Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα δείγματα γραφής πολιτικού ανδρός προοιωνίζουν την τύχη του λαού του


Γράφει ο Μανόλης Νικολουδάκης

Σύμφωνα με το Σύνταγμα όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, εκτός κάποιων ειδικών περιπτώσεων που προβλέπονται και είναι ήδη νομοθετημένες. Δεν θα ασχοληθούμε, όμως, με αυτές και θα σταθούμε ειδικά στο εκλέγειν. Τι εκλέγεις; Ποιον εκλέγεις; Γιατί τον εκλέγεις; Με ποια κριτήρια τελικά εκλέγεις κάποιον που θα σου καθορίζει αποτελεσματικά τόσο τη ζωή σου και το μέλλον σου όσο και το μέλλον της οικογενείας σου;

Η ευθύνη των ψηφοφόρων συνίσταται στην ικανότητά τους να αναγνωρίζουν τα δείγματα γραφής κάθε εκτιθέμενου πολιτικού ανδρός. Το ανδρός με την αρχαιοελληνική έννοια, δηλ. του ανθρώπου. Και η ανάπτυξη αυτής τής ικανότητας, δηλ. του «αναγνωρίζειν δείγματα γραφής» είναι σημαντικό θέμα Παιδείας, που λαμβάνεται στο σχολείο. Η δε Παιδεία λειτουργεί με επαμφοτερίζοντα τρόπο, ένθεν κακείθεν, δηλ. ανταποδοτικά στον εκλεγόμενο και τον εκλογέα.

Υπάρχουν από την αρχαιότητα καταγεγραμμένες στην Ιστορία πολλές περιπτώσεις εκλογής μη ικανών αρχόντων. Σήμερα, όμως, φαίνεται να είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα από κάποιες εν γένει παλιότερες εποχές. Ωστόσο, από την αρχαιότητα υπήρξαν άξιοι και ικανοί άρχοντες αλλά και το αντίθετο.

Για παράδειγμα, λαμβάνοντας υπόψη μας ότι οι φτωχοί Αθηναίοι δανείζονταν με τίμημα ακόμη και την ελευθερία τους, αλλά και την ελευθερία της οικογένειάς τους, των δευτερότοκων γιων τους, των ανύπανδρων θυγατέρων τους, αλλά και των αδελφών τους, αξίζει να αναφερθούμε στον Σόλωνα. Διότι ο Σόλων, το 594 π.Χ., με τη «σεισάχθειά» του απάλειψε όλα τα συμβόλαια των φτωχών ανθρώπων, που είχαν βάλει ενέχυρο ακόμη και τον ίδιο τους τον εαυτό, απελευθέρωσε τη γη από τα παλαιά χρέη, ενώ με άλλους νόμους βοήθησε τους πλούσιους οφειλέτες αναπροσαρμόζοντας και κατά 27% το νόμισμα, κάτι που ευνόησε το αθηναϊκό εμπόριο.

Αυτό το παράδειγμα το ανέφερα για δύο λόγους.

Πρώτος λόγος είναι για να δώσω ένα καλό παράδειγμα του τι εννοώ δείγμα γραφής ενός άρχοντα που ζητά την επανεκλογή του. Εν προκειμένω το συγκεκριμένο παράδειγμα αποτελεί δείγμα καλής γραφής του υποψηφίου.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η έννοια της σεισάχθειας χρησιμοποιήθηκε από τους νυν κυβερνώντες για να εξαπατήσουν το λαό. Ο δεύτερος λόγος, λόγω της απάτης των νυν κυβερνώντων, αποτελεί ένα πολύ κακό δείγμα γραφής, ένα χείριστο δείγμα γραφής τής κυβέρνησης, που θέλει να επανεκλεγεί για να ξανακυβερνήσει τη χώρα.


Μολονότι άρχοντες με δείγματα καλής και κακής γραφής υπάρχουν σε όλες τις εποχές, εμάς μάς ενδιαφέρουν οι σημερινοί, διότι από αυτούς καλούμεθα να εκλέξουμε αυτούς, που θα τους δώσουμε την εξουσία τής διακυβέρνησης της χώρας. Οι άρχοντες και των δύο γραφών, δηλ. της καλής γραφής αλλά και της κακής γραφής επιζητούν την επανεκλογή τους και είναι δικαίωμά τους συνταγματικά κατοχυρωμένο.

