Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι απροκάλυπτες απειλές του Τσαβούσογλου και η διαφυγή Γκρούεφσκι


Δεν θυμάμαι να ξανάρθε ο Πατριάρχης Αντιόχειας στην Ελλάδα, μετά την εισβολή στη Συρία. Να κάνει τι, από την στιγμή που η Ελλάδα στράφηκε εναντίον του; Με την έναρξη των εχθροπραξιών, Αβραμόπουλος και Βενιζέλος, έσπευσαν να ταυτιστούν με τον Νταβούτογλου και να καταδικάσουν το καθεστώς Άσαντ.

Διακοπή διπλωματικών σχέσεων με την Συρία, και εγκατάλειψη των "Ρωμιών", που είναι στο πλευρό του Άσαντ και τους προστατεύει, και που τις εκδηλώσεις τους κοσμεί η σημαία του Βυζαντίου και ενίοτε η ελληνική. Το Πατριαρχείο Αντιόχειας, εγκαταλειμμένο και από το Φανάρι, στράφηκε φυσικά στην Μόσχα.

Δεν ξέρω βέβαια τι συζητήθηκε, προφανώς ο Πατριάρχης δεν ήρθε για τουρισμό, και δεν ξέρω αν μας ρώτησε γιατί "πουλήσαμε" τους χριστιανούς στην Συρία.

Απροκάλυπτη απειλή από τον Τσαβούσογλου. Μιλώντας για την αιγιαλίτιδα ζώνη, είπε: «Αυτό το ζήτημα θα το λύσουμε με την Ελλάδα μέσω διπλωματίας ή θα το πάμε στο δικαστήριο; Για μας υπάρχει μια ακόμη επιλογή. Εάν η εθνοσυνέλευση και το κράτος μας αξιολογήσει και εκείνη την επιλογή τότε θα είναι μια μονόπλευρη επιλογή».

Η άλλη επιλογή, που είναι μονόπλευρη, όπως είπε, είναι μόνον η εισβολή τουρκικών στρατευμάτων. Αφού κατάλαβε ο άνθρωπος ότι τρέμουμε ακόμη και τον αρχινονό Έντι Ράμα, πήρε τ’ απάνω του.


Στενοχωρήθηκε, όμως επειδή στην τουρκική αποστολή στο Παλέρμο, στη Σύνοδο για τη Λιβύη, δεν επιτράπηκε η συμμετοχή των Τούρκων σε ορισμένες συνομιλίες. «Η άτυπη συνεδρίαση που διοργανώθηκε μεταξύ ορισμένων πλευρών και το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες προβλήθηκαν ως οι βασικοί παίκτες στη Μεσόγειο είναι μια πολύ παραπλανητική και επιβλαβής προσέγγιση την οποία εμείς είμαστε τελείως αντίθετοι», ήταν η τουρκική δήλωση.

Πώς να τους δεχθούν, όταν δεν είναι μυστικό πως ενισχύουν τους τζιχαντιστές, ακόμη και στην Λιβύη;

Εμείς όμως δεν θέλουμε να στενοχωριέται. Γι’ αυτά και στα μικρασιατικά παράλια, καταστήματα που είχαν κλείσει επειδή έληξε η τουριστική περίοδος, άνοιξαν ξανά λόγω των αγορών που κάνουν οι Έλληνες τουρίστες, αλλά και επιχειρηματίες από την Ρόδο, αγοράζουν κυρίως είδη δώρων και ρούχων, λόγω του ότι το ευρώ βρίσκεται ψηλά στην Τουρκία, και κατέστησαν την Μαρμαρίδα ως κέντρο των αγορών τους.

Οι Έλληνες επιχειρηματίες αγοράζουν μαύρα και πωλούν μαύρα στην Ρόδο σε διπλάσιες τιμές.

Η μεγαλύτερη ουγγρική εφημερίδα index.hu αναφέρει ότι ο Γκρούεφσκι διέσχισε τα ουγγρικά σύνορα ντυμένος με γυναικεία ρούχα. Αυτό είναι το νέο στοιχείο που γράφεται για τη διαφυγή του Γκρούεφσκι, κατά τα άλλα μεταδίδουν ό,τι γράφουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων. H Αστυνομία των Σκοπίων συνέλαβε δύο πρώην υπουργούς συνεργάτες του Νίκολα Γκρούεφσκι τον Μίλε Γιανακιέσκι και τον Κιρίλ Μποζινόφσκι γιατί υπήρχε ο κίνδυνος να φύγουν από τη χώρα, όπως Γκρούεφσκι.

Ο Ζόραν Ζάεφ με τη σειρά του, κάλεσε την Ουγγαρία να μην χορηγήσει "καταφύγιο σε εγκληματίες" και να "σεβαστεί τη διεθνή πρακτική", αποφεύγοντας να φιλοξενήσει ένα καταδικασμένο άτομο σε ένα κράτος δικαίου σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Καλλισθένης εν δήμω
Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]