Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τροποποιήθηκε το δημοσίευμα του BBC για τη «Μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα


Σε διορθωτικές κινήσεις επί του δημοσιεύματος που μίλαγε για καταπιεσμένη «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα, προχώρησε η διοίκηση του βρετανικού καναλιού μετά την επιστολή του Έλληνα πρέσβη στο Λονδίνο και τις σφοδρές αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου.

Συγκεκριμένα, το BBC στο τέλος του επίμαχου άρθρου, που είχε δημοσιευθεί στις 24 Φεβρουαρίου, το ΒBC σημειώνει ότι αφαιρέθηκε ένα λάθος που αφορούσε τη συνταγματική αναθεώρηση στη Βόρεια Μακεδονία και έχουν συμπεριληφθεί «πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την ελληνική θέση για την κοινότητά της που μιλά σλαβικά, συμπεριλαμβανομένου με link της επιστολής του πρέσβη της χώρας στη Μ. Βρετανία προς το BBC».


«Επίσημα, η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει μόνο μία μειονότητα, τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης», αναφέρει το ΒBC αναφορικά με τις ελληνικές θέσεις.


«Ιστορικά θεωρεί τους Μακεδόνες Σλάβους της Ελληνικής Μακεδονίας ως μία γλωσσική και όχι εθνική ομάδα, αναφέροντάς τους ως σλαβόφωνους Έλληνες ή δίγλωσσους Έλληνες. Έγγραφο των αρχών της δεκαετίας του ‘90 αναφέρει ότι “σχεδόν όλοι οι δίγλωσσοι κάτοικοι της περιοχής των οποίων η εθνική συνείδηση δεν ήταν ελληνική μεταφέρθηκαν σε γειτονικά κράτη” στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα. Συνεπώς, όσοι δίγλωσσοι παρέμειναν κατείχαν ελληνική εθνική συνείδηση. Η Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρει ότι η εθνικότητα των κατοίκων της Βόρειας Μακεδονίας είναι “Μακεδόνας/ πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας”, κάτι που, όπως τονίζει η ελληνική κυβέρνηση, δεν κάνει καμία εικασία για την ύπαρξη μακεδονικής εθνότητας», σημειώνει ακόμη το BBC.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Απο την στιγμη που οι ξεφτυλισμενοι πολιτικαντηδες αποδεχονται την υπαρξη "μακεδονικης"

    εθνικοτητας και "μακεδονικης γλωσσας", αυτο τα λεει ολα.

    Τους ενοχλει η "μακεδονικη μειονοτητα" αλλα οχι η "μακεδονικη πλειονοτητα"!

    Οσον αφορα την "μακεδονικη εθνικοτητα", να γνωστοποιησουμε στους μπετοβλακες πολιτικαντηδες οτι

    οταν αναγραφεται η εθνικοτητα /υπηκοοτητα των Σκοπιανων σε ψηφιακα ή αλλου ειδους εγγραφα ,

    δεν αναγραφεται ως "Μακεδόνας/ πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας”, αλλα σκετο

    "Μακεδονας" ή "Μacedonian" ή "Μazedoner".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]