Κανένα πρόβλημα λοιπόν ως προς το εκλέγειν και εκλέγεσθαι από την πλευρά τους. Το πρόβλημα επομένως της αξιολόγησης, του who is who, αλλά και τελικά της εκλογής άξιων ανθρώπων για την εξουσία μεταφέρεται στους ψηφοφόρους. Ας δούμε, λοιπόν, μερικά από τα δείγματα γραφής, που πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι ψηφοφόροι πριν εκλέξουν τους κυβερνήτες τους. Και αυτό διότι εκλογή κακού πολιτικού άνδρα σημαίνει εφαρμογή κακής πολιτικής. Με λόγια εντελώς λαϊκά για να συνεννοούμεθα «μην βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας». Ο λαός είναι σοφός στις παροιμίες του.

Είμαι υποχρεωμένος, παρά το γεγονός ότι θα δυσαρεστήσω κάποιους, να πω τα πράγματα με το όνομά τους, αλλά αν δεν το κάνω θα κοροϊδέψω πρώτα τον εαυτό μου και κατόπιν και τους αναγνώστες, πράγμα που συνειδητά δεν το θέλει κανένας σώφρων άνθρωπος. Επομένως, χωρίς περιστροφές θα πω ότι ένας οδηγός τού εκλέγειν πρέπει να είναι τα δείγματα γραφής τού υποψηφίου. Και τι εννοούμε λέγοντας δείγματα γραφής;

Αρχικά την εντιμότητα του υποψηφίου. Την μόρφωση του υποψηφίου. Την σχέση του με τον λαό στο επίπεδο που δημιουργούν τα ήθη και τα έθιμα του λαού που καλείται να κυβερνήσει. Την γνώση τού να κυβερνάς. Την αίσθηση Δημοκρατίας από την οποία εμφορείται ο υποψήφιος κυβερνήτης.

Και εδώ αρχίζει το πανηγύρι για τους κυβερνώντες, διότι αυτοί κρίνονται, αφού αυτοί κυβέρνησαν τελευταίοι και ξαναζητούν την ψήφο του λαού. Ίσως κάποιος ισχυριστεί ότι πριν τους τελευταίους κυβερνώντες είχαν κυβερνήσει και άλλοι. Συμφωνώ, αλλά οι πριν από τον ΣΥΡΙΖΑ κυβερνήσαντες, δηλ. το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ήδη κρίθηκαν από τις διπλές εκλογές τού 2015, δηλ. τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015. Εκτός και αν αρχίσουμε να κρίνουμε όλες τις πριν τον ΣΥΡΙΖΑ κυβερνήσεις ξεκινώντας από την εποχή του Καποδίστρια ή και ακόμη νωρίτερα! Αυτό βέβαια βολεύει το ΣΥΡΙΖΑ, διότι κανείς – ζαίος….δεν φταίει! Για τα πάντα φταίνε οι άλλοι και όχι αυτοί. Για τα πάντα φταίνε οι προηγούμενοι. Όμως τώρα και οι –ζαίοι είναι προηγούμενοι! Άρα πρέπει να κριθούν!

Οι προηγούμενοι κατά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι…..φασίστες, όπως και όλοι οι άλλοι που δεν είναι –ζαίοι και διαφωνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η «Δημοκρατία των –ζαίων» με σκοτώνει! Θα ήθελαν λοιπόν οι –ζαίοι να αρχίσουμε την κρίση και την ενοχή τών κυβερνήσεων από συστάσεως του Ελληνικού κράτους, πιθανόν και Κόσμου! Αν το κάναμε αυτό βέβαια θα ήταν πλήρως παράλογο. Διότι, γιατί να ψάξω δείγματα γραφής τών αείμνηστων Κωνσταντίνου Καραμανλή ή Ανδρέα Παπανδρέου, αφού αυτοί ούτε υποψήφιοι είναι αλλά ούτε και πρόκειται να ξανακυβερνήσουν;

