Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι πραγματικά φοβούνται τα Πεντάγωνα σε Ελλάδα και Τουρκία


Η περίπτωση του «σουλτάνου» είναι ιδιόμορφη, αλλά σε κάθε περίπτωση λιγότερο επικίνδυνη, σε σχέση με κάτι άλλες που κυκλοφορούν στη γειτονική χώρα

Προσέξτε τον Ερντογάν. Απειλούσε ότι θα μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, αλλά μετά τις δημοτικές εκλογές στη γειτονική χώρα.

Οι εκλογές πέρασαν, η Αγιά Σοφιά δεν έγινε τζαμί – και μεταξύ μας δεν πρόκειται να γίνει – ο Ερντογάν έκανε τη δουλειά του (όπως αυτός νομίζει) και η ζωή συνεχίζεται κανονικά. Σας το έχουμε ξαναγράψει: Η περίπτωση του «σουλτάνου Ρετζέπ Ταγίπ» είναι ιδιόμορφη, αλλά σε κάθε περίπτωση λιγότερο επικίνδυνη, σε σχέση με κάτι άλλες που κυκλοφορούν στη γειτονική χώρα. Οσο ο Ερντογάν έχει το κουμάντο απέναντι, ένταση με την Ελλάδα θα υπάρχει, αλλά μόνο... στα λόγια.


Όταν θα πλησιάζουν εκλογές στην Τουρκία, όταν η δημοτικότητα του προέδρου της θα παίρνει την κατιούσα ή όταν στην Άγκυρα θα θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα, είτε στην Ουάσιγκτον είτε στην Ιερουσαλήμ.

Η εμπειρία έχει διδάξει ότι οι τόνοι έπαψαν να ανεβαίνουν όταν σημειώνεται εμπλοκή με τις Βρυξέλλες ή με το Βερολίνο, για έναν λόγο: Ακόμα και οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι σε αυτό το μέτωπο η Ελλάδα είναι στο πλευρό τους, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να γίνεται κανένας θόρυβος.

Όμως στις δύο άλλες περιπτώσεις αποτελεί τον καλύτερο αγωγό για να διοχετεύεται η ένταση και ο θυμός. Αλλά μέχρις εκεί. Στα λόγια.

Ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος; Ο έλεγχος να ξεφύγει από ένα τυχαίο συμβάν στον αέρα, την ώρα που μια αναχαίτιση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αυτό φοβούνται μόνο, και οι δυο πλευρές. Εντολές για θερμό επεισόδιο δεν θα υπάρχουν, αλλά αυτό μπορεί να προκληθεί για 1000 λόγους. Κι εκεί να τρέχουν τα Πεντάγωνα εκατέρωθεν, για να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Προς το παρόν, τέτοιες καταστάσεις έχουν αποφευχθεί, αν και λεκτικές κορώνες έχουν λεχθεί κι από τις δυο πλευρές. Με μια διαφορά: Ηταν τζάμπα...

Τειρεσίας
Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]