Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ιλίρ Μέτα: «Ελπίζω να είναι fake news η δήλωση Κοτζιά»


Μια αναφορά του Νίκου Κοτζιά κατά τη διάρκεια συνέντευξης που είχε παραχωρήσει πριν από δύο ημέρες, σύμφωνα με την οποία ο ελληνικός στρατός δεν αναγνωρίζει τα ελληνοαλβανικά σύνορα προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα να είναι «fake news».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο διεθνές συνέδριο των δημοσιογράφων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης «South East Europe Medi Forum», από όπου σχολίασε δήλωση του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, ο κ. Μέτα δήλωσε συγκεκριμένα:
«Σήμερα κυκλοφόρησε μια ιστορία που ελπίζω να είναι ψεύτικη, fake news, σύμφωνα με την οποία ένας πρώην υπουργός γειτονικής χώρας, είπε ότι ο στρατός της δεν αναγνωρίζει τα σύνορα της Αλβανίας. Θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι ακόμη και όταν αυτές οι ειδήσεις είναι αληθινές ή όταν αλλά φυσικά, δεν ανησυχώ για το λόγο ότι, οι διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Αλβανικός Στρατός, γνωρίζει τα σύνορά του και δεν υπάρχει καμία αξίωση σε άλλη χώρα, σαν δημοκρατική χώρα που είμαστε».


Οι δηλώσεις Μέτα έρχονται ως απάντηση στα όσα είπε πριν δύο ημέρες ο Νίκος Κοτζιάς κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιόφωνο 24/7. Στην εν λόγω συνέντευξη ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών είχε υποστηρίξει ότι ο ελληνικός στρατός αρνείται να αναγνωρίσει τα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας καθώς και ότι πρέπει να κάνει κάποιες ενέργειες για να εκφραστεί η αναγνώριση των συνόρων και δεν τις κάνει. Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση αν για αυτό ευθύνεται έχει η στρατιωτική ή η πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ο πρώην Υπουργός απάντησε ότι αυτό θα το εξετάσει η Βουλή.

Στην ίδια συνέντευξη είχε υποστηρίξει ακόμη ότι υπάρχουν δυνάμεις στην Ελλάδα που δεν αναγνωρίζουν το πρωτόκολλο της Φλωρεντίας, των Παρισίων, αλλά ανατρέχουν σε πρωτόκολλα του 1914, όπως είναι αυτό της Κέρκυρας, το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά, δεν είναι νομικώς ζωντανό.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. "Θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι ακόμη και όταν αυτές οι ειδήσεις είναι αληθινές ή όταν αλλά φυσικά, δεν ανησυχώ για το λόγο ότι, οι διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Αλβανικός Στρατός, γνωρίζει τα σύνορά του και δεν υπάρχει καμία αξίωση σε άλλη χώρα, σαν δημοκρατική χώρα που είμαστε»."


    Γι'αυτο τρομοκρατουνται και δολοφονουνται οι συμπατριωτες μας Βορειοηπειρωτες;

    Και γι'αυτο αραγε εκδιδονται χαρτες της "τσαμουριας";

    Οσο για τον μπετοβλακα πρωην υπουργισκο του αναφερουμε τα εξης:

    Στην Συνθήκη Παρισίων,10/2/1947,μεταξύ 21 Εθνών:

    Η Αλβανία αποκαθίσταται ως ανεξάρτητο κράτος.

    Παραμένει ακόμα προς επίλυση το ζήτημα της Β.Ηπείρου!!!

    Το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών δε έλαβε υπόψιν το αίτημα περί ελληνοκατοικημένων περιοχών

    της Β.Ηπείρου και αποτελματώνεται το ζήτημα πλήρως και οριστικώς.Η αποκαρδίωση απεικονίζεται σε

    ψήφισμα της Βουλής των Ελλήνων (15/10/1947): «Η Ελλάδα,σφίγγοντας την καρδιά της θα κυρώσει τις

    Συνθήκες,αλλά διατηρεί ακέραιες τις δικές της αξιώσεις με την πεποίθηση ότι είναι δυνατόν να

    επιβληθεί μία ημέρα δικαιότερη κρίση περί αυτών.»

    Πηγή : «Διεθνείς πολιτικές και στρατιωτικές Συνθήκες-Συμφωνίες και Συμβάσεις» Χαραλ. Γ. Νικολάου


    ΥΓ: τωρα αν ο μπετοβλακας πρωην υπουργισκος θεωρει οτι η "δικαιοτερη κριση" ειναι η εξομοιωση

    Βορειας Ηπειρου με "τσαμουρια" ,τοτε αποδεικνυεται ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ η προδοσια του!!

    Και αν μεσα στην "δικαιοτερη κριση" δεν λαμβανονται υποψιν η τρομοκρατια και ο εκφοβισμος εις

    βαρος της Ελληνικης μειονοτητας απο τα εκαστοτε αλβανικα καθεστωτα,τοτε ας καταργηθει το

    υπουργειο Εξωτερικων!

    Τελος υπενθυμιζουμε στον πρωην υπουργισκο και το ψηφισμα του ΟΗΕ για τους ομοϊδεατες του:

    Απόφαση ΟΗΕ,27/11/1948:

    Η Ειδική Επιτροπή αποφαίνεται επί λέξει: «Επί τη βάσει των γεγονότων,τα οποία η Επιτροπή διεπίστωσε η ίδια ,αποτελεί συμπέρασμα της ότι η Νότιοσλαβία και σε μικρότερο βαθμό η Αλβανία και η Βουλγαρία υποστηρίζουν τον συμμοριακό πόλεμο στην Ελλάδα.Οι Βόρειοι γείτονες της Ελλάδας επιχειρούν να δημιουργήσουν και να υποδαυλίσουν αυτονομιστική κίνηση στην Μακεδονία με σκοπό την τελική απόσπαση της Μακεδονίας από την Ελλάδα.Τέλος ,η Επιτροπή, καταλογίζει βαριές ευθύνες εναντίον των βορείων γειτόνων της Ελλάδας για την ενίσχυση των συμμοριτών στην Ελλάδα».

    Πηγή : «Διεθνείς πολιτικές και στρατιωτικές Συνθήκες-Συμφωνίες και Συμβάσεις» Χαραλ. Γ. Νικολάου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΜ, σε ευχαριστούμε πολύ που μας ενημερώνεις για τις ιστορικές,άγνωστες προς εμάς,συνθήκες κλπ.. Θερμά συγχαρητήρια Έλληνα ΓΜ!

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]