Θα ξεκινήσω, λοιπόν, είτε το θέλουν οι -ζαίοι είτε όχι από τους νυν. Δηλαδή από τους -ζαίους! Και, επειδή κατά την γνωστή παροιμία, το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, θα αναφερθώ στα δείγματα γραφής του κ. Τσίπρα. Ξεκινάω λοιπόν. Κατ’ αρχήν μεταξύ σοβαρού και αστείου λέγονται, και όχι άδικα, πολλά πρωθυπουργικά «μαργαριτάρια». Ξέρω ακούγεται βαρύ, αλλά όπως και να το κάνουμε, δεν μπορεί ο Πρωθυπουργός τής χώρας να μην γνωρίζει πολύ καλά την γεωγραφία της χώρας που κυβερνά. Δεν επιτρέπεται να….μπερδεύεται σχετικά με την Λέσβο και την Μυτιλήνη. Και αφού ο κ. Τσίπρας μπερδεύει την Λέσβο με την Μυτιλήνη, γιατί οι πυροσβέστες να γνωρίζουν το Μάτι και τις γύρω περιοχές; Το αποτέλεσμα όμως τραγικό. Έχασαν τη ζωή τους 100 άνθρωποι!!! Άραγε η ασχετοσύνη τού κ. Πρωθυπουργού να είναι «άσχετη» από την ασχετοσύνη των υπουργών του; Κατά τον Πλάτωνα «όμοιος ομοίω αεί πελάζει», δηλ. ο όμοιος τον όμοιο πάντα πλησιάζει ή κατά την λαϊκή παροιμία «όμοιος τον όμοιο αγαπά και η κοπριά τα λάχανα». Επομένως η ασχετοσύνη του κ. Τσίπρα δεν είναι καθόλου άσχετη με όλους αυτούς που η εισαγγελία σήμερα κατηγορεί ως ενόχους για τον θάνατο των 100 ανθρώπων στο Μάτι.

Θυμάμαι ότι, παίζοντας μαζί του και πειράζοντάς το, ρωτήσαμε ένα μικρό παιδί πώς λέγονται αυτοί που πιστεύουν στον Χριστό. Το παιδί είχε απαντήσει Χριστιανοί και ήταν κάτι που το αναμέναμε. Αλλά για να το πειράξουμε περισσότερο, ήταν αρκετά μικρό, περίπου 4 χρονών, το ξαναρωτήσαμε πώς λένε αυτούς που πιστεύουν στον Αλλάχ και η απάντηση έφτασε πολύ λογικά. «Αλλαχιανοί»!!! Προφανώς κατ’ αναλογία με το Χριστιανοί! Ο μικρός σκεπτόμενος τετράχρονος είχε κάνει μια «λογική πράξη», δηλ. είχε απαντήσει «κατ’ αναλογίαν». Γελάσαμε με την απάντηση και του εξηγήσαμε ότι λέγονται μουσουλμάνοι. Αναρωτιέμαι, λοιπόν, ποτέ δεν έγινε καμιά κουβέντα που αργότερα να εμποδίσει τον κ. Πρωθυπουργό να μην ευχηθεί καλά…..Χριστούγεννα σε μωαμεθανούς, μουσουλμάνους;

Αναρωτιέμαι ακόμη τελειόφοιτος ων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου δεν έμαθε ότι με στροφή 360ο ξαναβρίσκεσαι εκεί που είσαι; Πώς να το κάνουμε κ. Πρωθυπουργέ με στροφή 360ο δεν αλλάζετε πορεία που να κτυπιέστε κάτω και που να χορεύετε brakedown σε ολόκληρη την Πανεπιστημίου από το Σύνταγμα μέχρι την Ομόνοια. Μήπως νομίζατε ότι και η χώρα θα άλλαζε πορεία στρίβοντάς την κατά 360ο οπότε βρισκόμαστε πάλι στο ίδιο σημείο;

Επίσης, ούτε ο λαός θα… «θρέψει» τους καρπούς, ούτε οι δηλώσεις «εκτίθουν» τη χώρα, και αν δεν το γνωρίζατε, καιρός είναι να μάθετε ότι υπάρχουν και θαλάσσια σύνορα. Και πολλά άλλα μαργαριτάρια που δεν θεωρώ σκόπιμο να τα αναφέρω. Ωστόσο, όταν ήμουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ακόμη, θυμάμαι καλά έναν μαθητή μου, πολύ καλό παιδί, αλλά εκείνος μπέρδευε τη Χίο με την Λέσβο! Πρωτοστατούσε, όμως, στις καταλήψεις, αλλά όταν τον ρωτούσες πόσα δευτερόλεπτα έχει η ώρα ζοριζόταν λιγάκι.

