Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Πού πας ρε Καραμήτρο στα Εξάρχεια;»


Του Σάκη Μουμτζή

Μια από τις παρενέργειες του φιάσκου της επιχείρησης των λιμενικών στα Εξάρχεια ήταν και η διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ της αστυνομίας και του λιμενικού.

Οι αστυνομικοί, άριστοι γνώστες της κατάστασης που επικρατεί σε αυτήν την συνοικία των Αθηνών, ειρωνεύθηκαν τους λιμενικούς που φάνηκε πως είχαν άγνοια κινδύνου. Νόμισαν πως μπορούσαν να εισέλθουν στην περιοχή χωρίς την απαιτούμενη βίζα. Ας ρωτούσαν!

Την επόμενη φορά θα είναι πιο προσεκτικοί. Ή μάλλον, για να είμαι σαφέστερος, δεν θα ασχοληθούν με άλλη καταδίωξη εντός των Εξαρχείων. Για ποιο λόγο; Για να ξαναγίνουν ρεζίλι;

Ο εκπρόσωπος των αστυνομικών προχώρησε στην συνέχεια των σχετικών δηλώσεων του σε υπερβολές, λέγοντας πως για να εκκαθαρισθεί η περιοχή χρειάζεται επέμβαση του στρατού.

Για μιαν ακόμα φορά αναγκάζομαι να επιχειρηματολογήσω για το αυτονόητο. Καθήκον του στρατού, σε μια δημοκρατική πολιτεία, είναι η προστασία των συνόρων και η άμυνα της πατρίδος μας.

Την εσωτερική τάξη και ασφάλεια την εξασφαλίζουν οι κάθε μορφής αστυνομικές δυνάμεις. Συνεπώς, κανένας στρατός δεν χρειάζεται για να εκκαθαρισθούν τα Εξάρχεια και το Πολυτεχνείο. Το μόνο που απαιτείται, είναι η πολιτική βούληση της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο αυτών των περιοχών, που βρίσκονται μέσα στο κέντρο της Αθήνας.

Όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα σχεδιασμού των αξιωματικών της αστυνομίας, οι οποίοι εφ΄ όσον έχουν πολιτική κάλυψη ελπίζω να μπορούν να φέρουν σε πέρας την σχετική αποστολή.


Το ανησυχητικό δεν βρίσκεται στην έλλειψη βουλήσεως όλων ανεξαιρέτως των κυβερνήσεων, καθώς το φαινόμενο κρατεί πάνω από 30 χρόνια. Επί ΣΥΡΙΖΑ πήρε την μορφή της πλήρους αυτονόμησης της περιοχής, την οποίαν ελέγχουν ένοπλες ομάδες.

Το ανησυχητικό στις χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου των αστυνομικών είναι η παραίτηση του σώματος από την προσπάθεια ανακατάληψης των Εξαρχείων. Γιατί όταν δηλώνει πως μόνον ο στρατός μπορεί να επιβάλλει την τάξη, υπονοεί πως η αστυνομία και πολιτική κάλυψη να λάβει, δεν θα μπορέσει να φέρει σε πέρας την αποστολή αυτή.

Μόνον έτσι θα εξηγήσουμε το γεγονός πως δεν υπήρξε καμιά αντίδραση του Ελληνικού Κράτους στην οργανωμένη ένοπλη επίθεση που δέχθηκαν όργανα του, μεταξύ των οποίων και ένας δικαστικός λειτουργός.

Σε οποιαδήποτε στοιχειωδώς ευνομούμενη χώρα, θα γινόταν επιχείρηση σύλληψης των δραστών, για την προστασία του κύρους της κρατικής εξουσίας. Όχι μόνον δεν συνέβη αυτό, αλλά το ίδιο βράδυ έγιναν οι καθιερωμένες ρίψεις μολότοφ κατά των αστυνομικών στην περιοχή του Πολυτεχνείου.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ας γνωρίζει πως όλα αυτά που διαδραματίζονται επί ΣΥΡΙΖΑ θα είναι παιδική χαρά σε αυτά που θα γίνουν επί της δικής του διακυβερνήσεως.

Ας προετοιμασθεί από τώρα, ώστε άμα τη αναλήψει της εξουσίας να τροποποιηθούν τα σχετικά άρθρα του Ποινικού Κώδικα, και στην συνέχεια να οργανωθεί η εκκαθάριση της περιοχής.

Δύσκολο έργο, αλλά πρέπει να γίνει. Θα δοκιμαστεί η αξιοπιστία και το κύρος της νέας κυβέρνησης.

ΥΓ. Είχα γράψει παλαιότερα πως ίσως θα έπρεπε να δημιουργηθεί ένα υπερ-υπουργείο με την συνένωση των υπουργείων Δικαιοσύνης και Προστασίας του πολίτη.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Για να πούνε έτσι οι αστυνομικοί σκεφτείτε τι ξέρουν και τι γίνεται στα Εξάρχεια. Μπορεί όντως να μην μπορούν να τα καθαρίσουν από κάθε λογής παρακρατικούς που οπλοφορούν. Που τα βρήκαν τα όπλα όλοι αυτοί;
    Ένα διαλυμένο κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]