Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θα τους γυρίσει μπούμερανγκ!


Τελικά, έλεγαν ψέματα οι κυβερνητικοί παράγοντες που διαβεβαίωναν ότι δεν έχουν απαγορευτεί -επισήμως ή σιωπηρά- το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή» και τα παρόμοια συνθήματα. Η εντολή του διοικητή της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών, σε σύμπλευση με την ηγεσία του Λιμενικού, είναι άκρως ενδεικτική. Απαγορεύει στα ΟΥΚ -αν είναι δυνατόν- τα συνθήματα στη διάρκεια της παρέλασης, προσπαθώντας να στείλει το γενικό μήνυμα της σιωπής. Απειλεί μάλιστα με τιμωρίες για να τρομάξει όσους είναι έτοιμοι να αντισταθούν και να αγνοήσουν τις εντολές. Το Λιμενικό σπεύδει να θέσει εγκαίρως απαγορεύσεις για να μη χρειαστεί στη συνέχεια να δώσει εξηγήσεις στους πολιτικούς προϊσταμένους. Βλέπετε, ο ΣΥΡΙΖΑ τρέμει τις αντιδράσεις και έχει καταλάβει ότι θα περάσει... δύσκολα.

Το ύποπτο σημείο της διαταγής, όμως, είναι η δικαιολόγηση της απαγόρευσης των συνθημάτων. Σκοπός είναι «η διαφύλαξη αλλά και η προβολή της αξιοπρέπειας της μονάδας και του Λιμενικού Σώματος». Δηλαδή, υπάρχουν συνθήματα που είναι αναξιοπρεπή ή εκθέτουν τα ΟΥΚ; Αλήθεια, ποια είναι αυτά, μήπως θα έπρεπε να μάθουμε πώς τα αξιολογεί η ηγεσία της μονάδας και του Λιμενικού;


Συνολικά, πρόκειται για αστειότητες. Για απίθανα πράγματα, που μόνο με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να γίνουν. Αν νομίζουν όμως στο Λιμενικό και στην κυβέρνηση ότι έτσι θα κάμψουν το φρόνημα όσων αντιδρούν, είναι βαθιά γελασμένοι. Μάλλον το αντίθετο πρόκειται να συμβεί.

Αυτές οι μεθοδεύσεις μετά βεβαιότητας θα γυρίσουν μπούμερανγκ σε όσους τις εμπνεύστηκαν. Προφανώς, αυτά τα νοσηρά «μυαλά» δεν έχουν καμία επαφή με την κοινωνία και ούτε μπορούν να διανοηθούν τις πραγματικές εθνικές ευαισθησίες του συνόλου σχεδόν των Ελλήνων. Δεν έχουν όμως ιδέα και για τον τρόπο που λειτουργούν οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, γι' αυτό άλλωστε προσβάλλουν συνολικά τα στελέχη με τέτοιες γελοίες αποφάσεις.

Ορισμένες αριστερόστροφες ιστοσελίδες έγραψαν χθες -ανοήτως- ότι, επιτέλους, θα μπει φρένο «στα εθνικιστικά συνθήματα των ΟΥΚ». Αδυνατούν να αντιληφθούν ότι όσοι εκπαιδεύονται με αυτά τα συνθήματα και τις αντίστοιχες αρχές είναι αυτοί που θα επιχειρήσουν, αν χρειαστεί, ακόμα και επιχειρήσεις αυτοκτονίας για να υπερασπιστούν την πατρίδα. Η σημερινή κυβέρνηση, που αγνοεί ακόμα και τα βασικά και είναι έτοιμη να παραδώσει το μισό Αιγαίο στον Ερντογάν, προσπαθεί τώρα να «ευνουχίσει» το πιο δυναμικό κομμάτι της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας. Αυτοί οι άνθρωποι περπατάνε χιλιόμετρα, κυλιούνται στις λάσπες, κοιμούνται στα χιόνια, μαθαίνουν να μην εγκαταλείπουν κανέναν σύντροφό τους πίσω. Με συνθήματα εθνικής ανάτασης (ορισμένα ακόμα και υπερβολικά) πρέπει να τους εκπαιδεύσεις. Και φυσικά, αν επιχειρήσεις να τους φιμώσεις, μάλλον θα γελάνε μαζί σου...

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]