Μα πώς και πού να τα μάθει; Στις καταλήψεις που ήταν διοργανωτής; Όταν από το σχολείο ο μαθητής δεν πάρει τέτοια απλά πράγματα, η έλλειψη αυτή δεν δείχνει απλώς έλλειψη στοιχειώδους γνώσης, άκρως απαραίτητης για το μέσο πολίτη, αλλά και κάτι πολύ βαθύτερο. Ένας φίλος μάλιστα υποστηρίζει ότι αυτά τα καθημερινά απλοϊκά πράγματα αποτελούν και ένα δείκτη μέσης νοημοσύνης τού πολίτη. Δεν είμαι ειδικός για να αντιπαρατεθώ στην άποψη του φίλου μου, αλλά σε κάθε περίπτωση θα συμφωνήσω στο ότι αν ο δείκτης νοημοσύνης τού πολίτη είναι χαμηλός, τότε ο πολίτης δεν έχει την παραμικρή συναίσθηση του τι λέει και «αμολάει» ανεξέλεγκτα και με….αυτοπεποίθηση όσα στραβά ξέρει!

Αλλά ας επιστρέψουμε στην πολιτική, γιατί αυτό είναι το θέμα μας. Κανείς κ. Πρωθυπουργέ δεν θα σας κατηγορούσε, αν όταν πήγατε την Αμερική είχατε χρησιμοποιήσει μεταφραστή. Είστε πρωθυπουργός και ως υπεύθυνος για την τύχη της χώρας δικαιούστε να έχετε καλό μεταφραστή προς αποφυγήν παρανοήσεων. Εν προκειμένω, όμως, ο Κλίντον ούτε λίγο ούτε πολύ γέλασε μαζί σας. Αυτό είδαμε στην τηλεόραση. Δεν καταλαβαίνατε τι σας έλεγε, γελούσατε για να κρύψετε την αμηχανία σας και η εικόνα στην τηλεόραση ήταν τραγική! Σαν σοβαρός πρωθυπουργός έπρεπε να είχατε χρησιμοποιήσει έναν μεταφραστή και να είστε στιβαρός.

Ο μακαριστός Μακάριος, Πρόεδρος της Κύπρου, ο οποίος γνώριζε πολύ καλά αγγλικά χρησιμοποιούσε μεταφραστή, ενώ καταλάβαινε πολύ καλά τον αγγλόφωνο συνομιλητή του. Και χρησιμοποιούσε μεταφραστή για να προλάβει να σκεφτεί πριν απαντήσει, αλλά θα μου πείτε ο Μακάριος ήταν ηγέτης!!! Σωστά. Ο Μακάριος ήταν ηγέτης! Πάντως κ. Πρωθυπουργέ ακόμη και αν κάποιοι κακοπροαίρετοι σας κατηγορούσαν ότι δεν γνωρίζετε αγγλικά, το θέμα θα είχε σταματήσει εκεί, ενώ σήμερα κάποιοι πικρόχολοι ασχολούνται και γελούν με τα λαθεμένα αγγλικά σας, παρά την πρόοδο που παρουσιάζετε. Πάντως σε κάθε περίπτωση πρέπει να καταλάβετε ότι μια παροιμία που μπορεί να λέει πολλά για τους Έλληνες πιθανόν να μην λέει απολύτως τίποτα για άλλους λαούς. Με άλλα λόγια τι το θέλατε το «Three talk and two dance», που δεν είναι και talk, αλλά και το «The fly will eat iron and the mosquito steel», άσε δε το «We have already eaten the camel now there is the queue»!!! Αφήστε δε το άλλο με την προφορά. Η αγγλική accent σας μάρανε!

