέρασμα των αιώνων ανίκητη...

Αποτελεί νομοτέλεια πως όποιος τα έβαλε με τη θρησκεία των Ελλήνων πάντα στο τέλος έχανε, ακόμα και αν στη διάθεσή του είχε... Δούρειους Ίππους και σύγχρονους Εφιάλτες!

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]