Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος: Το τζαμί της Αθήνας μοιάζει με περίπτερο


Τη δυσφορία του για την μη κατασκευή μιναρές στο τζαμί που ετοιμάζεται στο Βοτανικό, στην Αθήνα, εξέφρασε ο πρόεδρος της μουσουλμανικής ένωσης Ελλάδας, Ναΐμ Ελ Γαντούρ, με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6»

«Είναι σαν μεγάλο περίπτερο. Αυτό είναι το τζαμί που μας λένε τόσα χρόνια και θα χωράει 300 άτομα;» αναρωτήθηκε ο κ. Ελ Γαντούρ. Παράλληλα διερωτήθηκε γιατί να υπάρχει τόση μυστικότητα για το τζαμί, «γιατί να μην ξέρει ο κόσμος τι έχουν φτιάξει;».

Κατά τον ίδιο η κυβέρνηση αυτό που θέλει να κάνει είναι να ξεμπερδεύει με το θέμα. «Ένας υπουργός είπε ότι έχουμε γίνει ρεζίλι στο εξωτερικό» είπε χαρακτηριστικά.

«Εγώ ήρθα από την Αίγυπτο πριν από 45 χρόνια. Έχω γεννηθεί στο Πορντ Σάιντ, είχαμε πολύ μεγάλη εκκλησία του Αγίου Νικολάου, είχαμε σχολείο ελληνικό, είχαμε τα πάντα, εμείς εδώ τόσα χρόνια να μας φτιάξουν ένα περίπτερο και χωρίς μιναρέ και να μας πουν αυτό είναι;» πρόσθεσε ο κ. Ελ Γαντούρ.


Σχολίασε, μάλιστα, ότι «στην Αίγυπτο υπάρχουν ελληνικές εκκλησίες με καμπαναριό και λένε για την Αίγυπτο ότι είναι τριτοκοσμική. Γιατί μια ευρωπαϊκή χώρα όπως η Ελλάδα να μας αντιμετωπίζει μίζερα;». Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι «δεν θα διαμαρτυρηθούμε, είναι μόνο μια πίκρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ιμάμης του Τεμένους θα είναι Σουνίτης αλλά θα έχει βοηθούς από τα άλλα μουσουλμανικά δόγματα. «Για τον ιμάμη έχει βγει επίσημα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, έχουν υποβληθεί υποψηφιότητες» σημείωσε στον ΣΚΑΪ ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής.

Να σημειωθεί ότι ο Ελ Γαντούρ  καταζητείται από την Ιντερπόλ, αλλά η Ελλάδα προ ετών αρνήθηκε την έκδοσή του...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]