Ας αφήσουμε το αστείο των μαργαριταριών, που χαριτολογώντας σκοπίμως ή μη, μπορεί κάποιος να σας προσάψει και ας περάσουμε σε κάποια πολύ σοβαρά πράγματα. Το χειρότερο δείγμα γραφής που δώσατε είναι τα ψέματά σας, οι υποσχέσεις σας που απεδείχθησαν ελπίδες φρούδες. Η ανελέητη κοροϊδία ενός ολόκληρου λαού. Δεν σχίσατε κανένα μνημόνιο, αλλά υπογράψατε και άλλα. Επιπλέον σχίσατε το λαό στην φορολογία και ξεσκίσατε ανηλεώς την μεσαία τάξη. Δεν είπατε κανένα όχι στους ξένους, αντίθετα ακόμη και στο δημοψήφισμα που προπαγανδίσατε το όχι, όταν ο λαός σάς υπάκουσε, εσείς το όχι το κάνατε ναι!!! Αλλά και όλα σας τα ΟΧΙ τα κάνατε ΝΑΙ!!! Αυτό είναι πολύ κακό δείγμα γραφής για έναν πρωθυπουργό.

Κύριε Πρωθυπουργέ όλοι γνωρίζουν ότι στέλνετε τα παιδιά σας στη Σχολή Hill, πληρώνοντας αρκετά χρήματα ετησίως. Και πολύ καλά κάνετε που θέλετε να μορφώσετε όσο καλύτερα γίνεται τα παιδιά σας. Γιατί όμως απαγορεύσατε την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Τα παιδιά των άλλων να μην μορφωθούν καλά; Με λόγια απλά «υποκρίνεστε» ότι θέλετε το καλό του λαού. Στην πραγματικότητα δεν αφήνετε τα παιδιά του κοσμάκη να μορφωθούν. Τελικά ενώ δεν έχουμε ως χώρα να φάμε στέλνουμε και συνάλλαγμα στο εξωτερικό!!!

Αλλά και γενικά στην Παιδεία, που για ψηφοθηρικούς λόγους βαπτίσατε τα ΑΤΕΙ σε Πανεπιστήμια εν μια νυκτί, δεν κάνατε κανένα καλό. Δεν θέλω να υπεισέλθω στα μαθήματα της Δευτεροβάθμιας, αλλά η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διαμαρτύρεται ότι υποβαθμίζετε την Μαθηματική Παιδεία. Οι Θεολόγοι δεν ξέρουν τι να κάνουν με τους «αλλαλούμ φακέλους» των θρησκευτικών που στείλατε στα σχολεία. Η Ιστορία ξαναγράφεται, ας ελπίσουμε ότι δεν θα παραλείψει τον Παύλο Μελά και άλλους και πάει λέγοντας. Δηλαδή η Παιδεία είναι Δράμα!!!

Σε μια συζήτηση που είχα με άγνωστη κυρία στον προθάλαμο δημόσιου νοσοκομείου, η κυρία αυτή εξ Ικαρίας ορμωμένη, θεωρούσε ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκλεψαν και έριξαν την χώρα στα βράχια. Όλοι ήταν κλέφτες. Δεν αναγνώριζε δε άλλον πρωθυπουργό εκτός του Ανδρέα Παπανδρέου. Προφανώς επρόκειτο περί -ζαίας προερχομένης από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Η καημένη αναμασούσε το σανό που τους ταΐσατε και μεταξύ των άλλων δήλωνε ότι της άρεσε ο τρόπος που μιλούσατε προεκλογικά. Ήταν σαν να άκουγε τον Ανδρέα!!! Μέχρι και τον τρόπο ομιλίας του Ανδρέα Παπανδρέου μιμηθήκατε! Και μολονότι δήλωσε ότι θα σας ξαναψηφίσει, στάθηκε πολύ σκεπτική και εντελώς άφωνη σε δύο σημεία.

