Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η φιέστα για το Σκοπιανό γύρισε μπούμερανγκ στους θρασύτατους συριζαίους!


Μίλησε για «απατεώνες της πολιτικής που παριστάνουν τους υπερπατριώτες» και επιτέθηκε στον πατριωτικό κόσμο

Διχαστική ήταν η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα χθες βράδυ στο εμφανώς άδειο (!!!) Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια εμφανούς πόλωσης και συσπείρωσης των ψηφοφόρων του. Από την πρώτη φράση του -«Δημοκρατικέ λαέ της Μακεδονίας, η Θεσσαλονίκη δίνει σήμερα απάντηση στο σκοτάδι, στο μίσος, στον εθνικισμό και στην πατριδοκαπηλία»-, ο πρωθυπουργός έδειξε το βάθος του διχασμού που θέλει να ανοίξει.

Ταύτισε τους ανθρώπους της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας και τις αντιδράσεις τους για τη Συμφωνία των Πρεσπών με άτομα χαμηλής νοημοσύνης και με τους νεοναζί. «Δεν θα επιτρέψουμε στους απατεώνες της πολιτικής, που λεηλάτησαν την πατρίδα μας και την έριξαν στα βράχια της χρεοκοπίας, να ντύνονται σήμερα με χλαμύδες και περικεφαλαίες, και να παριστάνουν τους υπερπατριώτες, χέρι χέρι με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής» είπε χαρακτηριστικά.

Επιτέθηκε σε στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε άλλο στους κληρονόμους, στους πολιτικούς γόνους και τους χορηγούμενους της Siemens και της Novartis να παριστάνουν τους υπερπατριώτες και να αποκαλούν την Αριστερά, τη δημοκρατική παράταξη των μεγάλων αγώνων, τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες, προδότες και μειοδότες».


Τόνισε ότι η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ έβαλαν τη χώρα στα Μνημόνιο και πως «εμείς την απελευθερώσαμε». «Μετέτρεψαν την Ελλάδα σε ουραγό των διεθνών εξελίξεων. Εμείς την αναδεικνύουμε σε ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και στη ΝΑ Μεσόγειο. Δεν θα τους επιτρέψουμε να εγκαλούν αυτοί εμάς για μειοδοσία και εθνομηδενισμό» είπε ο κ. Τσίπρας.

Αναφέρθηκε εκτενώς στα «μέτρα ανάσας και κοινωνικής στήριξης», όπως τα χαρακτήρισε, «μετά την απαλλαγή της χώρας από τα δεσμά της λιτότητας και των Μνημονίων», και υπερασπίστηκε την πολιτική που ακολούθησε από το 2015. Αναφέρθηκε στην πρόσβαση 1.500.000 ανασφάλιστων στη δημόσια υγεία, στη στήριξη των σχολείων, στη διάσωση του Ασφαλιστικού, στην εφάπαξ παροχή 13ης σύνταξης το 2016 και στο κοινωνικό μέρισμα πέρυσι και φέτος. Επίσης, έκανε αναφορά στα φαινόμενα διαπλοκής και τα μέτρα που πάρθηκαν εναντίον αυτών.

Είπε ότι «δεν πήγε χαμένη η έκφραση της συλλογικής αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού, που συντάραξε την Ευρώπη και τον κόσμο το καλοκαίρι του 2015» και ότι «δεν ερωτευτήκαμε ποτέ το Μνημόνιο και τις επιταγές του», τονίζοντας ότι «εμείς εργαστήκαμε για να κάνουμε τα Μνημόνια οριστικά παρελθόν για την πατρίδα μας». Δριμεία κριτική άσκησε στις κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και για την εξωτερική πολιτική που άσκησαν, λέγοντας ότι στα «μεγάλα ζητήματα έδειξαν μνημειώδη ανικανότητα».