Πρώτον στο θέμα της Μακεδονίας. Ήταν από την Ικαρία και σκεπτόταν τους Τούρκους! Και το δεύτερον θέμα στο οποίο στάθηκε πολύ σκεπτική και εντελώς άφωνη ήταν αυτό των Γιαννιτσών. Ιδιαίτερα για το θέμα το Γιαννιτσών αναρωτήθηκε μόνη της σε τι διαφέρει η κίνηση της άνευ λόγου προσαγωγής ανθρώπων που κάνατε στα Γιαννιτσά από την κίνηση προσαγωγής που έκανε η Χούντα για προληπτικούς λόγους; Και δεν φτάνει αυτό, η μεν κ. Γεροβασίλη είπε ότι παρακολουθούνται οι πάντες η δε κ. Παπακώστα δήλωσε πως οι προσαγωγές έγιναν για προληπτικούς λόγους! Μα και ο Παπαδόπουλος για προληπτικούς λόγους έκανε τη Χούντα.

Συγκεκριμένα η Χούντα έγινε για να μην προλάβουν και γίνουν κυβέρνηση οι «Κομμουνισταί»! Και ο εκτοπισμός στη Γυάρο και αλλού των αριστερών και άλλων έγινε προληπτικά, καθώς δεν είχε απαγγελθεί κατηγορία σε κανέναν από τους συλληφθέντες. Σε τι διαφέρετε από τους χουντικούς λοιπόν; Ο πατέρας σας σε ποιο νησί πήγε εξορία κ. Πρωθυπουργέ; Απαντήστε σας παρακαλώ, γιατί κάποιοι κακοπροαίρετοι τον κατηγορούν ως χουντικό και εγώ αναρωτιέμαι πώς γίνεται να βγήκατε αριστερός από χουντικό πατέρα; Κάποιοι τον εμφανίζουν και σε φωτογραφία μαζί με τον Παττακό και τον Παπαδόπουλο. Παρακαλώ, αν είναι ψέμα, τότε διαψεύστε τους, διότι κινδυνεύετε να σας κάνουν μεγάλο κακό στις επερχόμενες εκλογές.

Ωστόσο κάποιοι σπάνε, κτυπούν, καταστρέφουν περιουσίες, δεν τολμάς να κυκλοφορήσεις στο κέντρο τής Αθήνας και ιδιαίτερα φοβάσαι να περάσεις από την Πατησίων από τις μολότωφ που πέφτουν σαν βροχή, ενώ παράλληλα γίνονται και ένα σωρό παρανομίες. Αυτούς προληπτικά γιατί δεν τους προσαγάγετε; Και αφού δεν τους προσαγάγετε γιατί δεν σκέφτεστε μήπως κάποιος σάς κατηγορήσει ότι τους καλύπτετε; Και αν είναι πράγματι έτσι, τότε για ποια Δημοκρατία μιλάμε; Αυτά τα δείγματα δεν είναι δείγματα καλής γραφής.

Δηλώνετε αριστερός κ. Τσίπρα και σας πιστεύω. Αλλά προκειμένου να γίνετε πρωθυπουργός συγκυβερνήσατε με τον κ. Καμμένο και δεν σώσατε τη χώρα όπως τάζατε στον κόσμο. Αλήθεια κ. Τσίπρα ποιες ιδέες της Αριστεράς σάς το επέτρεψαν αυτό; Δεν υπάρχουν ιδέες τέτοιες στην Αριστερά. Μόνον η ιδέα σας, η ιδέα τού να γίνετε πρωθυπουργός υπάρχει, μην υπολογίζοντας το πόσο κακό κάνατε στη χώρα πηγαίνοντάς την πίσω και υπερχρεώνοντάς την «βαρουφακικώς». Όλοι ομολογούν ότι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου θα μας είχε βγάλει προ πολλού και ουσιαστικά από τα μνημόνια. Εσείς καταταλαιπωρώντας το λαό μάς βγάλατε τυπικά από τα μνημόνια και ας μην αναφερθούμε στο υπερταμείο!!!