Αντιστροφή

«Aυτή την κατάσταση, λοιπόν, οφείλαμε να την αντιστρέψουμε - και το κάναμε. Μέσα από μια ενεργητική, πολυδιάστατη, φιλειρηνική εξωτερική πολιτική». Υπεραμύνθηκε της Συμφωνίας των Πρεσπών, λέγοντας «εμείς ήρθαμε να δώσουμε λύση προς όφελος της Ελλάδας, της Μακεδονίας μας, προς όφελος των Βαλκανίων, προς όφελος της ειρήνης, της συνεργασίας και της συνανάπτυξης στην περιοχή μας». Επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που «μετατρέπει, με τις ευλογίες Σαμαρά, Βορίδη και Γεωργιάδη, την ιστορική παράταξη της Κεντροδεξιάς σε ακροδεξιά σέχτα». Είπε ότι «δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω, ούτε τη Μακεδονία ούτε τη Θεσσαλονίκη να ξαναπέσει στα χέρια των απογόνων του Παπαγεωργόπουλου και του Ψωμιάδη».

Προληπτικές προσαγωγές (!) πριν από τη «φιέστα»

Βία και τρομοκρατία έσπειρε ο ΣΥΡΙΖΑ χθες στη Θεσσαλονίκη έναντι πολιτών που δεν έδωσαν κανένα δικαίωμα! Τι κι αν διαφήμιζαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει για τη Μακεδονία και τη δημοκρατία, η εντολή που είχε δοθεί στις αστυνομικές δυνάμεις προφανώς ήταν να συλληφθεί κάθε πολίτης που δεν τους αρέσει. Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι μία ώρα πριν από την έναρξη της ομιλίας Τσίπρα η Αστυνομία προχώρησε σε προληπτικές προσαγωγές (!) προκειμένου να μην εισέλθουν στον χώρο της ομιλίας.

Ενας εξ αυτών ήταν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Γιώργος Τάτσιος, που προσπάθησε να μπει στον χώρο του Παλαί. Μαζί του ήταν η δικηγόρος Ειρήνη Μαρούπα, καθώς και άλλα δύο άτομα, τα οποία επίσης προσήχθησαν. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τάτσιος έχει πρωτοστατήσει στους αγώνες του κινήματος κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και είχε μάλιστα υποβάλει μήνυση κατά του πρ. ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά. Επίσης, οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον Γιώργο Ρακκά, υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη».

«Δεν πήγα να μπω»

Οπως δηλώνει ο ίδιος, ήταν έξω από το στάδιο και απλώς πήγε να δει τι γινόταν, δεν επιχείρησε να μπει μέσα, όπως τονίζει. Κατά την αποχώρησή του, αστυνομικοί τον προσήγαγαν και τον οδήγησαν μαζί με άλλα τέσσερα άτομα στην αστυνομική διεύθυνση.
Από νωρίς χθες το απόγευμα η Θεσσαλονίκη είχε μετατραπεί σε φρούριο εξαιτίας και τριών αντισυγκεντρώσεων, δύο για το Μακεδονικό και μία από αναρχικούς στην Καμάρα. Παρούσες ήταν 20 διμοιρίες ΜΑΤ και 11 της ομάδας ΟΠΚΕ, δηλαδή δύναμη άνω των 2.000 αστυνομικών, ενώ την εναέρια επιτήρηση είχαν αναλάβει ένα ελικόπτερο και ένα drone. Επιπλέον, στη δύναμη υπήρχαν και δύο οχήματα εκτόξευσης νερού με υψηλότατη πίεση.

Οι Θεσσαλονικείς από νωρίς χθες το μεσημέρι έφυγαν άρον άρον από το κέντρο της πόλης, ενώ σημειώθηκε και διακοπή κυκλοφορίας. Επίσης, το ΑΠΘ είχε λήξει από τις 5 το απόγευμα τις εκπαιδευτικές του δραστηριότητες και από προχθές είχε καλέσει καθηγητές, προσωπικό και φοιτητές να πάρουν τα οχήματά τους και να φύγουν νωρίς από το campus, υπό τον φόβο επεισοδίων. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε έντονη παρουσία με ομάδες περιφρούρησης έξω και μέσα από το Παλαί, ενώ υπήρξε εξονυχιστικός έλεγχος ακόμα και με μαγνητικές πύλες όλων των ατόμων κατά την είσοδό τους. Μάλιστα είχαν ενημερώσει ότι απαγορευόταν να μπουν στον χώρο σημαίες, πλακάτ και πανό, παρά μόνο αυτά που θα τοποθετούσαν από νωρίς οι διοργανωτές.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]