Αυτά ήταν μερικά από τα δείγματα γραφής που δώσατε κ. Πρωθυπουργέ. Και αυτά τα δείγματα ήταν «δήγματα» προς τον λαό. Να είστε σίγουρος ότι με αυτά τα «δήγματα» πρώτο κόμμα δεν θα είστε, γιατί σήμερα τα πράγματα δεν είναι σαν πριν μερικά χρόνια. Συγκεκριμένα οι πληροφορίες βομβαρδίζουν συνεχώς τον λαό από κάθε πλευρά. Ο κόσμος πλέον πληροφορείται εύκολα. Και αυτό που μαθαίνει κύριε Πρωθυπουργέ και που το διαπιστώνει καθημερινά είναι ότι είπατε ψέματα. Μόνον ψέματα. Και θυμάται ο κόσμος ότι δεν σχίσατε κανένα μνημόνιο. Και θυμάται ο κόσμος ότι το go home Merkel, που φωνάζατε δήθεν αγανακτισμένα, άλλαξε και είστε αγκαλιά με την κ. Μέρκελ. Τα διόδια, που φωνάζατε δεν πληρώνω, τα αυξήσατε και στείλατε και το λογαριασμό σε αυτούς που συμβουλεύατε να μην πληρώνουν. Και βλέπει ο κόσμος ότι ακόμα συνάνθρωποί μας ψάχνουν στα σκουπίδια για λίγο φαγητό. Η δε φορομπηχτική σας πολιτική έχει ματώσει τον κόσμο και έχει εξαϋλώσει την μεσαία τάξη. Όλοι γνωρίζουν τα μαξιλαράκια σας ότι έγιναν με κόψιμο του ΕΚΑΣ και άλλων. Όλοι γνωρίζουν ότι δίνετε επιδόματα που δεν φτάνουν αντί για δουλειές και μισθούς που τάζατε. Όσο για τον ΕΝΦΙΑ ζει και βασιλεύει και στην πλάτη μας χορεύει!!! Αλλά το πιο λυπηρό είναι η «συμφιλιωτική» σας φράση: «στις 20 Σεπτέμβρη τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Με πολύ μεγάλη λύπη όλοι οι σκεπτόμενοι Έλληνες θα ανακαλύψουν ότι αυτά είναι τα «δήγματα» γραφής σας κ. Πρωθυπουργέ και φυσικά θα σας καταψηφίσουν.

Η Δημοκρατία στηρίζεται στην Ηθική και την Δικαιοσύνη, που με την σειρά τους στηρίζονται στην Παιδεία. Σύμφωνα με τους Νόμους της Ηθικής ο άνθρωπος οφείλει να ενεργεί με γνώμονα το καλό όλων, να προστατεύει τη ζωή και να μην την καταστρέφει, να σέβεται την προσωπικότητα και την περιουσία των άλλων, να προστατεύει και να βοηθά τους αδυνάτους και τέλος να είναι χρήσιμος στις σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους, να μην είναι εκδικητικός και να θυσιάζεται για αυτούς. Για τον Αριστοτέλη, η Δικαιοσύνη αντανακλάται στην εξωτερική συμπεριφορά τού ατόμου, αλλά και στην καθημερινή ζωή. Μετά από αυτά γίνεται πλήρως αντιληπτό ότι ο οποιοσδήποτε πρωθυπουργός είναι τόσο Δημοκράτης όσο μπορεί να αντιλαμβάνεται το λαό του και όσο νοιάζεται για το λαό του. Και αυτό είναι καθαρά θέμα Παιδείας.

LastPoint


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Έκανε την ας πούμε "σεισάχθειά" του, με το να κόψει μισθούς και συντάξεις για να ταΐσει τους λαθρο-μετανάστες αντιγράφοντας το ανεκδιήγητο πασοκ που επί Ανδρέα Παπανδρέου έφερε τους παλιννοστούντες και έδωσε συντάξεις και επιδόματα παίρνοντας τα ή καλύτερα κλέβοντας τα από το ΝΑΤ, κάνοντας κοινωνική πολιτική με τα χρήματα των άλλων.
    Με την βαριά φορολογία έδιωξε τις επιχειρήσεις στην Βουλγαρία και αλλού για να μείνει άνεργος ο πολίτης και να τον σέρνει στα πολιτικά γραφεία για να παρακαλάει για δουλειά, εκβιάζοντας τον για τους ψήφους πχ. συμβασιούχοι κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]